Boekennieuws

Boekennieuws

Bestverkochte boeken in Nederland - Gratis thuisbezorgd

Uitgelicht in de media

 

Deze maand kregen deze prachtige boeken aandacht in de media. We zetten ze voor je op een rijtje, dan kun je zelf zien of je volgende boek erbij zit.


In de media wordt er veel aandacht gegeven aan de nieuwste boeken, maar ook aan bestsellers. 

 

Bent u op zoek naar een nieuw boek, wat uw wensen ook zijn, er zit altijd een leuk boek voor u bij. Kijkt u gerust hieronder en zit uw boek er niet bij, klik dan op een boek en u krijgt nog veel meer leuke boeken te zien.

 

Veel lees plezier!


In de bekende tv programma’s zoals Koffietijd, Jinek, RTL Late Night en de Wereld Draait Door, maar in gedrukte nieuwsberichten zoals NRC, de Volkskarant, NRC en Trouw worden ook vaak verschillende boeken besproken. Matthijs van Nieuwkerk bespreekt elke maand in de Wereld Draait Door met zijn gasten en schrijvers het Boek van de maand.Deze boeken worden gekozen door hét boekenpanel van DWDD. Ook in het programma Tijd voor Max bespreekt Sybrand Niessen soms boeken die aandacht verdienen.

 

In Koffietijd geeft schrijfster en columniste Susan Smit op één vrijdag in de maand heel veel interessante boekentips. Door al die recensies, interviews met schrijvers en boekbesprekingen krijg je vanzelf zin om te lezen. De leverancier van onderstaande boeken houdt al deze boeken in de media voor je in de gaten en zet ze op één handige overzichtspagina. Dus als je op de tv een leuk boek voorbij ziet komen, kan je snel op deze site kijken om het boek te bestellen. Gemakkelijk en snel in huis!

 

Een leuk boek is natuurlijk ook altijd leuk om cadeau te geven aan je vader of moeder of een ander familielid en een boek geven vat op de tv besproken is dan weet je zeker dat dit een succes is.

Op vakantie is het natuurlijk ook altijd handig een leuk boek bij de hand te hebben.

De nieuwste boeken online bestellen, dat kan, maak een keuze uit de lijst hieronder.

RSS productfeed

De Safari Sisters (zo, 02 apr 2023)
De Safari Sisters en de Diamant van Katana Dit boek vertelt het eigentijdse verhaal van de zussen Juno en Zarah, 14 en 12 jaar oud die terugkeren uit Kenia waar hun ouders, beiden biologen, een nieuw bestaan hebben opgebouwd. De familie landt gelijktijdig op de luchthaven van Brussel met prins Nzolé Zuberi. Tijdens het bezoek van de prins verdwijnt de diamant van Katana, het statussymbool van het koningshuis, uit zijn koffer. De Safari Sisters, zoals Juno en Zarah zichzelf noemen, vinden op hetzelfde ogenblik een ontsnapt aapje op de luchthaven en komen zonder dat ze het beseffen in het bezit van de diamant. Heeft het aapje er iets mee te maken? Een geheimzinnige en machtige organisatie wil ook de diamant bemachtigen. Als ze uitvissen dat de diamant zich bij de Belgische familie bevindt, breken ze in, maar vinden de diamant niet. Als de familie terug naar Kenia vertrekt, worden de meisjes bij aankomst op de luchthaven van Kenia gekidnapt. Terwijl hun ouders radeloos naar hen op zoek zijn, beleven de Safari Sisters de wildste, duizelingwekkende avonturen in een exotisch land. Zullen ze de diamant aan zijn rechtmatige eigenaar kunnen teruggeven? Erik Persoons Samen met zijn echtgenote Rita woont Erik Persoons in het landelijke Peer. Zijn hele leven is hij al geïnteresseerd in kunst en cultuur, gaande van literatuur, theater, dans en muziek tot het gepassioneerd schrijven van blijspelen en romans. Hij is eveneens de geestelijke vader van het Grote Schrijfexperiment, waarvoor hij, telkens samen met meer dan 100 jongeren, een spannende jeugdroman schrijft. De bibliografie van Erik is indrukwekkend: toneelstukken, thrillers, romans en jeugdboeken. Erik is een gepassioneerd schrijver. Stilzitten is geen optie. EUR 17.98 Meer informatie
>> meer lezen

