Vakantiereizen Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden & Finland) & Canada.

Vakantiereizen gericht op Ierland, IJsland, de Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden & Finland) & Canada. Tevens is deze reisorganisator vertegenwoordiger van Hurtigruten, de gerenommeerde Noorse rederij. Met kwaliteit hoog in het vaandel is uw reis bij hen in vertrouwde handen.


Verkoop van eigen reizen naar Ierland, Scandinavië, Canada en recentelijk Mauritius.

 

 

 

 

 


RSS productfeed

Magic Night sneeuwschoensafari 2 uur, Trysil (zo, 19 mei 2024)
Een spannende tocht in het donker de natuur in, geschikt voor alle leeftijden. Je leert in ’no-time’ sneeuwschoenen te gebruiken. Onderweg is er een pauze met iets warms te drinken en wat snacks. We doen het rustig aan en vertellen onderweg over het unieke landschap van Trysil en omgeving. Of we nu sporen van hazen of wolven vinden, of noorderlicht zien, het is een prachtig landschap en een onvergetelijke belevenis... Het is belangrijk om je te kleden voor de omstandigheden, want de tocht gaat door het bos en de bergketen tot 950 moh. Duur: 2 uur Vertrek: 18:00u (di,do; in februari en maart zal vertrek later zijn ivm latere duisternis) EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

