Zelf een leuk paasstukje maken

Hier een leuk idee om met Pasen iets bijzonders op tafel te hebben en nog leuker is het dat je kan zeggen dat je het zelf gemaakt hebt!

Benodigdheden:

Een ballon

Lege plastic fles met dop

Afwasteil met water

Gips

Stuk papier

 

 


En als het ei klaar is wat mos, gekleurde eieren, vogeltjes nestje en wilgentakjes en voor in het ei wat bolletjes en erom heen wat foam bloemetjes.

En ja, ook bij mij lukt niet alles de eerste keer. Weet wel wat ik verkeerd heb gedaan en dat bespaard diegene die het ei ook willen maken wat ellende!

 

 

Je gaat als volgt te werk.

Je vouwt van een stuk paper een trechter en vult de plastic fles met gips.


Iets meer gips dan hier in deze fles zit zo'n 2 cm meer. Je doet dan telkens een klein beetje water in de fles en schud dit heen en weer totdat het een gietbaar papje is Het moet niet te dun zijn!


Je blaast nu een ballon op.
Mag iets kleiner dan ik hier heb opgeblazen (dat was een van mijn fouten) Vervolgens doe je de opening van de ballon op de mond van de fles en giet het gips van de fles de ballon in. Daarna knoop je de ballon dicht.


De ballon draai je zachtjes maar constant zodat het gips zich overal aan de ballonwand hecht. Dit moet je zeker wel een kwartier doen want anders zakt het gips naar een kant en dat gebeurde bij mijn eerste keer!


De ballon plaats je in een bak met koud water en je draait hem nog steeds rond. Op een gegeven moment voel je dat hij hard wordt. Dan nog een tijd je uit laten harden.
Als de ballon goed uitgehard is maak je een sneetje bij het knoopje van de ballon en dan kan je de ballon verwijderen en heb je een gipsen ei.


Met een klein schaartje knip je het bovenste deel van het ei open en dan leg je de 2 ei helften op een bed van mos. In de grootste helft doe je wat bolletjes en een nestje, in de kleine helft verder versier je het met eieren en vogeltjes en wat wilgentakjes en foambloemetjes en het is klaar.


Gratis kaarten!

 

Diane dingt hiermede weer mee voor gratis kaarten voor de Crea Weekend waarvoor wij vrijkaarten hebben!

Wilt u ook kans maken op gratis kaarten voor één van de evenementen die op onze site staan, stuur dan ook uw creaties aan ons op. Enkele foto's en een beschrijving hoe dit gemaakt heeft. Een grote kans dat u ook in aanmerking komt voor vrijkaarten voor een leuk evenement.

Heeft u een leuke hobby, schrijf hier dan een leuk verhaal over en doe er wat foto's bij!

 

Met dan aan Diana Slingerland

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Zelf een leuk paasstukje maken

Reactie schrijven

Commentaren: 0