Boekennieuws

Boekennieuws

Bestverkochte boeken in Nederland - Gratis thuisbezorgd

Uitgelicht in de media

 

Deze maand kregen deze prachtige boeken aandacht in de media. We zetten ze voor je op een rijtje, dan kun je zelf zien of je volgende boek erbij zit.


In de media wordt er veel aandacht gegeven aan de nieuwste boeken, maar ook aan bestsellers. 

 

Bent u op zoek naar een nieuw boek, wat uw wensen ook zijn, er zit altijd een leuk boek voor u bij. Kijkt u gerust hieronder en zit uw boek er niet bij, klik dan op een boek en u krijgt nog veel meer leuke boeken te zien.

 

Veel lees plezier!


In de bekende tv programma’s zoals Koffietijd, Jinek, RTL Late Night en de Wereld Draait Door, maar in gedrukte nieuwsberichten zoals NRC, de Volkskarant, NRC en Trouw worden ook vaak verschillende boeken besproken. Matthijs van Nieuwkerk bespreekt elke maand in de Wereld Draait Door met zijn gasten en schrijvers het Boek van de maand.Deze boeken worden gekozen door hét boekenpanel van DWDD. Ook in het programma Tijd voor Max bespreekt Sybrand Niessen soms boeken die aandacht verdienen.

 

In Koffietijd geeft schrijfster en columniste Susan Smit op één vrijdag in de maand heel veel interessante boekentips. Door al die recensies, interviews met schrijvers en boekbesprekingen krijg je vanzelf zin om te lezen. De leverancier van onderstaande boeken houdt al deze boeken in de media voor je in de gaten en zet ze op één handige overzichtspagina. Dus als je op de tv een leuk boek voorbij ziet komen, kan je snel op deze site kijken om het boek te bestellen. Gemakkelijk en snel in huis!

 

Een leuk boek is natuurlijk ook altijd leuk om cadeau te geven aan je vader of moeder of een ander familielid en een boek geven vat op de tv besproken is dan weet je zeker dat dit een succes is.

Op vakantie is het natuurlijk ook altijd handig een leuk boek bij de hand te hebben.

De nieuwste boeken online bestellen, dat kan, maak een keuze uit de lijst hieronder.

RSS productfeed

Is natuur een constructie? (zo, 29 mrt 2020)
Is natuur een constructie - 9789068825275 De bioloog dr. Frans Vera (1949) is een van de architecten van het Nederlandse natuurbeleid. Mensen die de natuur haten, zijn witte raven. Maar wat is 'natuur' eigenlijk? Is dat een oerbos? En zijn de polders, koeien en grutto's van het Groene Hart wel echte natuur? Is het niet raar dat we in Nederland nieuwe natuur op de tekentafel proberen te ontwerpen? EUR 9.95 Meer informatie
>> meer lezen

Belgen (Sun, 29 Mar 2020)
De Belgen Hoe zij hHun land definiëren Hugo Camps Onder de honderden mannen en vrouwen die Hugo Camps sinds 1986 voor Elsevier interviewde, zijn vele Belgen. Camps, zelf Belg, ondervraagt ze met de kennis van een insider, maar ook met de afstand van een journalist die van buiten naar België kijkt. Het leverde wonderschone gesprekken op met onder anderen de schrijvers Hugo Claus, Erwin Mortier en Tom Lanoye, politici als Guy Verhofstadt en Herman Van Rompuy, en markante Belgen als zanger Raymond van het Groenewoud, wetenschapper Christine Van Broeckhoven en IOC-voorzitter Jacques Rogge. EUR 14.95 Meer informatie
>> meer lezen

Charles de Gaulle (Sun, 29 Mar 2020)
Ter Herinnering - Charles de Gaulle - 9789068827019 In november 2010 was het veertig jaar geleden dat Charles de Gaulle is overleden. Door zijn leiderschap tijdens de Tweede Wereldoorlog groeide de Franse generaal uit tot een symbool van het vrije Frankrijk. Met zijn eigenzinnige optreden probeerde De Gaulle na de oorlog als president de vooraanstaande rol van Frankrijk in Europa en de wereld te herstellen. In ruim 100 pagina's Charles de Gaulle - Ter herinnering brengt de redactie van Elsevier het roerige leven van Charles de Gaulle in beeld. Met onder meer aandacht voor: * Zijn politieke levensloop, met alle hoogte- en dieptepunten * Prachtige foto's van De Gaulle als generaal, leider van het vrije Frankrijk, echtgenoot, vader en president * Uitgebreide aandacht voor De Gaulles jonge jaren en zijn opmars naar de macht * De Gaulles moeizame relatie met Nederland * Een fotoserie van zijn ontmoetingen met de Nederlandse minister Joseph Luns en koningin Juliana * De sterke invloed van het gaullisme op het hedendaagse Frankrijk en de rol van Frankrijk in Europa * Een overzicht van zijn beroemdste uitspraken EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

Ter herinnering, Margaret Thatcher (Sun, 29 Mar 2020)
Op 4 mei 1979 nam Margaret Thatcher haar intrek in Downing Street nummer 10, als eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Toen zij ruim elf jaar later haar ambtswoning via de achterdeur verliet, had zij de Britten hun zelfvertrouwen teruggegeven, de macht van de vakbonden gebroken en Europa duidelijk gemaakt dat de Britten zelfstandig wensten te blijven. Met haar geestverwant Ronald Reagan (1911-2004) werd de standvastige Thatcher het gezicht van de jaren tachtig. Margaret Thatcher overleed op maandag 8 april 2013. In de ruim 100 pagina's tellende, ruim geïllustreerde uitgave Ter Herinnering - Margaret Thatcher 1925-2013 brengt Elsevier het leven van de Iron Lady in beeld. Met onder meer: * Haar jeugd- en studentenjaren * Haar opmars binnen de Conservatieve Partij * Thatchers veelbesproken optredens in Europa * Haar relatie met Nederland, in het bijzonder met toenmalig premier Ruud Lubbers * De hoogte- en dieptepunten uit haar regeerperiode * Prachtige foto's uit het privéleven van Thatcher en van haar ontmoetingen met andere wereldleiders * Haar beroemdste uitspraken EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

