De grootste botanische tuin van Nederland bezoeken in Haren

In Haren vlak onder Groningen vindt u de grootste botanische tuin van Nederland, de Hortus Haren. Hier groeien en bloeien, op een oppervlakte van circa 21 hectare, planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Zowel bij goed als bij slecht weer is de Hortus een uitstekende locatie om enkele uren in door te brengen. De verschillende tuinen kunnen zelfstandig of onder begeleiding van een rondleider worden bezocht. Wanneer u de tuin gaat bekijken met één van de ervaren rondleiders, krijgt u meer gedetailleerde informatie over alles wat groeit en bloeit in de tuin. Reserveren hiervoor is wenselijk.

Op dit moment is er in de Hortus de expositie, thee met witte puntjes. In de maanden maart en april is er elke zondag een rondleiding met thee als centraal thema. Na afloop van de rondleiding is er de mogelijkheid om een aantal soorten thee te proeven.

In de Hortus Haren kunt u verschillende soorten tuinen bezichtigen.Men kan een bezoek brengen aan de Chinese tuin, “het Verborgen Rijk van Ming”. Hier ziet u een levend stukje China met prachtige paviljoens, een waterval en het meer van de rode karpers. De tuinkamers bieden mooie doorkijkjes op de Chinese beplanting.

 

Een mooie aanvulling op uw bezoek is een bezoek aan het Chinese theehuis, het Kreunen van de Draak. Hier kan men genieten van een kop koffie met gebak. In de zomer heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht over de tuin. Het Chinese theehuis biedt tevens mogelijkheden voor een groepsbezoek. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, deze zijn zeer geschikt voor feesten en partijen.

De grootste botanische tuin van Nederland bezoeken in Haren

Reactie schrijven

Commentaren: 0