IJsvissen Snowhotel Kirkenes (Sun, 19 May 2024)
Laat je lijn naar beneden zakken door het zelf geboorde gat in het fjordijs en wacht op de aanbeet. Wordt dit jouw geluksdag? Met duizenden meren te midden van ongerepte natuur en de arctische zee voor de deur, is Kirkenes één van de beste plekken in Noorwegen voor ijsvissen. Op deze begeleide ijsvistrip, kleden we je warm aan en gaan op sneeuwscooter slee naar de bevroren fjord. Visser rijdt en de gasten in de slee. Duur: ca. 3 uur Vertrek: 13:00u (dagelijks) Min. aantal deelnemers 2 Minimum leeftijd 7 jaar. kinderen t/m 11 jaar krijgen 50% korting wanneer ze worden begeleid door een volwassene. Inbegrepen (materiaal) "Thermo"-overal, winddichte handschoenen, boots en visuitrusting. Warm drankje en picnic-lunch. Zelf mee te brengen: Fotocamera (bij voorkeur onder overal te dragen i.v.m. eventuele lage temperaturen). EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Fjord Line overtocht Hirtshals - Stavanger v.v. (Sun, 19 May 2024)
Fjord Line Vanuit Hirtshals in Noord-Denemarken vertrekt Fjord Line dagelijks naar Stavanger en Bergen en dus rechtstreeks naar de Noorse fjorden. De ultramoderne schepen, MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord, beschikken over vele faciliteiten, zoals een steak restaurant, een buffetrestaurant, cafetaria, bars en een grote taxfreewinkel. Ze zijn tevens de eerste twee cruiseferry’s ter wereld die varen op groene brandstof - een milieuvriendelijke keuze. Voor de overnachting heeft u de keuze uit verschillende soorten comfortabele hutten, van standaard hutten tot luxe suites. Alle hutten zijn voorzien van een televisie, douche, toilet en handdoeken. Zo komt u de volgende ochtend heerlijk uitgerust aan. Standaard binnen/buitenhut Deze bevinden zich op dek 8 en 9. De bedden in de tweepersoonshutten bevinden zich of boven elkaar of beide beneden. In de vierpersoonshutten zijn de bedden boven elkaar. De buitenhutten zijn voorzien van een patrijspoort. Mini Luxe buitenhut Deze ruimere hutten liggen op dek 8 en zijn voorzien van een tweepersoonsbed, een sofa(bed), een tv en badkamer met douche en toilet. Deze buitenhutten zijn geschikt voor twee tot vier personen. DeLuxe buitenhut Midscheeps gelegen op dek 8. De luxe hutten beschikken over een tweepersoonsbed en een sofabed. Verder vindt u in deze hutten een zitje, kaptafel, tv en de badkamer is voorzien van een wastafel, douche, toilet, handdoeken en een föhn. Maximaal 3 personen. Suite met zeezicht Deze luxe suite heeft een groot panoramaraam van de grond tot aan het plafond. De suites zijn midscheeps gelegen op dek 9 en zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een dubbele slaapbank. Verder vindt u in de suites een zitgelegenheid, tv, en een minibar. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche, toilet, handdoeken en een föhn. De suites zijn boekbaar voor maximaal 4 personen. Reisschema Hirtshals - Stavanger/Bergen en v.v. (onder voorbehoud van wijzigingen) Route 01jan-31mei 2024 01sep-31dec 2024 01jun-31aug 2024 Hirtshals - Stavanger/Bergen Bergen/Stavanger - Hirtshals dagelijks 20:00u-06:30u/12:30u* dagelijks 13:30u/20:00u-08:00u* dagelijks 20:00u-06:30u/12:30u* dagelijks 13:30u/20:00u- 17:30u* *= aankomst volgende dag Honden aan boord Aan boord van de MS Stavangerfjord of MS Bergensfjord verblijft uw hond in een modern en comfortabel hondenhotel tijdens de overtocht. Het hondenhotel is gelegen op dek 10, in een gebied afgeschermd van alle lawaai. Honden zijn niet toegestaan op het zonnedek, in het schip of in de hutten. Er zijn twee opties (aan beide opties zijn extra kosten verbonden): • Honden mogen in uw voertuig verblijven op het autodek tijdens de overtocht. Het bezoeken van de hond op het autodek tijdens de overtocht kan geregeld worden met de bemanning aan boord, de bemanning hanteert hiervoor vaste bezoektijden. Voor meer informatie dient u zich te melden bij de receptie direct na aankomst aan boord. De honden kunnen uitgelaten worden in het aangegeven gebied op dek 10 naast het hondenhotel. Eigenaren moeten voor hun eigen huisdier afvalzakken meebrengen en de uitwerpselen zelf opruimen. • Honden kunnen ook verblijven in het moderne hondenhotel van het schip in een speciale ruimte op dek 10, nabij de Sky Lounge. Het hondenhotel heeft een uitlaat gebied op dek 10, met een speciale ruimte voor de honden om hun behoeften te doen. Er is ook toegang tot water. Opruimen na uw hond met een huisdier afvalzak (zelf meenemen) is vereist. Kooi afmetingen (in centimeters B/L/H) Medium: 70x100x75 Large: 100x100x75 Extra large: 120x160x100 In de zomer kan het autodek warm worden, dat is moeilijk te vermijden. Temperaturen op het autodek zijn doorgaans niet hoger dan buiten. Personenauto’s worden voornamelijk geplaatst op dek 5 en 6, ruim boven de motoren van het schip op dek 1 en 2. Grotere voertuigen worden op dek 3 geplaatst en kunnen daardoor wat extra warmte ervaren. In elk geval wordt er op het autodek geventileerd. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Clarion Hotel Stavanger (Sun, 19 May 2024)
Clarion Hotel Stavanger ligt midden in het centrum, op loopafstand van winkels, restaurants en musea. In het hotelrestaurant Kitchen & Table geniet u van een heerlijk diner met gerechten geïnspireerd door Manhattan en Stavanger. De avond kunt u afsluiten met een drankje in de bar. Regelmatig is hier ook live muziek te horen. Op de bovenste verdieping, met een fantastisch uitzicht over Stavanger, vindt u de fitnessruimte. Clarion Hotel is een cash-free hotel. Beschrijving kamers De standaardkamers hebben een tweepersoonsbed of twee aparte bedden, tv, WiFi, bureau, minibar, koffie- en theezetfaciliteiten, douche en toilet. De superior kamers bieden extra luxe. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Fru Haugans Hotel, Mosjøen (Sun, 19 May 2024)
Fru Haugans Hotel bestaat sinds 1794 en wordt gekenmerkt door gastvrijheid en tradities uit noordelijk Noorwegen. Het hotel wordt gerund door de vijfde generatie vrouwen en biedt het comfort van een modern hotel in combinatie met een ouderwetse en intieme sfeer. Fru Haugans beschikt over 129 kamers, twee restaurants en twee barren. Het hotel bevindt zich aan het einde van de Sjøgata straat, een straat die vanwege de 19e eeuwse houten huizen zeer pittoresk is. Een wandeling in de mooie hoteltuin leidt rechtstreeks naar de Vefsna rivier waar naast forel o.a. ook weer zalm wordt aangetroffen. In het hotel kan visuitrusting gehuurd worden. Op loopafstand van het hotel kunt u met de door sherpas aangelegde Helgelandstrappen de berg op. De Via Ferrata is een leuke klim voor diegenen die van een beetje spanning houden. De zipline die uitkomt naast Fru Haugans Hotel is een  superleuke ervaring! Beschrijving kamers De kamers beschikken over een tweepersoonsbed, tv, WiFi, minibar en een badkamer met bad/douche en toilet. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Autorondreis Noorwegen op zijn mooist (Sun, 19 May 2024)
Deze unieke autorondreis door Noorwegen combineert het beste dat zuidelijk Noorwegen te bieden heeft - het rustieke oosten met het Gudbrandsdal en Lillehammer, het spectaculaire westen met zijn imposante fjorden, hoogvlaktes en bergwegen, de voormalige Hanzestad Bergen, het pittoreske Setesdal en een traject met de Hurtigruten over de oude postroute langs de Noorse kust. Op elke locatie verblijf je meerdere nachten zodat je genoeg tijd hebt om alle attracties en bezienswaardigheden in je eigen tempo te ontdekken. Onderweg is er van alles te zien. Houd daarom je camera bij de hand en neem genoeg tijd, want je zult vaak willen stoppen om te genieten van het uitzicht en de natuur. Reisschema 1 nacht overtocht met Color Line van Kiel naar Oslo 14.00-10.00 4 nachten Sørlia Hytter - Hafjell 3 nachten Gjerdset Hytter - Isfjorden 1 nacht Hurtigruten traject Kristiansund - Bergen (17.00-14.30) 1 nacht Thon Hotel Orion - Bergen 3 nachten Kinsarvik Camping - Kinsarvik 3 nachten Sølvgarden Hotell og Feriesenter - Rysstad 1 nacht overtocht met Color Line van Oslo naar Kiel Bij te boeken activiteiten en excursies Noorwegen is een prachtig land om doorheen te reizen en te verblijven, maar het is ook een perfecte plek voor outdoor activiteiten. Er is veel te ontdekken en doen. Om jouw vakantie in Noorwegen nog leuker te maken, bieden we een aantal avontuurlijke activiteiten en excursies aan. Deze zijn eenvoudig bij te boeken. Onder het tabblad excursies vind je een overzicht van alle bij deze reis bij te boeken activiteiten. Onze top excursies zijn: Raftingtocht bij Sjoa Wildlife Zodiac Safari incl. Runde vogelreservaat Fjord cruise Bergen - Mostraumen Vervoer De overtochten met de Color Line van Kiel naar Oslo en retour zijn inbegrepen. Van Kristiansund naar Bergen reist u met Hurtigruten. Voor MS Vesterålen geldt voor de auto’s een maximaal gewicht van 5000 kg, een max. hoogte van 1.85 meter en een max. lengte van 5.40 meter. Voor de overige schepen geldt een maximaal gewicht van 5000 kg, een max. hoogte van 2.20- 2.30 meter en een max. lengte van 6.30-6.40 meter. Meer informatie over reizen met Hurtigruten kun je vinden op: Schepen Huttypen EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Fly drive rondreis Noorse fjorden (Sun, 19 May 2024)
Een fantastische korte rondreis door het fjordengebied van Noorwegen. U verblijft in comfortabele, luxe en fraai gelegen hotelaccommodaties. Route voert langs de beroemde Sognefjord, Nordfjord en eindigt in het gezellige Bergen. Een flydrive rondreis met KLM vluchten en Europcar huurauto. Na een korte vliegreis, staat de huurauto al klaar op de luchthaven en begint de reis over een mooi traject naar Balestrand. Je verblijft hier op de oevers van de Sognefjord, waar goede mogelijkheden zijn actief de natuur in te gaan of een mooie dagtocht te rijden. Je kunt de eerste dag natuurlijk ook genieten van het schitterende uitzicht op het grootste fjord ter wereld. Dan over één van de nationale toeristen routes, de Gaular bergweg, naar het Nordfjord gebied. Hier verblijf je te midden van gletsjers, meren, bergen en fjorden in het luxueuze Hotel Alexandra. Met de Loen Skylift om de hoek ben je in ´no-time´ op hoogte voor adembenemende vergezichten en verschillende wandelroutes. Een dagtocht naar Geiranger is hiervandaan ook een aanrader. We sluiten af met een prachtige rit naar Bergen, voor de laatste nachten in de voormalig Hanzestad. Reisschema Amsterdam - Bergen per KLM 2 nachten Kviknes Hotel - Balestrand 2 nachten Alexandra Hotel - Loen 2 nachten Clarion Collection Hotel Havnekontoret, Bergen Bergen - Amsterdam per KLM Bij te boeken activiteiten en excursies Noorwegen is een prachtig land, niet alleen om doorheen te reizen of om comfortabel te verblijven, maar ook om actief te zijn. Er is veel te ontdekken en doen. Om uw vakantie in Noorwegen nog leuker te maken, bieden we een aantal spannende en/of interessante activiteiten en excursies aan. Deze zijn eenvoudig bij te boeken. Kijk op het tabblad Excursies voor een overzicht van alle bij deze reis bij te boeken excursies. De 3 meest populaire excursies/activiteiten zijn: Flåmsbana en mountainbike Via Ferrata Loen Fietstour door historisch Bergen Vervoer  Bij deze reis is een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam naar Bergen met KLM, alsmede een huurauto van Europcar in begrepen. Of gaat uw voorkeur uit naar een overtocht? Vraag ons dan naar de verschillende opties hiervoor. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Jostedal Rafting (Sun, 19 May 2024)
Temidden van het prachtige berglandschap is het raften op het witte water van de gletsjerrivier een spectaculaire activiteit. Er zijn secties van de rivier die rustiger zijn en andere die meer voor adrenaline junks geschikt zijn. Iedereen kan zo een prachtige ervaring opdoen. Let op! Deze excursie is niet geschikt voor mensen met rugklachten. Minimum aantal deelnemers: 4 Familie Rafting: Little Piggies Na een korte instructie gaat u met het vlot de rivier op in het rustigere deel van de rivier.. Duur: 1,5 uur Vertrek: 10:00 en 14:00 uur (dagelijks, 10 mei - 20 september) Minimum leeftijd: 4 jaar Spectaculaire Familie Rafting: Elvepurka Deze trip is langer en komt ook door al wat ruigere rivier delen. Duur: 2,5 uur Vertrek: 10:00 en 14:00 uur (dagelijks, 21 mei - 10 september) Minimum leeftijd: 12 jaar Rafting voor adrenalinejunkies: Boss Hog Deze trip gaat door kloven en echte klasse 4 stroomversnellingen. Duur: 3,5 uur Vertrek: 10:00 en 14:00 uur (dagelijks, 22 mei - 10 september) Minimum leeftijd: 18 jaar EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Dovrefjell Muskusos Safari (Sun, 19 May 2024)
Gaat u mee op safari door Dovrefjell Nationaal Park? Samen met een deskundige lokale gids gaat u op zoek naar de muskusos. Ervaar de muskusos in zijn natuurlijke omgeving, maar wel op een veilige manier voor u en de dieren. Op deze manier bent u bijna verzekerd deze imposante wezens die tot 400 kg zwaar kunnen worden, te spotten. En in zo’n prachtige omgeving zult u vele mooie foto’s kunnen maken als herinnering voor later. Onderweg vertelt uw gids over de muskusos en de omgeving, maar ook over andere dieren en planten die in deze omgeving leven. Dovrefjell Muskusos Safari Seizoen: juni - september . Duur: 5-7 uur Vertrek: 10.00 uur Startpunt: Oppdal treinstation (u heeft uw eigen auto nodig voor uw eigen transfer van ca. 30 minuten, daarna is de excursie te voet) Minimum leeftijd: 6 jaar Meenemen: eigen lunchpakket, verrekijker EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Paardrijtochten, Geilo (Sun, 19 May 2024)
Geilo Hestesenter is een gerenommeerd rijcentrum, dat al jaren op veilige en verantwoorde wijze paardrijlessen en tochten organiseert. De manege beschikt over circa 30 paarden, hoofdzakelijk IJslandse paarden en Noorse Dølahester (Noorse koudbloed). Voorafgaand aan alle ritten krijgt u een uitvoerige instructie. De verschillende tochten gaan door de schitterende natuur in het gebied rond Geilo Hestesenter. Tijdens de rit heeft u meerdere malen een prachtig uitzicht over Geilo en uiteraard de gelegenheid tot het maken van foto’s. U kunt kiezen uit een tocht van 1, 2 of 4 uur. De indeling van de groepen wordt gedaan op basis van rijervaring. Geeft u bij boeking graag door of u geen ervaring, enige ervaring of ruime ervaring heeft en hoeveel jaar u al rijdt. Paardrijtochten in Geilo Minimum leeftijd: de minimum leeftijd is 10 jaar voor de rit van 1 uur en 12 jaar voor de andere ritten, voor kinderen met veel rijervaring kan een uitzondering gemaakt worden Gewicht: de IJslandse paarden kunnen max. 90 kg aan, de Noorse Dølahester (koudbloed) kunnen een iets zwaarder gewicht aan Prijs: vanaf € 50 p.p. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

