Dagje uit naar het bloemen Festival in Aalsmeer

Aalsmeer Flower Festival ✅: cultureel dagje uit tussen de bloemen

 

Banner Aalsmeer Flower FestivalOp zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

 

Aalsmeer Flower Festival speelt zich af op twee locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje. In de voormalige bloemenveiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in objecten met bloemenarrangementen.Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars. Kinderen en volwassenen kunnen in Bloemenlust ook aanschuiven voor allerlei workshops. Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven en kunnen bezoekers een rondleiding volgen door het oude veilinggebouw.

 

De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een prachtige akker aan het water in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). In het museum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieks-veilingen gehouden. Ook zijn er bijzondere optredens en exposities. In de kassen van het museum worden nog vele oude, geurende bloemsoorten gekweekt.Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, Gemeente Aalsmeer, Stimuflori, Rabobank Regio Schiphol, Royal FloraHolland, Greenport Aalsmeer, Waterdrinker Aalsmeer en vele andere sponsors.

Data & Openingstijden Aalsmeer Flower Festival

 

Vrouw met bloemen bij het Aalsmeer Flower FestivalZaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Met een ticket kan tevens gebruik worden gemaakt van de pendelbusjes tussen de locaties en van de watertaxi’s, die een vaartochtje maken van ongeveer een half uur van de ene naar de andere locatie.

 

 


Vrijkaarten voor het Aalsmeer Flower Festival

 

Gitaarspel met koningin bij het Aalsmeer Flower Festival

 

 

Voor inzenders van leuke artikelen over uw hobby, stellen wij meerdere kaarten beschikbaar voor het Aalsmeer Flower Festival. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

 

 

 

Locaties

Bloemenlust The Beach: Oosteinderweg 247, Aalsmeer

Historische Tuin: Praamplein, Aalsmeer

 

Meer informatie www.aalsmeerflowerfestival.nl


 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              

 

Dagje uit naar het bloemen Festival in Aalsmeer

Reactie schrijven

Commentaren: 0