Eindige Hemel (Sun, 02 Apr 2023)
Na de gebeurtenissen in Gids naar Nergens lijkt alles hopeloos voor Lieze, die ver van huis voor dood was achtergelaten. Met haar verstand, pure wilskracht, en hulp van haar vrienden, staat ze terug op om een weg naar huis te zoeken. Hoe ver ze ook gaat, haar doel lijkt altijd net buiten bereik. Zowel tegenslag als steun komen soms uit onverwachte hoek, waar ze ook heen gaat. En Nergens blijft hoe dan ook vol verrassingen. Lieze beleeft ook in dit boek weer de meest waanzinnige avonturen in een wereld vol vreemde wezens, verbluffende locaties, angstaanjagende vijanden, maar ook trouwe vrienden. Zal Lieze in Eindige Hemel haar weg weer naar huis vinden en eindelijk Nergens achter zich kunnen laten? Je leest het in dit boek. Bio: Ruben Sinnaeve werd geboren in 1999 en woont in Hertsberge. Hij studeert fysica, beklimt rotsen en beoefent zwaardvechten, en is niet bang om dat in zijn verhalen te verwerken. Ruben is een meesterlijk verteller met een onbegrensde fantasie. Na zijn debuut, Gids naar Nergens, kon hij niet stoppen met nadenken over hoe het verhaal van Lieze en haar reisgenoten zou verdergaan… Dit verhaal. EUR 19.98 Meer informatie
>> meer lezen

Vlucht (Sun, 02 Apr 2023)
Synopsis Tijdens een blind date ontmoet Laura de man van haar leven. Lorenzo wordt haar veilige haven en geeft Laura de rust die ze zoekt. Ze blijken twee tegenpolen te zijn die onbewust uit elkaar groeien. Hierdoor zoekt Lorenzo aandacht en vertier bij een andere vrouw, Petra. Lorenzo en Laura beslissen om hun huwelijk een kans te geven. Dit geheel tegen de zin van Petra die Lorenzo blijft bespelen en manipuleren. Door de corona zitten Lorenzo en Laura gedwongen vaker thuis. Dit kan hun huwelijk redden of breken. Het wordt een hele uitdaging wanneer Petra te pas en te onpas voor theatrale scènes aan hun woning zorgt. Is samenblijven even moedig als scheiden? In plaats van te vluchten, beslist Laura om te blijven. Ze is van mening dat een genadeloze vrouw zoals Petra een genadeloze tegenstandster verdient. Waar trek je de grens als je veilige haven wordt omgebouwd tot een circus die compleet uit de hand dreigt te lopen… “Vlucht” is een fictief verhaal op waarheid gebaseerd. Bio Saskia Lauwagie woont samen met haar man en zoon in Oedelem nabij Brugge. Ze is een vrouw met heel wat levenservaring. Al van kinds af schreef ze veel, maar ontbrak het haar aan tijd om deze passie uit te werken. Tijdens de corona kwamen veel vrije dagen op haar af en besloot ze voor haar jeugddroom te gaan. Opnieuw vond ze rust en plezier in het schrijven. Het gaf haar de mogelijkheid om moeilijke gebeurtenissen te verwerken. EUR 22.00 Meer informatie
>> meer lezen

Steek angst in je vijand (Sun, 02 Apr 2023)
Anno 2002. Sinds zijn echtscheiding lukt het Jack Deleyn goed om zijn werk te combineren met de deeltijdse opvoeding van zijn zoon Sammy. Samen met Axel Simoens vormt hij een onafscheidbaar rechercheteam bij de lokale politie. Rachel, ook gescheiden, woont in Knokke-Heist samen met haar twee tienerdochters Juliette en Jennifer. Ook zij krijgt langzaam haar leven terug op de rails na een woelige periode. Het lot, een beetje geluk en een toevallig radiospotje voor een datingsite brengt hen samen, het begin van een spannende relatie. Wanneer het nichtje van de Procureur het slachtoffer wordt van een drieste roofoverval, gaan Jack en Axel op jacht naar de meedogenloze crimineel Bogdan Petrov, alias de Bulgaar. Maar is hij wel de dader? En wat als de prooi de rollen ineens omkeert en zelf op jacht gaat, waarbij niemand nog veilig is? Steekt hij de angst in zijn vijand? En kan de liefde dat alles ook wel overwinnen? Hans J. Russelle is geboren in Veurne maar woont samen met zijn echtgenote net over de grens in Nederland, in de buurt van Sluis. Een ideale locatie om er van de rust te genieten, met zijn honden te wandelen en er boeken te schrijven. Hij streeft ernaar om een evenwicht te vinden tussen een prettige roman en een spannend misdaadverhaal. De personages zijn geen superhelden, maar gewone mensen in herkenbare situaties. Met een nog altijd actieve loopbaan bij de politie van 25 jaar, waarvan 20 jaar bij de recherche, heeft hij ondertussen meer dan genoeg inspiratie voor nog een aantal vervolgverhalen. EUR 19.98 Meer informatie
>> meer lezen