4A Svartisen Gletsjer (04jun - 03sept) (Sun, 19 May 2024)
Geniet van een bus- en boottocht naar het bezoekerscentrum voor de op een na grootste gletsjer van Noorwegen: Svartisen. In Ørnes stappen we op een bus voor een rondleiding naar het kleine dorpje Holandsvik, onderweg rijden we langs prachtige landschappen en komt u meer te weten over de omgeving. Bij Holandsvik gaan we aan boord van een boot voor een boottocht van 10 minuten over de fjord. U komt nu aan bij het toeristencentrum van Svartisen met een prachtig uitzicht op de nabijgelegen gletsjer. Met een oppervlakte van ongeveer 370 vierkante kilometer is Svartisen de op een na grootste gletsjer van Noorwegen na de Jostedal-gletsjer. Ondanks dat het de laagst gelegen gletsjer op het Europese continent was vóór de laatste terugtrekking uit de ijstijd, heeft Svartisen zo`n 60 ijstongen die zich uitstrekken van het hoofdlichaam in het omliggende berglandschap, waar verschillende toppen van meer dan 1500 meter hoog zijn. In het centrum kunt u ook genieten van een warm drankje en een buffet met heerlijke taarten. Daarna vervolgt u uw reis langs de kust van Helgeland terug naar Bodø. Onderweg passeert u Saltstraumen, `s werelds sterkste getijdenstroom. Hoogtepunten Geniet van een begeleide busrit in een schilderachtige omgeving. Maak een korte boottocht over de fjord. Bezoek het toeristencentrum van Svartisen. Vaar langs de krachtigste getijdenstroom ter wereld, Saltstraumen. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

