Met de caravan op vakantie tips en voordelen

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Veel mensen trekken er lekker op uit. Vooral caravanvakanties zijn erg in trek. Wist je dat ongeveer 600.000 Nederlanders een caravan of camper hebben? Om al deze mensen te helpen met een goede voorbereiding, vind je hier een aantal zaken waar je op moet letten als je met de caravan op vakantie gaat. Daarnaast vertellen we waarom kamperen zo'n heerlijke manier van vakantie vieren is voor plussers.


Voordelen van met de caravan op vakantie gaan

 

Een van de grootste voordelen van een caravanvakantie is dat je jouw eigen spullen mee kunt nemen. Je hebt een eigen slaapplek, koelkast, gasfornuis en daarnaast ook een auto tot je beschikking, waardoor je kunt gaan en staan waar je wilt. Heb je veel ruimte over? Neem dan ook fietsen mee! Doordat je alles zelf meeneemt, bespaar je ook veel kosten. Daarnaast geniet je natuurlijk optimaal van de natuur en het buitenleven.

Kamperen in Frankrijk voor senioren

 

Op slechts duizend kilometer van Nederland ligt Frankrijk. Authentieke dorpjes, prachtige bergen en mooie wijngaarden: Frankrijk is bij uitstek geschikt om als plusser met de caravan naar toe te gaan. Wist je trouwens dat er een aantal hele leuke seniorencampings in Frankrijk zijn? Niets is fijner dan een rustige camping in een groene omgeving. Een aantal voorbeelden zijn La Sousta, Camping Les Olivettes en Camping La Source.

 

 

 


 

 

 


Caravan controleren voor vertrek

Met de caravan op vakantie: tips en voordelenVoor jullie eigen veiligheid, is het belangrijk om de caravan goed te controleren voor vertrek. Omdat de caravan het grootste gedeelte van het jaar stilstaat, kan dit een negatief effect hebben op de onderdelen. Bij veel garages kun je een speciale vakantiecheck doen, maar je kunt de caravan ook zelf controleren. Controleer of de banden en de bandenspanning nog goed zijn. Vergeet daarbij niet om ook banden van de auto te controleren. Hou rekening met het gewicht van de caravan. Daarnaast is het verstandig om alle vloeistofniveaus na te zien en deze te vervangen indien dit nodig is. Vergeet ook de airco niet. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat de caravan op de juiste manier is gekoppeld aan de auto. Om te controleren of dit inderdaad het geval is, draai je het neuswiel weer omlaag. Als het goed is, komt de auto dan iets uit de veren.

 

 

 


Zorg dat alle documenten en verzekeringen in orde zijn

 

Met de caravan op vakantie: tips en voordelenJe hebt op vakantie veel belangrijke documenten nodig, dus het is raadzaam om deze ruim van tevoren te verzamelen. Denk hierbij aan de groene kaart, creditcards, pinpassen en de reisverzekering. Vergeet ook de verzekering auto niet. Als jouw caravan schade aanbrengt aan een ander voertuig, dan is dit gedekt door de WA-verzekering van het trekkend voertuig. Wil je dat schade aan jouw caravan ook vergoed wordt? Sluit dan ook een speciale caravanverzekering af.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!                


Met de caravan op vakantie tips en voordelen

Reactie schrijven

Commentaren: 0