Waarom overwinteren in Costa Blanca

Waarom naar de Costa Blanca ?

 

Volgens de World Health Organistion is het klimaat aan de Costa Blanca het meest aangename van Europa.

Dit klimaat is erg prettig voor mensen die last hebben van reuma en Ischias. Het wordt ook wel het Florida van Europa genoemd.

Het klimaat is uitgesproken mediterraan, vooral aan de kust, met een gemiddelde temperatuur van 17,6 graden.


Zandstranden en lage duinen worden hier afgewisseld door rotspartijen en steile kusten waardoor een geografie is ontstaan in witte, blauwe, oker en groentinten.

 

Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en dankzij het landschap en de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking is er het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met vele faciliteiten voor de bezoekers.

 

Genezing door een zoutbad !

 

De toename van noord en midden -Europese toeristen, die in het zuiden van de provincie Alicante niet alleen rust en zon zoeken, maar ook de heilzame werking van de schone lucht, een mild middellandse zeeklimaat en de mogelijkheid van een therapeutisch gebruik van het mineraal houdende water van de zoutmeren, de Salinas van Torrevieja, neemt volop toe.


De grote verdamping van het water van deze salinas zorgt voor een microklimaat met milde wintertemperaturen. Lange zomerdagen, weinig regenbuien en schone lucht en geen industrie zijn de klimatische eigenschappen van deze omgeving.Rust, ontspanning, bewegingstherapie, gezelligheid, inheems eten met veel vis, groenten en fruit zorgen voor een gezond leven en verzachten kwalen. Naast de therapeutische therapie vindt men steeds meer toepassingen voor dit overgeconcentreerde water van deze wereldbekende zoutwinningen der Salinas welke grote bijval oogsten. De zoutmeren hebben een natriumchloride gehalte, een kookzout van 150-180 gram per liter en bij kristalliseren wel 250 gram. Andere belangrijke mineralen zin magnesiumchloridesulfaat, kalium en natriumbromide en calciumsulfaat.


Deze Salinas zijn ten hoogste een meter diep en zijn van een circa 20 km lange kust omzoomd. Het therapeutische gebruik van deze Salinas kan in de vorm van deelbaden, modderbaden en/of pakkingen genoten worden. Deze baden veroorzaken een uitwisseling van stoffen door de huid bij een volbad tot mechanische werkingen door de opwaartse druk van het sterke mineraal houdende water. Modderbaden en pakkingen worden ook bij hogere badtemperaturen, vanwege de langzame en gelijkmatigewarmte-overdragingen op de huid goed verdragen. Plaatselijk, afhankelijk van de gebruiksduur, bewerkstelligen ze een milde of diepgaande doorbloeding van de huid. De aderen worden vergroot, de opslorping van chronische ontstekingen met een pijnverzachtende en ontspannende werking gestimuleerd wat tot een verbetering van de algehele conditie leidt.Bergen als natuurlijke beschutting voor een mild klimaat!

 

De Levante kust van Javea naar het zuiden via Murcia tot Almeria was in de koude periode, die vooral het noorden van Spanje beïnvloed, een klein paradijs der mildere temperaturen. De reden daarvoor is te vinden op de landkaart. Het complete kustgebied wordt in het achterland beschermd door een halfronde kring van bergen, die als natuurlijke beschutting dienst doen. Deze wal wordt, van het zuiden tot het noorden, "Penibetisch gebergte" genoemd. Tenslotte vormt de "Cabo dela Nao" bij Javea een kleinere barrière tegen stromingen uit noordoostelijke richting. Het klimaat in het gebied rondom de Torrevieja heeft een ietwat hoger klimaat, 4 tot 5 graden warmer dan de plaatsen ten noorden van de stad Alicante.

 

Hier heerst een perfect klimaat voor overwinteraars!


Waarom overwinteren in Costa Blanca

Reactie schrijven

Commentaren: 0