11A Trondheim busexcursie met bezoek aan Nidaros-kathedraal (01jan - 31dec) (Sun, 19 May 2024)
Maak een bustour door Trondheim, een oude stad met een rijke geschiedenis en cultuur die ook dienst doet als een van de belangrijkste academische en onderzoekscentra van Noorwegen. Deze eeuwenoude Vikinghoofdstad, die al in 997 werd gesticht, zit vol cultuur en geschiedenis maar heeft zich ook gevestigd als een leider op het gebied van innovatie en als kenniscentrum van Noorwegen. Een bustour door Trondheim brengt ons langs de prachtige rode stadsbrug van de voormalige hoofdstad en de oude houten kadegebouwen van de wijk Bakklandet die al sinds de 18e eeuw langs de rivier de Nid staan. We zullen dan genieten van het prachtige panorama van de bruisende stad vanaf het Utsikten-uitkijkpunt dat uitkijkt over het nabijgelegen fort Kristiansten en uitzicht biedt op het eiland Munkholmen in de fjord. De volgende stop is de kathedraal van Nidaros, het nationale heiligdom van Noorwegen. Gebouwd boven het graf van St. Olav in 1070, heeft het een verbluffende architectuur en een sierlijke gotische decoratie die meesterlijk in de steen is uitgehouwen. Na een fascinerende rondleiding door de kathedraal krijgt u een gratis boek over de kathedraal om mee naar huis te nemen als souvenir. Hoogtepunten Maak een ontspannende bustour door de stad Trondheim. Bekijk de stad van bovenaf vanaf het pittoreske uitkijkpunt Utsikten. Bewonder de gotische architectuur van de kathedraal van Nidaros tijdens een rondleiding. Ontvang als souvenir een gratis boek over de kathedraal van Nidaros. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

