Treinmodellen Spoorwegmuseum te zien bij ‘Utrecht Vervoert’

Woensdag 5 september opende wethouder Victor Everhardt de tentoonstelling ‘Utrecht Vervoert’ in de hal van het Stadskantoor Utrecht. De expositie laat zien hoe Utrecht zich duurzaam door de stad verplaatst: te voet, op de fiets, over het water en met de trein. Het onderwerp ‘trein’ is voor rekening genomen door het Spoorwegmuseum. Met teksten en foto’s wordt de historie van de trein in Utrecht getoond, in een vitrine zijn een aantal unieke treinmodellen uit de collectie van het museum te zien. De expositie is tot 7 maart 2019 te zien op de begane grond in het Stadskantoor en is gratis toegankelijk.


De expositie laat de bezoeker aan de hand van vijf pijlers (water, fiets, trein, te voet en smart mobility) kennismaken met het onderwerp mobiliteit. Utrecht staat niet alleen bekend als wandel- en fietsstad, Utrecht is al 175 jaar dé spoorstad van Nederland met jaarlijks 88 miljoen reizigers die Utrecht Centraal Station aandoen. De historie van Utrecht als spoorstad wordt door het Spoorwegmuseum in een notendop belicht met een paneel met teksten en foto’s. Het verhaal wordt gecompleteerd met een vitrine met treinmodellen die een beeld geven van de treinhistorie. Bijzonder is het model van de Utrechtse paardentram die eind 19e en begin 20ste eeuw het straatbeeld in Utrecht bepaalde. In het onlangs geopende Modellenmagazijn in het Spoorwegmuseum zijn nog veel meer treinmodellen te zien.


De tentoonstelling ‘Utrecht Vervoert’ is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadskantoor (Stadsplateau 1 in Utrecht) te zien van woensdag 5 september 2018 tot en met donderdag 7 maart 2019.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Treinmodellen Spoorwegmuseum te zien bij ‘Utrecht Vervoert’


Reactie schrijven

Commentaren: 0