Welke auto's bieden een comfortabele hoge instap

Niemand blijft eeuwig jong en soepel, het is niet anders. Eén van de lastigste dingen als je stram bent of last van je rug of gewrichten hebt, is het in- en uitstappen bij een auto met een lage instap. Ben je er klaar mee om dit veel moeite en gekreun te moeten doen, of zie je het niet zitten dat je dat misschien over een aantal jaren zo zult gaan ervaren? Dan is je auto verkopen en een nieuwe aanschaffen een verstandige keus.

 

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan auto's met een hoge instap beschikbaar. Deze zijn dan vaak ook nog eens ruimtelijk van binnen. Een dubbel praktische aankoop dus. Hier volgen wat tips over de aanschaf van zo'n auto.


Nissan Qashqai

 

De grotere wagens

 

Voorheen was de hoge instap doorgaans beperkt tot grote, dure auto's. In deze categorie bestaan ze nog steeds. Zoek je een auto die minstens zes passagiers kan vervoeren, en bijvoorbeeld een caravan of een zware trailer kan trekken? Een waarmee je gerust de bergen mee in kunt? Dan kom je in de prijscategorie van rond de 25.000 euro uit. Nissan heeft bijvoorbeeld twee SUV's: een grote genaamd Qashqai, en een kleinere genaamd Juke. Rijd je liever in een Europese auto, denk dan aan de Renault Scenic. Opel heeft een kleine Multi Purpose Vehicle (MPV) genaamd de Meriva, voor als je een auto zoekt die wat algemener inzetbaar is.

 

 

 


 

 

 


Darcia Duster

 

Robuust maar wat minder prijzig

 

Wil je liever niet zulke bedragen uit hoeven geven maar wel comfortabel op de snelweg langere afstanden kunnen rijden, kijk dan eens in een lager segment. Daar vind je voor een paar duizend euro minder bijvoorbeeld de Dacia Duster, een robuuste SUV met hoge instap van Roemeense makelij, maar wel met techniek van Renault onder de motorkap. Ook de compactere Suzuki SX4, die iets meer kost, is een comfortabele, luxe auto met een prettige instap die ruim en solide aanvoelt. Heb je meer vertrouwen in een Duitse auto, dan vind je in dezelfde prijscategorie de Volkswagen Golf, die qua formaat vergelijkbaar is met de eerder genoemde Suzuki.

 

 

 


Opel Agila

 

Een comfortabele stadsauto

 

Heb je voldoende aan een stadsauto om de boodschappen mee te kunnen doen en op z'n tijd wat afval mee naar de milieustraat te brengen, als deze maar een hoge instap heeft? De Opel Agila is dan zeer geschikt. Gemodelleerd naar de inmiddels niet meer in productie zijnde Suzuki Wagon R+, heeft deze auto de perfecte instap voor senioren en anderen die gewoon graag makkelijk in en uit de auto willen komen. Hij is opvallend ruim van binnen, dus een trip naar de IKEA kan vaak wel zonder aanhanger. Spreekt het wat hoekige model je niet zo aan, kijk dan eens naar de wat stijlvollere Hyundai i10, of als je een iets grotere auto nodig hebt de Hyundai i20.


Autoverzekering berekenen

 

Naast de prijs zijn de maandelijkse kosten natuurlijk ook een factor in de aanschaf. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger de motorrijtuigenbelasting. Dat geldt ook voor de autoverzekering, maar daarbij heb je nog keuze uit verschillende aanbieders. Online je autoverzekering berekenen en de goedkoopste kiezen is dus zeker aan te raden.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!                


Met de caravan op vakantie tips en voordelen

Reactie schrijven

Commentaren: 0