Werken met Paverpol

Paverpol

 

De textiel- en decoratieverharder bij uitstek. Dompel natuurlijke materialen bijvoorbeeld textiel in de Paverpol. Drapeer, of wikkel ze om een geraamte en laat het drogen. Paverpol droogt snel. Na uitharding heeft u een prachtige decoratie, of beeld, geschikt voor binnen èn buiten. U kunt tevens papier, zijde, ongeverfd leer, zelfhardende klei (bijv. Formo, Ladoll of Premier), styropor (piepschuim), droogbloemen, hout, gips, aardewerk etc. met Paverpol combineren.


Unieke eigenschappen: wordt zonder toevoegingen keihard en buitenobjecten behoeven niet gevernist te worden. 

Gemakkelijk met warm water van handen af te wassen

 

Pavercolor 
Speciale kleurpoeder om door de Paverpol te mengen. Hiermee kunt u de transparante Paverpol uw favoriete kleur geven. Meng de Pavercolor vooraf met wat water voordat u het aan de Paverpol toevoegt. Dit voorkomt klonteren. De Pavercolor metaalkleuren verliezen glans door vermenging met Paverpol. De glans kunt u terughalen door het droge werkstuk te brushen met de Pavercolor metaalkleur, gemengd met Josefine zijdeglans vernis. U krijgt een goede buitenverf waarmee u kunt verven, brushen en partineren. Verkrijgbaar in 28 kleuren.

 

Josefine vernissen 
Kwalitatief zeer goede buitenvernissen en buitengewoon gebruiksvriendelijk. Kwasten kunnen gewoon met water en zachte zeep schoongemaakt worden. Verkrijgbaar in zeer mat en zijdeglans. Ter bescherming voor buiten objecten, die met een niet buitenbestendige verf beschilderd zijn. Tevens te gebruiken in combinatie met Pavercolor om een eigen buitenbestendige verf te maken, waarmee een object extra gedecoreerd kan worden door kleuraccenten aan te brengen, of door brushen en/of patineren. De zeer matte vernis niet op donkere kleuren gebruiken!

 

Josefine glaceer 
Een transparant medium om in combinatie met Pavercolors een transparante verf te krijgen. Geen Pavercolor met metaaltinten gebruiken. Te gebruiken op schilderstukken door transparante lagen over elkaar te schilderen. De kleuren vloeien op natuurlijke wijze in elkaar over. Zeer geschikt om mooie achtergronden te maken en voor Fresco effecten. Doordat de verf langer nat blijft kunnen er, indien gewenst, telkens veranderingen in aangebracht worden. De glanzende laag glaceer droogt prachtig mat op. Kwasten en penselen gewoon met water en zeep schoonmaken. Te gebruiken voor binnen- en buiten objecten.

 

Pavercotton 
Een 100% katoenvezel. Gedompeld in de (eventuele met Pavercolor gekleurde) Paverpol en goed uitgeknepen kan het gebruikt worden om haren/pruikjes op Paverpol beelden aan te brengen. Tevens te gebruiken om creatieve schalen mee te maken. Bescherm een schaal met huishoudplastic en breng de in de Paverpol gedompelde plukken Pavercotton op één kant van het plastic aan. De schaal wordt als mal gebruikt en beschadigd niet. Na droging en uitharding (minsten 1 week) kunt u de schaal eraf halen. De kant die op het plastic gezeten heeft moet nu nog drogen. Een geduldig werkje, maar u heeft een unieke katoenen schaal, die bijvoorbeeld als creatieve fruitschaal gebruikt kan worden.

 

Stockinette 
Een zeer rekbaar, open geweven katoen, dat gedompeld in de Paverpol als decoratie voor aankleding van beelden gebruikt kan worden. Zodra Stockinette in de Paverpol gedompeld is, rekt het uit in de lengte richting, het wordt tweemaal zo lang. Geen probleem, rek de Stockinette in de breedte richting uit. Er ontstaat nu een zeer decoratief stuk textiel, waarmee u eindeloos kunt decoreren en draperen. De Stockinette kan gekleurd worden met Paverpol gemengd met Pavercolor.

 

Josefine’s Gebreid Papier 
Een geweldig creatief materiaal. Dit stevige papier heeft aan de voorkant een andere structuur dan aan de achterkant (net zoals een breiwerk). Beide kanten kunt u decoratief gebruiken. Indien u het gebreid papier gebruikt als decoratieve kleding voor (gestileerde) beelden, dan aan weerszijden met een kwast insmeren met Paverpol. Het papier rekt maar aan een kant een beetje uit. Het krijgt een strakker effect dan Stockinette. Het laat zich goed vormen en is gemakkelijk voor het maken van hoedjes. Tevens te gebruiken voor het decoreren van wenskaarten en voor scrapbooking.

 

Josefine’s Reliëfdecoration 
Zeer decoratief gedroogde houtnerf, die na het insmeren met Paverpol weer soepel wordt om beelden mee te decoreren, of eindeloos veel decoraties mee te maken. Naturel van kleur, maar laat zich prachtig kleuren met Pavercolors, of acrylverf. Ook te gebruiken ter decoratie van kaarten en scrapbooking.