4B Bodø Arctische kustwandeling (01jan - 31dec) (Sun, 19 May 2024)
Geniet van een begeleide wandeling langs de kust van Bodø en leer hoe liefde voor de natuur en het buitenleven een integraal onderdeel is van de Noorse cultuur. Ga met ons mee op een begeleide wandeling langs de Noorse kust en krijg meer waardering voor de afhankelijkheid van het land van de oceaan. Ervaren gidsen nemen u mee over paden langs de kust en over zandstranden en wijzen onderweg op interessante uitzichten of diersoorten. Misschien ziet u een adelaar over de zee vliegen of zelfs een poolvos die op zoek is naar voedsel. Langs deze kustlijn zijn in de loop der jaren veel Vikinggraven ontdekt. Ze verschijnen meestal als met gras begroeide heuveltjes, die de geschiedenis en het Scandinavische erfgoed verbergen. Onze gidsen nemen u mee om een van hen te zien. Tijdens de wandeling delen ze hun kennis over de geschiedenis van de stad Bodø en over de geologie van de kust. Een toewijding aan en harmonie met de natuur is diep geworteld in de Noorse cultuur, samengevat in het woord `friluftsliv`, een Noorse uitdrukking die `buitenleven` betekent. Terwijl u naar de golven luistert en de frisse lucht op uw huid voelt, zult u dit woord ongetwijfeld beter gaan begrijpen. Hoogtepunten Kom dicht bij de Arctische natuur en bekijk prachtige bezienswaardigheden. Leer meer over de cultuur, geschiedenis en geologie van de Noorse kust. Laat u leiden en onderwijzen door deskundige lokale gidsen. Bekijk Vikinggraven en ontdek meer details over de geschiedenis van de VIkingen. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

5B Tromsø Huskysafari (01dec - 04mei) (Sun, 19 May 2024)
Ga met ons mee op een miniatuur poolexpeditie, compleet met een roedel huskyhonden en sleeën. Een busrit brengt ons naar Kvaløya waar we ons omkleden voordat we aan boord van de sleeën springen. Leun dan achterover, ontspan en geniet van een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende bergen terwijl de husky�s uw slee over het bevroren landschap trekken. Bij een heldere hemel tijdens de poolnacht is het enige licht afkomstig van de sterren en de maan, en met een beetje geluk misschien ook het Noorderlicht. Om ons door het bos en over velden te leiden, dragen we hoofdlampen, wat bijdraagt aan de sfeer van dit kleine avontuur. Na de rit wordt u uitgenodigd in een Sámi lavvo (een tent) waar u naast het open vuur kunt opwarmen met een warm drankje en een stuk zelfgebakken cake. Hier komt u meer te weten over een werkdag in het Wilderness Centre en komt u meer te weten over hondensleeën. Hoogtepunten Geniet van een ritje in een door husky�s getrokken slee samen met bekwame mushers. Bewonder de winterlandschappen: van bossen en fjorden tot besneeuwde bergen. Blijf uitkijken naar een verschijning van het Noorderlicht. Geniet van een warm drankje en zelfgemaakte cake geserveerd in een traditionele Sami lavvo-tent. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

6B Gjesvaerstappan Vogelsafari (06apr - 05sept) (Sun, 19 May 2024)
Ga met ons mee op deze excursie om een van de grootste en meest indrukwekkende vogelrotsen van Noorwegen op de Gjesvaerstappan-eilanden te zien. Stap aan boord van een korte boottocht vanuit het historische vissersdorpje Gjesvaer en verken de nabijgelegen eilanden Gjesvaerstappan. De samenvloeiing van warme en koude zeestromingen creëert hier voedselrijke wateren, terwijl de steile kliffen van de eilanden geweldige broedplaatsen zijn. Dit is een paradijs voor duizenden vogels, maar ook voor vogelaars, dus vergeet niet uw camera en verrekijker mee te nemen. Vanaf de boot kunnen we de grootste zwerm papegaaiduikers van de regio Troms en Finnmark observeren, samen met grote aantallen drieteenmeeuwen. Tijdens het broedseizoen wemelt dit gebied van het leven terwijl machtige zeearenden boven hen zweven op zoek naar een prooi, terwijl zeekoeten, alken, aalscholvers, Noordse jagers, noordse stormvogels, Brunnich`s zeekoeten en de grote noordelijke jan-van-gent de lucht vullen met een kakofonie van geschreeuw en gekrijs. In de herfst kunt u ook een glimp opvangen van Europa`s kleinste zeevogel, de Britse stormvogel. Hoogtepunten Bezoek het kleine vissersdorpje Gjesvaer dat dateert uit het Vikingtijdperk. Geniet van het uitzicht op Gjesvaerstappan, een groep steile en met gras begroeide eilanden. Bezoek deze afgelegen eilanden per boot om een van de grootste vogelkliffen van Noorwegen te bewonderen. Spot zeevogels zoals papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, aalscholvers, alken en jagers. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

6D Sneeuwscootertocht in het Poolgebied (15dec - 30apr) (Sun, 19 May 2024)
Rijd met uw eigen sneeuwscooter door een prachtig winterlandschap van de ene haven naar de andere, hopelijk onder het Noorderlicht! Deze ontzagwekkende excursie over het schiereiland Nordkyn wordt een dag die u niet snel zult vergeten. Ervaren instructeurs zorgen voor een goede training voordat u op uw eigen sneeuwscooter stapt voor deze spannende tocht door een spectaculair landschap. Vanaf de oude handelspost en het vissersdorpje Kjøllefjord reizen we door de bergen naar Mehamn. Ontdek besneeuwde valleien, adem de frisse berglucht in en kijk vol verbazing naar de adembenemende bergen die ons omringen. Onderweg zullen de gidsen hun kennis delen over de gebieden die we zien, inclusief de inheemse Sámi-bevolking, hun kuddes rendieren, en hoe het leven is in dit extreme landschap. Als u hier in de winter bent, kunt u worden getrakteerd op het Noorderlicht, vooral tijdens de poolnachtperiode wanneer de zon niet boven de horizon uitkomt. In de lente keert de zon terug, haar licht weerkaatst op de sneeuw en verlicht de schoonheid van de bergen, bossen en valleien. Hoogtepunten Rijd met een sneeuwscooter over de berg tussen Kjøllefjord en Mehamn. Luister naar de verhalen van de gidsen die vertellen over het leven in het Poolgebied. Kijk naar de lucht voor een kans om het magische Noorderlicht te zien. Bezoek `s werelds meest noordelijke stad op het vasteland, Mehamn. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

