Vakantiehuis de Meeuw in de bossen van Friesland

Vakantiehuis de Meeuw ✅ in de bossen van Friesland

 

Luxe vakantievilla De Meeuw is een luxueus ingerichte 6-persoons vakantievilla in het Fonteinbos, op loopafstand van het nostalgische brinkdorp Oudemirdum.

 

De bossen zijn letterlijk de achtertuin. IJsselmeer en Friese Meren zijn op enkele kilometers afstand, winkels en horeca zijn lopend te bereiken (ongeveer 400 meter) in het centrum van Oudemirdum.

 


Door de talrijke ramen in De Meeuw ervaart u binnen ook dat u midden in het bos zit.Genieten van de natuur buiten en het comfort binnen.


Park Fonteinbos

 

Het Fonteinbos is een ruim opgezet, kleinschalig park met 55 huisjes in particulier eigendom. Het park is gelegen in het gelijknamige bos, wat zijn naam dankt aan de bron die oorspronkelijk middenin het huidige park lag.


Faciliteiten

 

De gezamenlijke faciliteiten en de infrastructuur worden onderhouden door de beheerder, die bij de ingang van het park woont. Op loopafstand van het park is het centrum van het mooie dorpje Oudemirdum, met o.a. een warme bakker, een slagerij, supermarkt, en een slijterij/groenteman.Vanuit De Meeuw fietst of wandelt u zo de natuur in. De omgeving lonkt met een netwerk aan fietspaden en een tal van gemarkeerde en ongemarkeerde wandelpaden. Met enige regelmaat worden er in de omgeving interessante wandelingen onder leiding van een gids georganiseerd.

 

U kunt zeilen en fietsen combineren door met het (zeilend) beurtveer van Balk naar Heeg te varen, en terug te fietsen. Een leuke ervaring!


Paardrijden

 

Wilt u de omgeving liever te paard verkennen? Ook dat kan! Op 5 autominuten ligt Paardencentrum Gaasterland.

 

Vrijwel naast Paardencentrum Gaasterland ligt Golfclub Gaasterland, een 9-holes golf course in dezelfde bosrijke omgeving, inclusief driving range.


Meren

 

Friesland staat bekend om z'n prachtige meren. Er zijn dan ook legio mogelijkheden om bijvoorbeeld te skutsjesilen, zwemmen, kanoen en zeilen of kitesurfen bij het Mirnser Klif.


Uitgaan

 

Na een lange dag kunt u uit eten gaan in Oudemirdum zelf, bijvoorbeeld bij de Brink, maar ook in de historische plaatjes Lemmer, Rijs en Hindeloopen zijn goede restaurants of gezellige café's te vinden op bijzondere plekken.

 

 

 

 

 

Voor meer info zie De Meeuw

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!                


Vakantiehuis de Meeuw in de bossen van Friesland

Reactie schrijven

Commentaren: 0