Voorbeeld van een tuinbeeld (danseresje) gemaakt met paverpol

Textielverharder is een leuk hulpmiddel om leuke tuindecoraties te maken. Hieronder is een voorbeeld uitgewerkt hoe je zoiets kan gaan maken.

Benodigdheden:
1 liter textielverharder, (Pretex of Paverpol) loodkleur
Elektriciteitsdraad, de lengte naargelang hoe groot u de danseres wenst. Aluminiumfolie, papiertape, reepjes watten, stukken stof (katoen), een beetje breiwol voor de haren.
Betonnen zuil of steen.


Werkwijze:

 

Eerst maakt u een frame met de elektriciteitsdraad, één been v/h beeld wordt in de steen bevestigd. Plooi het frame naargelang de houding v/h beeld.


Doe er st.watten rond (voor verdikking) en omwind alles met papiertape. Het hoofdje vormen met aluminiumfolie en omwinden met papiertape.

Repen stof (oude t shirt) in textielverharder dompelen en rond het beeldje winden. Voor de kledij, meer repen stof scheuren, in textielverharder en over het beeldje schikken evenals de wol voor de haren.

Dit alles moet enkele dagen drogen daarna mag je het drybrushen met kleuren naar keuze. (zie werkwijze onderaan) Laten drogen en 2x vernissen zo mag het beeldje buiten en is bestand tegen regen en wind.

 


Drybrushen is met een zo goed als droge penseel met behulp van een klein beetje verf het oplichten van hoog liggende delen van het model. Hiervoor moet een zachte brede penseel gebruiken. Neem verf uit het potje en meng dit op een stukje wit papier naar de gewenste kleur. Doop nu penseel in de verf en haal gelijk de meeste verf er weer vanaf met een tissue. Strijk het penseel over een tissue totdat er vrijwel geen verf meer vanaf komt test dit nog even door het penseel over de nagel te halen, komt er dan bijna geen verf meer af dan is de penseel klaar voor gebruik. Een teveel verf op het penseel veroorzaakt strepen. Nu strijkt u heel licht met u penseel over de hoge details tot het gewenste effect bereikt is. Dit effect is persoonlijk, als u het zelf goed vindt stop dan. Deze manier van drybrushen kan u doorvoeren door de kleur steeds lichter te maken. Ook hier weer tot u er tevreden mee bent. Sommige eindigen na zes kleuren met puur wit op de allerhoogste details. Anderen stoppen al na twee kleuren, dit is voor ieder persoonlijk te bepalen afhankelijk van het resultaat dat u wilt bereiken. Ook nu het beeld weer minimaal 12 uur laten drogen. Bent u te ver doorgegaan en is het beeld te licht van kleur geworden, geef het dan een lichte wash dit zwakt het drybrush-effekt af.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 


Voorbeeld van een tuinbeeld (danseresje) gemaakt met paverpol

Reactie schrijven

Commentaren: 0