Boetseren zonder gebruik van een oven

Paverpol maakt het mogelijk.

Hallo, ik ben Jules Pilgrim uit Australië,

In een vorige Paverpress las ik over een gebroken kopje dat gerepareerd was met Paverpol. Ik ben beeldhouwster en maak sculpturen van klei. Nadat ik over Paverpol gelezen had, besloot ik het ook op een andere manier te gaan gebruiken.

Ik probeer milieuvriendelijker te werken, door mijn oven niet teveel te gebruiken. En om mijn hoge elektriciteitsrekening omlaag te krijgen. Door de hoge temperaturen "vreet" mijn oven stroom. Ik heb mijn werkstukken geen tweede keer gebakken, maar nadat ze 1 maal gebakken waren, met Paverpol bewerkt. 

Dat geeft een prachtige afwerklaag en het bespaart me veel elektriciteit! Bovendien maakt Paverpol de werkstukken beter bestand tegen breken, het droogt snel en het glimt niet. 

Ik gebruik Paverpol nu ook op mijn kralen van klei en sieraden. De Paverpol maakt ze sterk en glad. Dat is prettiger voor de huid. Ook gebruik ik Paverpol als lijm bij andere werkstukken. Toen ik naar een Paverpol workshop ging, verwachtte ik niet dat ik Paverpol op zoveel verschillende manieren kon gebruiken. Het is echt een Multi produkt!

Ik ben niet een geweldige fotograaf, maar ik stuur jullie hierbij een foto van wat werk waar ik Paverpol bij gebruikt heb.

 

Groeten, Jules Pilgrim


TIP VAN DE MAAND VAN JOSSY

Elke maand een handige tip:

Wil je een beeld, gemaakt met gekleurde textiel en Paverpol transparant, buiten zetten, laat het dan eerst twee weken binnen uitharden. Breng daarna 2 lagen Josefine zijdeglans vernis aan. Deze behandeling voorkomt wit uitslaan bij zeer vochtig weer.

GROTE INTERNATIONALE PAVERPOL EXPOSITIE

CORFU, GRIEKENLAND september 2011

 

Oproep aan alle kunstenaars en creatievelingen, die met Paverpol werken.

De Griekse Paverpol importeur organiseert samen met een groep kunstenaars een grote internationale tentoonstelling van kunstwerken waarbij Paverpol is toegepast in de breedste zin des woords.

Vraag om deelname informatie per email: paverpolexhibition@carlabellou.gr of bel naar Carla Bellou (spreekt Nederlands, Grieks, Frans, Duits en Engels): 0030-26610-57383 of 0030-26610-45420

Naast het inzenden van de werkstukken bestaat uiteraard de mogelijkheid om persoonlijk de creatie(s) in te leveren. De inbreng-datum is: maandag 5 sept. De officiele opening van de expositie is donderdag 8 september.

De mogelijkheid is aanwezig om het kunstwerk te (laten) verkopen. Op een eerder gehouden Paverpol expositie in Corfu werd een groot deel van de collectie verkocht!

De expositielocatie is in The Municipal Theater naast het museum.

Naast aanmeldingen reeds gedaan uit o.a. Nederland, USA, Canada, Griekenland, Ierland, Engeland, Suriname, Australie zullen beelden van Jossy de Roode tentoongesteld worden. Onder andere beelden uit haar laatste boek "Het Groot Stap-voor-stap Paverpol Boek". Dit is een unieke gelegenheid, want het is de eerste keer dat Jossy deelneemt aan een expositie met haar creaties.

Buiten deze internationale expositie om, zal Jossy de Roode op vrijdag 9 september op Corfu een masterclass Paverpol geven. Deelname aan deze masterclass staat open voor iedereen, die een keer les wil hebben van Jossy en wordt gegeven in de Engelse taal. De kosten hiervoor bedragen € 150,- p.p. en is inclusief koffie, thee, lunch en materiaal.

Exclusief voor Paverpol cursusleidsters ( CPI's) uit de gehele wereld wordt een vervolg-opleidings-sessie gehouden van 2 dagen voor bijscholing en toepassingen van nieuwe materialen. Data: 10 & 11 september. Kosten € 200,- p.p. Tevens zal op 10 & 11 sept. een Paverpol opleiding plaatsvinden voor nieuw startende cursusleidsters; (CPI's, Certified Paverpol Instructor) Deze wordt verzorgd door de Griekse Paverpol "importeuse". Aan deze 2 opleidingsdagen voor nieuwe Paverpol cursusleidsters kan deelgenomen worden door deelnemers uit alle landen, die daarna elk in hun eigen regio, workshops Paverpol kunnen gaan geven. (Voertaal op alle opleidingsdagen: Nederlands, Engels en Grieks). Alle informatie, bij de Griekse importeur Carla Bellou: paverpolexhibition@carlabellou.gr

 

Boetseren zonder gebruik van een oven

Reactie schrijven

Commentaren: 0