8F Sneeuwscootersafari in de poolnacht (15dec - 30apr) (Sun, 19 May 2024)
Ga met ons mee op een onvergetelijke sneeuwscootertocht door de poolnacht door een van Europa`s meest extreme en natuurlijke omgevingen. Ga met ons mee op een onvergetelijke sneeuwscootertocht in een van de meest ongerepte natuurgebieden van Europa. Voor een veilige en plezierige rit zullen de deskundige instructeurs u een sneeuwscootertraining geven voordat de excursie begint. U reist dan van Mehamn, `s werelds noordelijkste stad op het vasteland, over de bergen en naar beneden naar de oude handelspost en het vissersdorpje Kjøllefjord, waar u weer aan boord gaat. Onderweg vertellen de gidsen u over de lokale levensstijl en gebruiken. U leert ook over de geografische en klimatologische omstandigheden van het gebied en u komt meer te weten over de inheemse Sámi-bevolking. Ervaar de besneeuwde valleien en de frisse winterlucht, misschien onder het betoverende Noorderlicht als dat in de lucht boven u verschijnt. Als u in de lente met ons reist, ziet u misschien nog steeds het Noorderlicht en mogelijk de zachte gloed van de zon tegen het einde van de rit. Hoogtepunten Leer hoe u uw eigen sneeuwscooter bedient van de ervaren instructeurs. Rij met uw sneeuwscooter door poolnacht over de bergen. Luister naar de gidsen die verhalen vertellen over het leven in de provincie Troms en Finnmark. Kijk vol ontzag naar het Noorderlicht indien dit tijdens de rit verschijnt. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

9E RIB-avontuur op de Lofoten (09jun - 08sep) (Sun, 19 May 2024)
Ga met ons mee op een spannende boottocht op de Lofoten-eilanden. Stop voor een hapje in een vissersdorpje op het eiland Skrova, bekend om zijn mooie weer en uitzichten. Ervaren schippers brengen ons eerst naar een idyllische lagune omzoomd met witte zandstranden en omgeven door eilanden en scheren. Hier heeft u een goede kans om zeearenden te zien, de grootste roofvogel van Europa. We gaan met hoge snelheid verder op Vestfjord naar het eiland Skrova. Tientallen jaren geleden deed de visserij- en walvisindustrie de bevolking van het eiland toenemen tot enkele duizenden, maar tegenwoordig wonen er bijna 200 mensen in het dorp. Skrova heeft twee bijnamen: `Foto- eiland` vanwege de permanente fototentoonstellingen in de buitenlucht die overal op het eiland te vinden zijn; en `Hawaii Island` vanwege het zonnige klimaat en het indrukwekkende landschap. We stoppen hier voor een hapje en leren over de moderne zalmvisserij en de geschiedenis van het eiland. We reizen dan naar het dorp Skjoldvær, voordat we terugvaren over de Vestfjord naar Svolvær, waar we bij de haveningang worden begroet door het standbeeld van de `Fisherman�s Wife` voordat we weer aan boord gaan van ons wachtende schip. Hoogtepunten Bekijk de ruige landschappen van de Lofoten vanaf een RIB-boot. Passeer kleine, beschutte baaien en zandstranden. Kijk uit naar zeearenden tijdens de boottocht. Geniet van een hapje in een vissersdorpje op het eiland Skrova. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

9H Bezoek aan een lokale bierbrouwerij (01jan - 31dec) (Sun, 19 May 2024)
Als u een bierliefhebber bent, wilt u deze rondleiding door de eerste ambachtelijke brouwerij van de Lofoten niet missen. Ontmoet de eigenaar van Lofotpils en leer hoe ze het perfecte bier brouwen. In 2006, in het centrum van Svolvær, heeft een lokale bierliefhebber een oude visaanvoerfaciliteit uit 1937 een nieuwe bestemming gegeven en er de locatie van de eerste brouwerij van de Lofoten van gemaakt. Tijdens de excursie van vandaag kunt u de eigenaar van de brouwerij, Thorvador, ontmoeten en een rondleiding door het gebouw krijgen. Onze rondleiding neemt u mee rond Lofotpils, de enige ambachtelijke brouwerij op de Lofoten, waar u van begin tot eind alles leert over het bierbrouwproces. U hoort ook over de geschiedenis van de brouwerij en hoe de speciale omstandigheden van het water van de Lofoten het mogelijk maakten om aan de ambitieuze onderneming te beginnen. Aan het einde van de rondleiding kunt u tijdens een bierproeverij van een deel van het hier gebrouwen bier proeven. Al het Lofotpils-bier wordt gebrouwen met vers water uit de Lofoten-bergen. Dit geeft het bier een frisse en unieke smaak, die u bij elke slok zogenaamd meevoert naar de bergen van de Lofoten. Hoogtepunten Bezoek Lofotpils, een lokale brouwerij op de Lofoten-eilanden. Leer meer over de geschiedenis van de brouwerij. Zie hoe Lofotpils ter plaatse wordt gebrouwen. Proef het lokale bier tijdens een bierproeverij. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