Machtige Wraak (Sun, 02 Apr 2023)
Het leven, de liefde. Niets is hetzelfde zonder Rosalind. Dus heeft Niccolo de belangrijke taak op zijn schouders genomen om Olivia en Leonard te laten terugkeren naar het verleden om haar te redden. Maar het loopt niet zoals gehoopt. Kunnen ze Rosie en haar familie helpen? Zo komen onze tijdreizigers op verrassende plaatsen en in spannende situaties terecht. En ook nu ligt een machtige, duistere tovenaar op de loer om heksenzielen te stelen. Maar is die tovenaar echt zo machtig als iedereen beweert? Maja Vermeulen (1984) is een creatieve lerares lager onderwijs. Films of series over elfen en draken kunnen haar zeker bekoren, maar niets kan tippen aan de magische werelden in fantasieboeken. Dagdromen hebben er dan ook toe geleid om de Heksenzielentrilogie te schrijven, waar 'Machtige wraak' het sluitstuk van is. EUR 17.98 Meer informatie
>> meer lezen

De Gekrachtigden van Nizara (Sun, 02 Apr 2023)
Liora, Shaoma en Denno hebben alle drie hetzelfde geheim, een geheim dat ze delen met een klein deel van de populatie op het eiland Nizara: ze maken deel uit van de Gekrachtigden. Zij kunnen de elementen manipuleren, genezen met een handopleg of hebben nauw contact met dieren. Dit geheim wordt angstvallig verzwegen maar toch beginnen er één voor één Gekrachtigden te verdwijnen. Elk op zich geraken ze verwikkeld in een complot en moeten ze beslissen hoe ver ze willen gaan voor hun vrijheid. Een gevecht ontketent, een gevecht voor gelijkheid, een gevecht voor vrijheid, een gevecht voor hun bestaansrecht… Over de auteur Marjolein is opgegroeid in Wondelgem bij Gent en is al vroeg beginnen schrijven met verhalen over eekhoorntjes. Ze vond het leuk om haar fantasie de vrije loop te kunnen laten en heeft haar passie voor schrijven nooit verloren. Ze heeft de gave om in vlot leesbare taal en met schitterende dialogen een realistische scene neer te pennen. Als lezer leef je mee met de personages, je wordt in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los. Met De Gekrachtigden van Nizara brengt ze haar tweede boek uit, maar haar debuut in Fantasy. EUR 24.98 Meer informatie
>> meer lezen

Waarom ik anders ben (Sun, 02 Apr 2023)
Nadine Smets werd geboren in een gezin zonder harmonie of gelijkwaardigheid. Haar moeder vond haar 'anders' dan haar vier broers en twee zussen. Ze sprong altijd in de bres om te helpen, te bemiddelen of te zorgen voor anderen in de hoop zo liefde te verdienen. Als vijftienjarige brak Nadine uit door in de fabriek aan de band te gaan werken. Ze trouwde op jonge leeftijd en kreeg twee dochters, waarvan eentje met een matig mentaal verstandelijke beperking. Ze werd een overbezorgde moeder in een succesvolle horecazaak. Illusies, naïviteit en goedgelovigheid deden haar wereld instorten. Een scheiding volgde en versplinterde het gezin. Dit boek is als een rode draad van overleven. Nadine zocht naar kracht en wijsheid en liet alle overbodige ballast uit haar te zware rugzak achter. Ze groeide uit tot een vrijgevochten zelfstandige succesvolle persoonlijkheid. Dit boek vertelt het verhaal van een vrouw die nooit opgaf en bleef zoeken tot ze volledig kon openbloeien. EUR 22.00 Meer informatie
>> meer lezen

