Zeepketting maken

Hierbij weer een leuk idee om zelf een geurende zeepketting te maken.
Benodigdheden:
zeep
kom
rasp
uitsteekvormpje
Decoratiemateriaal


Gratis kaarten

Miek heeft met het inzenden van dit artikel twee vrijkaarten gewonnen voor een evenement welke op onze site staat. Wil jij hier ook voor in aanmerking komen stuur dan ook snel je beschrijving op. Voor inzenders van leuke artikelen over hun mooie hobby, heeft VoorPlussers meerdere kaarten beschikbaar. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met je op als je je e-mailadres aan ons kenbaar gemaakt hebt.

 

Veel succes,

Redactie VoorPlussers

 

Werkwijze zeepketting maken:

 

Rasp het stuk zeep met een fijne rasp. Het kan ook wel met een grove, maar je vindt de grove structuur dan ook weer terug in je zeepje.


Zodra het stuk zeep geraspt is, voeg je een paar druppeltjes water toe.


Dit kneed je samen tot een smeuïg geheel.(zoals koekjesdeeg) Mocht het nu te droog zijn, voeg je gewoon wat druppeltjes water bij. Is het te nat? Even iets laten in drogen en dan weer verder kneden.


Maak een platte plak van het geknede zeep. En steek er een vormpje van. Ik heb gebruik gemaakt van een hartje, maar er zijn natuurlijk vele mogelijkheden.


Laat het zeepvormpje eerst even drogen. Zodra het wat gedroogd is, maak dan een gaatje met een prikpen of sateprikker. Als het volledig uitgehard is, kun je gaan versieren. Gebruik hiervoor lintjes en kralen naar keuze.


En klaar is je zeepketting! Heerlijk voor in het toilet, slaapkamer of waar je ook maar een lekker geurtje wilt hebben.

 

Tips:

* Gebruik eens zwitsal zeep voor op de babykamer

* Gebruik meerdere vormpjes/ zeepjes aan 1 ketting

 

* Geeft de ketting na verloop van tijd niet zoveel geur meer af? Even met een stofdoekje

afnemen doet wonderen!

* Heeft u geen stoffen lintjes in huis? Kijk eens in uw truitjes of blouses. Vaak zitten daar lintjes aan de binnenkant!

* Heeft u nog halskettingen die u nooit meer draagt? Vaak zitten daar leuke kralen bij die u goed kunt gebruiken bij uw zeepketting!

 

 

Met dank aan MIEK

Zeepketting maken

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lydjuh (donderdag, 25 februari 2021 23:27)

    Die van mij blijven korrelig. Als ik er een gaatje in prik breekt het zeepje. Wat moet ik doen?