 

Josefine’s Schelpenscherven en Josefine’s Schelpsteentjes 
Parelmoerkleurige schelpenscherven ter decoratie van Paverpolbeelden. Tevens te gebruiken voor kaarten, scrapbooking, sieraden, decoreren van doosjes, houtwerk, tassen, meubeltjes, aardewerk en glas. De schelpensteentjes en de schelpenscherven laten zich prima plakken met Paverplast.

 

Josefine’s Kopertextiel 
Stukjes geweven koperdraad, zo fijn, dat het textiel lijkt. Maar het blijft metaal. Een prachtig materiaal voor het maken van kleine koperkleurige decoraties, bijvoorbeeld: vleugels voor elfjes, bloementjes. Ook geschikt voor het maken van aparte hoedjes en versieringen in de kleding van beelden. Zoompjes kunnen heel gemakkelijk omgevouwen worden. Er komt geen naald en draad aan te pas!

 

Josefine’s Structuurpoeder 
Een schone, heel fijne houtpoeder om te mengen door de Paverpol. Gemengd tot een structuurpasta (ter dikte van pindakaas) geschikt om met een spatel, of grote kwast op allerlei werkstukken aan te brengen. Hecht aan vrijwel alle ondergronden zoals: schildersdoek, styropor (piepschuim), hout, glas, aardewerk, gips, beton etc. Op schildersdoek kunt u een ruwe ondergrond aanbrengen en met de spatel figuren en/of patronen in diverse kleuren er op decoreren. Structuurpoeder gemengd met Paverpol kunt u kleuren door er Pavercolors aan toe te voegen. Vazen, schalen, potten etc. kunt u een ander uiterlijk geven door er een laag structuurpasta op te smeren. Van doodgewone aardewerken potten, kunt u prachtige potten maken met een Mediterrane uitstraling. Styropor (piepschuim) beelden en decoraties, kunt u tot ware kunstwerken omtoveren door er een laag structuurpasta op aan te brengen. Gemakkelijk en snel resultaat!

 

Josefine’s Art Stone Decoratiepoeder 
Een leuk product waarmee op een eenvoudige wijze prachtige werkstukken te maken zijn. Art Stone is op twee manieren te gebruiken. U kunt er een zelfhardende klei van maken en u kunt de poeder gebruiken om het effect van steen te krijgen. Gebruik voor het steeneffect als basis Paverpol loodkleur, of Paverpol transparant gemengd met Pavercolor Siena. Uiteraard kunt u ook met andere Pavercolors mengen. U kunt werken op een voorgevormd figuur van piepschuim, gips, ecoshape of aluminiumfolie (folie afplakken met schilderstape). Meng de gekleurde Paverpol met net zo veel Art Stone Decoratiepoeder totdat u een klei massa krijgt, die niet meer aan uw handen kleeft. Smeer uw werkstuk geheel in met de gekleurde Paverpol. Op de nog natte laag kunt u de klei massa geheel, of gedeeltelijk aanbrengen. Dik of dun, grof, of fijn, net wat u mooi vindt. Let er goed op dat de onderlaag nat is, zoniet dan met de kwast opnieuw een laagje Paverpol aanbrengen. Als uw werkstuk geheel, of gedeeltelijk met de klei massa is gedecoreerd strooit u er een beetje poeder over en wrijf dit goed in. Indien de ondergrond te droog geworden is brengt u met de kwast weer wat Paverpol aan. Ook in de natte laag Paverpol kunt u wat poeder strooien en uitwrijven. Dit steeneffect is niet geschikt voor buiten. Indien u het werkstuk buiten wilt plaatsen gebruikt u inplaats van de poeder een patina die u maakt door witte Pavercolor te mengen met Josefine zijdeglans vernis. Deze brengt u aan met de kwast. Met een stuk keukenpapier veegt u het teveel aan patina weg. Het werkstuk laten drogen en met een niet pluizige lap glanzend wrijven. Sieraden maken is ook een mogelijkheid: steentjes vormen van klei massa, gaatjes prikken met satéprikker, veter van leer er doorheen rijgen.

 

Paverplast 
Hier hebt u opgewacht. Nu kunt u alles watervast mee maken! Een geweldig veelzijdig product! Met deze poeder, gemengd in Paverpol (100 gram op 0,5 liter) maakt u een watervaste pasta. Geschikt om permanent waterbestendige werkstukken te maken, zoals: vogeldrinkbakjes, fonteinen, vijvertjes enz. Ook om beelden van styropor (piepschuim), gips, zelfhardende klei, ecoshape, papier maché etc. een volkomen waterdichte laag te geven. Vernissen is niet nodig. Paverplast vermengd met Paverpol kan gekleurd worden met Pavercolor, zodat er tal van kleuren te maken zijn. Bewaren in luchtdicht afsluitbaar bakje. Droogt aan de lucht. Indien de Paverplast te taai begint te worden kunt u een beetje Paverpol toevoegen, geen water!

 

Voor meer info zie Heins-Hobby

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Werken met Paverpol

Reactie schrijven

Commentaren: 0