Autovakantie met de kleinkinderen de beste tips voor onderweg

Ga je binnenkort op autovakantie met je kleinkinderen? Bereid je dan goed voor en zorg voor veiligheid en voldoende vermaak voor onderweg. Met onderstaande tips wordt het een veilige én leuke rit naar je vakantiebestemming.


Veilig op reis

 

Om te beginnen is het van belang dat je je kleinkinderen veilig vervoert. Zorg daarom voor kinderstoeltjes die goedgekeurd zijn en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Dit is te zien aan het ECE-label. Daarnaast zijn autostoeltjes voor kinderen ingedeeld naar lichaamsgewicht en lichaamslengte. Weeg en meet je kleinkind dus van te voren, zodat ze goed en veilig vervoerd kunnen worden in je auto. De kinderzitjes voor in de auto die een beveiligingssysteem bevatten, zijn in ieder geval verplicht voor kinderen kleiner dan 135 cm. Het spreekt voor zich dat kinderen langer dan 135 cm en volwassenen een autogordel moeten dragen.

 

 

 


Vermaak en spelletjes voor tijdens de autorit

 

Autovakantie met de kleinkinderen: de beste tips voor onderweg. Verveelde kinderen kunnen lastig zijn en ruzie maken op de achterbank. Zorg daarom voor de nodige afleiding in de vorm van een tablet of bijvoorbeeld spelletjes. Kinderen vinden het leuk om films te kijken en te spelen op een tablet. Zorg dat de tablet voorzien is van leuke kinderfilms en apps, zodat er genoeg keuze is voor tijdens de reis. Dit houdt ze lang zoet. Ook is het gezellig om samen spelletjes te doen. Voorbeelden hiervan zijn het tellen van alle blauwe auto’s of vrachtwagens die je ziet. Of om zoveel mogelijk buitenlandse of juist Nederlandse wagens te tellen. Klassieke spelletjes waarbij bijvoorbeeld een voorwerp geraden moet worden, zoals ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is...’, zijn ook aanraders. Naast spelletjes zorgen muziek en luisterboeken ook vermaak. Tot slot vinden veel kinderen het leuk om tijdens het reizen een knuffel of ander speelgoed bij zich te hebben, een boek te lezen en kleurplaten in te kleuren

 

 

 


Zorg voor genoeg versnaperingen onderweg

 

 

Autovakantie met de kleinkinderen: de beste tips voor onderweg.

Genoeg versnaperingen meenemen in de auto is ook erg belangrijk. Neem wat zakjes chips, snoepjes, boterhammen en snoepgroente mee. Denk ook aan voldoende drinken. En omdat de reis best lang kan zijn en de kleinkinderen lang stil moeten zitten, is het ook slim om regelmatig een pauze in te lassen.

 

Pauzeer regelmatig, bijvoorbeeld iedere twee uur, op een rustplek bij een benzinepomp of een wegrestaurant. Dan kan iedereen de benen strekken en even naar het toilet. Misschien is het tijdens zo’n tussenstop ook leuk om even het winkeltje te bezoeken en wat lekkers of een speeltje te kopen.

 

Bij mooi weer is het gezellig om op een bankje bij de parkeerplaats te picknicken en als afwisseling een balspel te doen op het grasveld. Dan kunnen de kids hun energie even kwijt en zijn ze daarna weer klaar voor het vervolg van de rit. Verder is het handig om voorbereid te zijn op verschillende ongemakken en ongelukjes. Zorg daarom voor zakdoekjes, een potje, toiletpapier, papieren zakjes, vochtige tissues, een ehbo-setje, paracetamol en pilletjes tegen wagenziekte.

Praktische tips voor de auto

 

Nu je alles geregeld hebt voor de kleinkinderen, zijn er nog een aantal zaken die je zelf niet moet vergeten. Zo moet je niet vergeten om te controleren of je rijbewijs nog geldig is en niet vergeten te checken of je identiteitspapieren nog in orde zijn. Vergeet dit ook niet te checken voor je kleinkinderen. Je wilt natuurlijk wel de grens overkomen. Check ook of je autoverzekering voldoende dekking biedt. Een goede autoverzekering afsluiten is belangrijk om narigheid en hoge kosten bij de afhandeling van ongelukken te voorkomen. Kijk daarnaast of je verzekerd bent voor pechhulp en vervangend vervoer, zodat je niet onverwachts hoge kosten moet betalen bij pech. Heb je alles gecheckt? Veel plezier op vakantie en geniet ervan.

 

 

  

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!         

 

Autovakantie met de kleinkinderen de beste tips voor onderweg

Reactie schrijven

Commentaren: 0