Vakantie in Kroatie met de bus

Kroatië, al jaren een geliefde vakantiebestemming. De schilderachtige kust in het zuiden van Kroatië behoort tot de geliefde vakantieregio Dalmatië. U vindt er eeuwenoude dorpen en steden zoals Split, Dubrovnik en Trogir. 

 


Geniet tevens van de schitterende kust met grillige rotsformaties, die fraai aftekenen tegen de groene heuvels in het achterland en het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Ga mee naar Mostar en het Neretva-dal en laat u verrassen door de schoonheid van het lavendeleiland Hvar.

Accommodatie

Hotel Bella Vista is een comfortabel hotel, gelegen in het plaatsje Drvenik nabij een mooi kerkje en vlak aan zee. Een ideale uitvalsbasis om te genieten van zowel de kust als van het excursieprogramma.


Dagprogramma

 

Maandag

Na koffie met gebak op ons verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dinsdag

Via Oostenrijk gaat de reis verder naar Kroatië, waar we overnachten in een hotel aan de Adriatische kust.

 

Woensdag - Senj

We rijden door het mooie Kroatische landschap naar Senj, een historische stad aan de voet van het Velebit-gebergte. U kunt er een kijkje nemen in het oude centrum met leuke pleintjes en smalle steegjes. Daarna rijden we naar ons hotel in Drvenik.

Donderdag - Makarska Rivièra

De ochtend is ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand! ’s Middags maken we een tour langs een aantal leuke plaatsen van de Makarska Rivièra.

Vrijdag - Dubrovnik

Dubrovnik wordt vaak “de parel van de Adriatische Zee” genoemd. Het is één van de best bewaarde historische steden ter wereld! Het centrum staat geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer u voor het eerst de stad binnenwandelt, begrijpt u direct waarom. Geniet van de unieke sfeer en de rondleiding met een gids. Natuurlijk heeft u ook tijd om zelf rond te kijken.

Zaterdag - Hvar of vrije dag

Vandaag kunt u mee naar Hvar, het lavendeleiland van Dalmatië (excl., ca. € 25,-). Een boot haalt u vlakbij het hotel op en zet u af bij één van de gezellige vissersdorpen op Hvar. Daar heeft u een paar uur de tijd om rond te kijken.

Zondag - Neretva-dal en Mostar

Door het Neretva-dal rijden we naar Mostar in Bosnië-Herzegovina. Geniet onderweg van de schitterende natuur en schilderachtige plaatsen. In Mostar bent u vrij om zelf rond te kijken. Ga zeker langs bij de Stari Most, de oude brug die voor veel mensen symbool staat voor de vernielingen tijdens de Bosnische oorlog. De brug is, net als de historische binnenstad, inmiddels hersteld en laat oude tijden herleven.

Maandag - Split en Trogir

Split is de belangrijkste stad van Dalmatië en werd gesticht door Diocletianus, wiens paleis nog altijd te vinden is in het oude centrum van de stad. Een unieke herinnering aan de Romeinse tijd. Dwaal op uw gemak door de smalle oude straten. Vervolgens gaan we naar Trogir. Ook hier herleven oude tijden zodra u de stadspoort binnenwandelt. Geniet van de unieke sfeer! De hele dag wordt begeleid door een deskundige gids.

Dinsdag - vrije dag

Geniet vandaag nog een volle dag van de prachtige omgeving, de zon en de zee.

Woensdag

We verlaten Dalmatië en gaan naar ons overnachtingshotel in het noordelijke deel van Kroatië.
Onderweg brengen we een bezoek aan Zadar. De stad is rijk aan historische bouwwerken die herinneren aan de roemruchte geschiedenis van Zadar. Wandel door de autovrije hoofdstraat met leuke winkeltjes en terrassen en neem een kijkje bij de “zonnegroet” en het zee-orgel.

Donderdag Terugreis

Via Slovenië en Oostenrijk gaan we terug naar Duitsland, waar we zullen overnachten.

Vrijdag Terugreis

Terug op het verzamelpunt kunt u genieten van het dinerbuffet. Daarna brengen de servicelijnen u teru

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden.

Excursie & Extra

  • Bezoek aan Senj
  • Bustour langs de Makarska Rivièra
  • Bezoek aan Dubrovnik o.l.v. een gids
  • Busrit door het Neretva-dal
  • Tour langs enkele dorpjes in het binnenland
  • Bezoek aan Mostar
  • Bezoek aan havenstad Split o.l.v. een gids
  • Bezoek aan de historische stad Trogir o.l.v. een gids
  • Bezoek aan Zadar

Kroatie Algemeen
Kroatie:bekend om haar zonovergoten kuststreek en gezellige, pittoreske kustplaatsen.

Verblijfsduur 12 dagen

Prijzen:
vanaf  649,00 euro per bus, 12 dagen

U verblijft op basis van Halfpension!

 

Een van deze reizen boeken klik hier!

 

Vakantie in Kroatie met de bus

Reactie schrijven

Commentaren: 0