2024/25 Wandelpakket incl. 4 wandelingen (Sun, 19 May 2024)
Wandel excursiepakket met 4 wandelingen om de natuur nog beter te verkennen langs de kust van Noorwegen. Dit wandelpakket geeft u de mogelijkheid om 4 wandelingen te kiezen uit in totaal 7 wandelingen. Deze wandelingen vinden plaats op verschillende locaties en dagen tijdens de 12-daagse Bergen - Kirkenes - Bergen reis. Hoogtepunten Wandelingen met een eigen expeditieteam. U gaat wandelen in kleine groepen. Leer meer over de typisch Noorse "friluftsliv" traditie. U leert veel over de gebieden die u bezoekt langs de Noorse kust. U gaat aan wal in kleine groepjes (max. 15 personen) met uw eigen expeditieteam om de natuur nog beter te verkennen. Leer op een leuke en informele manier over bijvoorbeeld de onderwerpen biologie, geschiedenis, geologie, cultuur en wetenschap. Het doel van de activiteiten is niet alleen te leren door middel van lezingen maar juist om te genieten van het wandelen zelf. Hopelijk geniet u tijdens het wandelen van het buiten zijn. Er zijn in totaal 4 wandelingen inbegrepen in dit pakket. Indien u dit pakket boekt, kunt u geen excursies boeken in de volgende havens: Noordgaand - Trondheim, Bodø, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes Zuidgaand - Svolvær en Brønnøysund Bij het inschepen kunt u aan boord met het expeditieteam afstemmen in welke havens u wilt aansluiten om te wandelen. U kunt aan boord de wandelexcursies los van elkaar boeken in plaats van een volledig pakket. Indien u op de MS Vesteralen vaart langs de kust van Noorwegen dan kunt u dit excursie pakket niet boeken Praktische informatie Beschikbare periode: het gehele jaar beschikbaar Duur: 1-4 uur afhankelijk van de haven Niveau: 4 Vervoer: Inbegrepen waar nodig Maaltijden tijdens de reis: warme en koude dranken, soms een snack Opmerking: sommige wandelingen zijn fysiek veeleisend, dus een algemene goede fysieke conditie is vereist. Het terrein zal variabel zijn, soms glad en ongelijk. De buitenactiviteit zal worden aangepast op de weersomstandigheden, seizoenen en het fysieke niveau van de deelnemers. Alle wandelingen zijn onderhevig aan lokale weersomstandigheden, ijs en sneeuw. Neem contact op met de expeditieleider aan boord voor meer informatie. Wandelstokken kunt u aan boord van het schip huren. Een goede uitrusting is erg belangrijk Goede schoenen om te wandelen, dat betekent enkelhoge wandelschoenen die bestand zijn tegen modder en water. Kleed u in laagjes: - Een wind- en regendicht jasje (liefst met capuchon) en goede wandelbroek. - Mid layer kleding - trui. - Basis laag - ondergoed - wol / wolmix handschoenen en een muts. Een waterfles. Rugzak. Kaart en kompas worden uitgeleend vanwege "navigatiecursussen". Pas uw kleding aan op het seizoen. De winkels aan boord hebben een assortiment kwaliteitsvolle kleding en uitrusting op voorraad. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

4C Ervaar Bodø en Saltstraumen (01jan - 31dec) (Sun, 19 May 2024)
Bezoek na een rondleiding door de stad Bodø de sterkste getijdenstroom ter wereld bij de getijdenstromen van Saltstraumen. De tour van vandaag begint in de stad Bodø, net ten noorden van de poolcirkel. Met ongeveer 50.000 inwoners is dit de op één na grootste stad van Noord-Noorwegen. Vanaf daar gaan we verder naar Saltstraumen, onderweg langs fantastische landschappen. Saltstraumen bestaat al zo`n drieduizend jaar en blijft de bezoekers verbazen. Hier bereiken de watersnelheden tot 20 knopen, en tot 400 miljoen kubieke meter zeewater baant zich elke zes uur een weg door de 150 meter brede zeestraat. Nadat u de sterkste getijdenstroom ter wereld hebt bewonderd, krijgt u een doos met hier geproduceerde zoutvlokken. Het duurt 48 uur om de unieke mineralen uit het water te scheiden. Net als sneeuwkristallen zijn zoutkristallen uniek, gevormd door de combinatie van watertemperatuur, seizoen en vochtigheid bij Saltstraumen. Neem het zout mee naar huis en maak indruk op uw vrienden met een Arctische toevoeging aan uw kookkunsten. Hoogtepunten Geniet van een wandeling door de stad Bodø. Bekijk de getijdenstroom van Saltstraumen vanaf de kust. Neem een pakje zoutvlokken mee naar huis, geproduceerd in Saltstraumen. Kijk uit naar zeearenden die in de omgeving leven. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Op zoek naar het noorderlicht per minibus Snowhotel Kirkenes (Sun, 19 May 2024)
Nadat een professionele gids de laatste weersvoorspellingen heeft gecontroleerd en besluit dat de goden met u zijn, kan de jacht naar het magische licht gaan beginnen. Per minibus word u onder begeleiding naar de Russische of de Finse grens gebracht. Hopelijk kunt u hier natuurlijk onderweg het Noorderlicht spotten en genieten van een prachtig schouwspel in de lucht. Duur: ca. 2-3 uur Vertrek: 21:00u (dagelijks) Min. aant. deelnemers 2 Minimum leeftijd 4 jaar. kinderen t/m 11 jaar krijgen 50% korting wanneer ze worden begeleid door een volwassene. Inbegrepen materiaal "Thermo"-overal, winddichte handschoenen, boots, sneeuwschoenen en stokken. Onderweg een stop voor een warm drankje en een snack Zelf mee te brengen: Fotocamera (bij voorkeur onder overal te dragen i.v.m. eventuele lage temperaturen). EUR 200.00 Meer informatie
>> meer lezen

