Mooie voorbeelden om wolken te schilderen met aquarel

Als u problemen heeft om wolken te schilderen of wilt u ze eens anders schilderen, dan hebben wij  hier wat voorbeelden en tips om dit anders te doen. Heeft u ook tips over aquarelleren of andere schilders technieken, stuur deze dan naar ons op dan kunnen wij deze ook aan onze lezers kenbaar maken.

 


Voorbeeld wolken

Hiernaast ziet u een drietal voorbeelden (details) waarbij ik in het bovenste voorbeeld een vrij "drukke" wolkenpartij laat zien.


Het hoeven natuurlijk niet altijd van die dramatische en dreigende luchten te zijn natuurlijk, de kans bestaat dat zo'n lucht alleen maar afleid van wat u eigenlijk wilt laten zien.


In dat geval kunt u kiezen voor de de mogelijkheid om een wat meer gedempte lucht te schilderen met wat vloeiende kleurpartijen, zoals u kunt zien in de onderste twee voorbeelden.


Voorbeeld wolken

 

Hiernaast ziet u een tweetal voorbeelden waarbij ik gebruik gemaakt hebt van Chinees wit in de luchtpartij. Chinees wit is optimaal voor om "sferische" elementen in bepaalde partijen van de aquarel aan te brengen, zoals in dit geval de luchtpartij.


Deze luchtpartij is in verschillende lagen opgezet welke ik elke keer heb laten drogen alvorens ik verder ging met de volgende laag.

 

Met dank aan Adrie Hello

 

Voor meer tips zie Penseelstreken

 

Bezoek ook onze andere artikelen tips bij het schilderen!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Mooie voorbeelden om wolken te schilderen met aquarel

Reactie schrijven

Commentaren: 0