Ter herinnering, Ronald Reagan (Sun, 29 Mar 2020)
Toen Ronald Reagan in 1981 president van de Verenigde Staten werd, dachten veel Europeanen dat er een B-acteur in het Witte Huis terecht was gekomen. Maar Reagan ontpopte zich tot een van de best gewaardeerde presidenten die Amerika heeft gehad. Hij herstelde het zelfvertrouwen van zijn land, inspireerde tot talrijke hervormingen en stelde zich ferm op tegen de Sovjet-Unie. In de ruim 100 pagina's dikke uitgave Ronald Reagan - Ter herinnering 1911-2004, die verschijnt ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag, brengt de redactie van Elsevier het rijke leven van de Great Communicator in beeld. Met onder meer: * Zijn jonge jaren en zijn carrière als Hollywood-acteur * Reagans eerste schreden op het politiek pad als vakbondsvoorzitter en gouverneur van Californië * De hoogte- en dieptepunten uit zijn twee ambtstermijnen * Prachtige foto's uit zijn privéleven en van zijn ontmoetingen met wereldleiders * Een overzicht van zijn bekendste uitspraken EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

Ter herinnering, Nelson Mandela (Sun, 29 Mar 2020)
Van rebellenleider tot internationaal icoon van verzoening: in Ter Herinnering - Nelson Mandela (1918-2013) leest u een uitgebreide beschrijving van het bewogen leven van Nelson Rolihlahla Mandela. Rijk geïllustreerd met bijzondere foto's van zijn aristocratische jeugd, zijn opmars binnen het ANC, zijn lange gevangenschap en zijn presidentschap. Ook Mandela's relatie met Nederland, die zich kenmerkte door een groot wederzijds respect, komt uitgebreid aan bod - van de ontmoetingen met koningin Beatrix tot de vriendschap met voetballer Ruud Gullit. EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

De zaakgelastigde (Sun, 29 Mar 2020)
De Zaakgelastigde Rik Kuethe Diplomaat Willem van Driel is in het begin van de jaren tachtig op Sri Lanka (Ceylon) gestationeerd. Het vergaat hem daar slecht totdat zijn passie wordt gewekt door een bezoek van Olivia de Silva, een tolk die op het eiland is geboren, maar nu in Noordwijk aan Zee woont. Terwijl Colombo na de eerste pogroms van de Singalezen tegen de Tamils in juli 1983 brandt, staat Van Driel voor de totale ineenstorting van zijn eigen bestaan. EUR 14.95 Meer informatie
>> meer lezen

SE Protestant (Sun, 29 Mar 2020)
SPECIALE EDITIE PROTESTANT - 9789068827712 De essentiële gids bij het geloof dat Nederland heeft gevormd De Speciale Editie Protestant geeft alle noodzakelijke informatie over de geloofsrichting die bepalend is geweest voor de vorming van Nederland. In 100 pagina's leest u alles over het ontstaan van het protestantisme, de invloed van het geloof op de maatschappij, politiek en cultuur, en over het protestantisme in de wereld. Met onder meer: * Een wereldkaart van de verspreiding van het protestantisme * Het levensverhaal Johannes Calvijn en Maarten Luther * De Statenbijbel * Portretten van protestanten in Nederland * Refomode * Protestantisme in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland * De tale Kanaäns * Een illustratie van de Oude Kerk in Amsterdam * Protestantse media * De verdiensten van Abraham Kuyper EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

Ter herinnering, Winston Churchill (Sun, 29 Mar 2020)
Churchill was niet alleen een grote staatsman die in de herinnering voortleeft, maar ook een fotogeniek mens. Een dankbaar onderwerp dus voor een beeldbiografie. Deze Elsevier-uitgave biedt volop fraaie foto's in kleur en zwart-wit van leven en werk, ondersteund door drie zeer leesbare hoofdstukken die beknopt het levensverhaal vertellen plus een over de band die Churchill en Nederland hadden. De uitgebreide fotobijschriften verhogen de waarde van deze glossy-achtige uitgave. EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

Ons brein (Sun, 29 Mar 2020)
SPECIALE EDITIE ONS BREIN - 9789068827910 Alles wat u moet weten over de hersenen. Hoe ze werken en hoe u ze scherp houdt Na eeuwen van hersenonderzoek staat één ding vast: alles wat we voelen en denken en doen komt voort uit die grijze massa onder het schedeldak. Geen wonder dat hoe meer er bekend wordt over de werking van de hersenen, hoe gefascineerder wij raken. In deze Speciale Editie brengt de redactie van Elsevier de complexe wereld van het brein in woord en beeld. Met onder meer: * Wat weet de wetenschap? De laatste stand van zaken op het gebied van breinonderzoek * Geschiedenis: hoe de mens zijn brein leerde kennen * Bijdragen van bestsellerauteurs DouweDraaisma en Margriet Sitskoorn * Graphics van de onderdelen en functies van het brein * Breinbrekers om uw hersenen uit te dagen * Portretten van negen mannen en vrouwen met een bijzonder brein * Hollywood en het brein * Overzicht van de beste boeken en websites op het gebied van het brein EUR 8.95 Meer informatie
>> meer lezen

Boeken nieuws

Reactie schrijven

Commentaren: 0