Winterse (diner-)arrensleetocht 1,5-2 uur, Trysil (Sun, 19 May 2024)
Het geluid van bellen en het licht van de fakkels volgen je op de sfeervolle tocht. Voel de rust wanneer het paard en de slee een bocht maken naar het winterse bos. Het enige wat je hoeft te doen is te genieten van de frisse lucht en je omgeving terwijl je in de slee zit onder warme rendierhuiden. Het doel is onze warme lavvu-tent diep in het bos. Bij binnenkomst wordt er een heerlijke snack geserveerd voor zowel twee- als vierbenigen. Tijdens de dinertocht word een 3-gangenmaaltijd geserveerd. Met een arrenslee door het magische winterlandschap en tevens het rijk van de Eland. Je hebt begeleiding van een ervaren gids. Duur:     1,5 uur (avondtocht inclusief diner ca. 2 uur) Vertrek: 15:30u (wo,vr) Middagtocht               18:00u (wo,vr) Dinertocht EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Autorondreis het beste van Zuid-Noorwegen (Sun, 19 May 2024)
Tijdens deze reis ziet u het beste van zuidelijk Noorwegen. U begint in het zuiden, bij Mandal. Van hieruit ontdekt u de ’zomerkust’ van Noorwegen waar ook de Noren graag hun vakantie vieren. Vervolgens rijdt u noordwaarts richting Fister. Vanuit uw mooie verblijf kunt u vele dagtochten maken in de omgeving. Het hoogtepunt is een wandeltocht naar de beroemde Preikestolen; een plateaurots dat zich in de Lysefjord stort. Deze tocht is geschikt voor iedereen met een prima basisconditie. Stavanger met het knusse oude centrum, op nog geen twee uur rijden, moet u ook beslist bezoeken. Bij Voss kunt u vele buitenactiviteiten ondernemen zoals mountainbiken, raften, sky-diven in de windtunnel, klimmen en veel meer. Vanuit Voss rijdt u door het fjordengebied naar het eiland Frøya. Hier verblijft u in een schitterende accommodatie in Kalvåg, een klein en gezellig vissersdorpje. In Isfjord verkent u de omgeving en raden wij u aan om ook de jugendstil stad Ålesund te bezoeken. In Kvitfjell sluit u uw vakantie in Noorwegen af. Reisschema Overtocht Hirtshals - Kristiansand met Color Line 12.15-15.30 3 nachten Tregde Ferie - Tregde/Mandal 4 nachten Solvåg FjordFerie - Fister 3 nachten Myrkdalen Fjellandsby - Vossestrand 3 nachten Knutholmen - Kalvåg 3 nachten Gjerdset turistsenter - Isfjord 3 nachten Varden Hytter - Kvitfjell 1 nacht overtocht Oslo - Kiel met Color Line 14.00-10.00 Bij te boeken activiteiten Noorwegen is een prachtig land, niet alleen om doorheen te reizen of om comfortabel te verblijven, maar ook om actief te zijn. Er is veel te ontdekken en doen. Om uw vakantie in Noorwegen nog leuker te maken, bieden we een aantal spannende en/of interessante activiteiten en excursies aan. Deze zijn eenvoudig bij te boeken. Kijk op het tabblad Excursies voor een overzicht van alle bij deze reis bij te boeken excursies. De 3 meest populaire excursies/activiteiten zijn: Fjord cruise Lysefjord & Preikestolen Zodiac Wildernis Safari naar Runde vogelreservaat Raftingtocht bij Sjoa Vervoer Uw overtochten met de Color Line van Hirtshals naar Kristiansand en van Oslo naar Kiel zijn inbegrepen. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

5N Sneeuwschoenwandeling in Tromsø (01dec - 01mei) (Sun, 19 May 2024)
Baant u zich een weg door de sneeuw op een paar sneeuwschoenen en verken het eiland Tromsøya op een unieke manier. Vandaag geniet u van de mogelijkheid om een klassieke Noorse winteractiviteit uit te proberen: sneeuwschoenwandelen. U begint deze excursie met een korte busrit die u naar de top van het eiland Tromsøya brengt. Het overwegend vlakke gebied is een lappendeken van besneeuwde berken, sparrenbossen en een paar glooiende hellingen. Met moderne sneeuwschoenen aan, voelt het alsof u boven de sneeuw zweeft terwijl we aan een korte wandeling beginnen. Adem de frisse winterlucht in, geniet onderweg van het winterlandschap en luister naar de gids die vertelt over de natuur in de omgeving en het dagelijkse leven hier in het Noordpoolgebied. Volg de gids door het bos naar een open plek waar we een gezellig kampvuur maken. Geniet van een warm drankje en een zoete snack terwijl u verhalen uitwisselt rond het vuur, of beleef het plezier uit uw kindertijd opnieuw door op een eenvoudige slee van de hellingen te sleeën. Hoogtepunten Ervaar het lopen door de sneeuw met moderne sneeuwschoenen. Geniet van het buiten zijn en bewonder het witte Arctische winterlandschap. Leer meer over de aard van de omgeving met een deskundige gids. Ontspan bij het kampvuur met een warm drankje en een snack, misschien wel met het Noorderlicht. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Vakantiereizen Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden & Finland) & Canada.

Reactie schrijven

Commentaren: 0