Wij denken wat u zegt (Sun, 02 Apr 2023)
Wij denken wat u zegt. De taal van het populisme. Synopsis Maakt u zich ook zorgen over de verharding en de ontmenselijking van onze samenleving? We stellen een evolutie vast naar zwart-wit denken, onverdraagzaamheid en extremisme. Dat merken we zowel in taalgebruik en (sociale) media, als in economie, onderwijs en politiek. Die tendens is gevaarlijk, want ze tast belangrijke kernwaarden aan. Hoe blijven we onszelf, terwijl we toch openstaan voor anderen? Hoe doorprikken we het discours van populisten? Hoe gaan we om met 'alternatieve feiten', desinformatie en complottheorieën? Dit boek stelt niet alleen vragen, maar geeft ook antwoorden. Het antwoord op zwart-wit is niet 'grijs', maar 'kleur'. Bio Chris Taes (°1955) volgde een opleiding als licentiaat in de Germaanse filologie (KU Leuven) en startte zijn carrière als leraar aan het Sint-Albertuscollege-Haasrode in Leuven. Nadien werd hij er directeur. Hij was 18 jaar burgemeester van Kortenberg en werd voorzitter van de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij was gehuwd met Claudine Loterman, die in 2013 overleed. Hij is vader van twee dochters en fiere opa van Arthur. Hij heeft een frisse kijk op de actualiteit met zijn podcast Goed Gedacht. EUR 25.00 Meer informatie
>> meer lezen

Hartenbreker King (Sun, 02 Apr 2023)
Leah is een jongvolwassen vrouw die verzot is op metal muziek. Samen met haar beste vriendin Morgane gaat ze naar een concert van de bekende Belgische metal band 'Lure The Sirens' die naast hun fantastische muziek vooral zo populair werden door hun aantrekkelijke looks. In tegenstelling tot veel andere meiden is Leah vooral geïnteresseerd in de muziek en draait het bij haar niet om het uiterlijk. Dat is natuurlijk voor ze King leert kennen. Zo komt ze in een ingewikkelde maar ook wel intense en gepassioneerde relatie terecht. King is de lead zanger van de band en balanceert op het randje van emotieloos te zijn. Max is de basgitarist van de band en de beste vriend van King. Stiekem heeft ook hij gevoelens voor Leah en probeert haar te beschermen tegen de grofheid van King. Wordt het een liefdesverhaal of is Leah een van de zoveel andere harten die King doet breken? Ila De Troyer is geboren in 1997 en woont in Galmaarden. In 2021 heeft ze de liefde gevonden in het schrijven van verhalen. Al sinds haar jongere jaren fantaseert ze graag over alles en nog wat, maar had nooit de moed om daar effectief iets mee te doen. Uiteindelijk besloot ze om haar verhalen neer te pennen en had ze genoeg moed verzamelt om haar blog op te starten. Daarop kreeg ze zoveel positieve reacties en werd het tijd om haar verhaal uit te geven. Schrijven was op die korte tijd een levensbehoefte geworden. Ze kan niet meer zonder! EUR 19.98 Meer informatie
>> meer lezen

De Wuhan-connectie (Sun, 02 Apr 2023)
Keith Brindel is CEO van het succesvolle farmaceutische bedrijf BPVV Coop, en is een gedreven liefhebber van de duivensport. Wat heeft het ene met het andere te maken? Voor de farmaceutische activiteit heeft hij een Chinese partner die een topman is bij de Chinese Communistische Partij. Voor de hobby-activiteit heeft hij twee Chinese vrienden die topduivenmelkers zijn en geroemd worden in alle continenten. Van Wuhan tot in Brussel is de spanning te snijden. Zijn adjunct J.C. Malva ervaart echter dat zijn CEO een duister kantje heeft dat gevaarlijk wordt als men 'de kat bij de melk zet'. Bij hem houdt dat letterlijk in: 'het vaccin bij het virus zetten'. De bijwerkingen beschouwt hij als normale nevenschade, waarbij de ernst doorkruist wordt met ironie en droge humor. H.G.Plecker was leraar accountancy boekhouden, zaakvoerder in een eigen bedrijf en actief in de politiek. Hugo woont in Knokke-Heist, is een man met een hart voor andere mensen en heeft steeds een luisterend oor. H.G. Plecker maakt zijn debuut als ervaren burger, vóór en tijdens het coronatijdperk. Hij beseft maar al te goed dat fictie en realiteit niet ver uit elkaar liggen. EUR 22.00 Meer informatie
>> meer lezen

Boeken nieuws

Reactie schrijven

Commentaren: 0