Waarom ouderen meer betalen voor de autoverzekering

Vaak wordt er gesproken over de dure autoverzekering voor jongeren. Ouderen betalen echter gemiddeld ook een zeer hoge premie voor hun autoverzekering. Een verzekering voor senioren heeft geen specifieke leeftijdsgrens. Zo zijn er verzekeringen speciaal geschikt voor ouderen die een leeftijd boven de 70 en 80 jaar hebben. Wel mogen verzekeraars in Nederland senioren afwijzen vanwege hun leeftijd. Als gevolg hiervan zijn er weinig aanbieders voor de autorijder op leeftijd.


Minder aanbod voor een autoverzekering

 

Veel verzekeraars weigeren automobilisten boven de 80 jaar. Dit heeft te maken met de risicostatistieken. Uit onderzoek blijkt dat de automobilisten die gemiddeld de minste autoschades veroorzaken, tussen de 61 en 65 jaar oud zijn. Deze groep automobilisten veroorzaakt per miljoen gereden kilometers gemiddeld 4,2 ongelukken. Autorijders van boven de 81 jaar maken gemiddeld zo'n 31 ongelukken per miljoen gereden kilometers. De verzekeraars onderbouwen hun standpunt daarom met deze statistieken. Zij stellen dat bepaalde risicogroepen niet binnen hun beleid passen. Er is daarom geen sprake van leeftijdsdiscriminatie. Wettelijk is dit toegestaan. Er geldt namelijk geen acceptatieplicht voor de verzekeringsmaatschappijen. De regering is niet van plan om in te grijpen, zolang er voldoende verzekeraars zijn die een verzekering voor ouderen aanbieden. Het zorgt er echter wel voor dat er minder aanbod voor een autoverzekering is voor ouderen.Beperkt aanbod zorgt voor hogere premie

 

Waarom ouderen meer betalen voor de autoverzekering. Doordat minder verzekeraars een autoverzekering aan ouderen aanbieden, is er een beperkt aanbod. Ook al heeft een senior dankzij zijn grote hoeveelheid schadevrije jaren aangetoond perfect te kunnen rijden, toch hanteren de verzekeraars een leeftijdsgrens. De verzekeraars die wel ouderen als klant accepteren, vragen wegens het risicoprofiel vaak een veel hogere premie. Bij welke leeftijd precies het keerpunt zit, is niet eenvoudig aan te geven. Elke verzekeraar hanteert namelijk zijn eigen criteria. Het kan echter voorkomen dat een automobilist van 80 jaar wel 50 procent meer premie betaalt dan een 65-jarige autobestuurder.Bespaar kosten op de autoverzekering

 

Waarom ouderen meer betalen voor de autoverzekering. Er zijn een aantal handige tips om de juiste verzekering voor je auto uit te kiezen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je niet zomaar overstapt naar een andere autoverzekering. Het kan immers zijn dat de nieuwe verzekeraar leeftijdsgrenzen stelt bij het aannemen van nieuwe cliënten. Daarom is het verstandig pas over te stappen naar een nieuwe verzekeraar als deze je heeft geaccepteerd. Daarbij is het belangrijk om regelmatig de verschillende premies van de verzekeraars te vergelijken. Er zijn diverse vergelijkingswebsites waar je een autoverzekering vergelijken kunt. De premies van de verzekeraars kunnen behoorlijk uiteenlopen. Vaak kun je via de vergelijkingswebsite gemakkelijk zien wat de goedkoopste autoverzekering is en overstappen naar de nieuwe verzekeraar.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!                


Waarom ouderen meer betalen voor de autoverzekering

Reactie schrijven

Commentaren: 0