Clowntje maken met Powertex

Wilt u ook aan de slag met Powertex, dan hebben wij hier een leuke clown die eenvoudig te maken is. Dit is een bijdrage van Erna Vanbeselaere die al de nodige ervaring heeft met het werken met dit materiaal.

 

Veel plezier met het maken van deze clown!


Benodigdheden:

 

Powertex brons 1 liter,

1 potje activator,

elektriciteitsdraad,

plastik handschoenen,

borsteltje,

kleur om te brushen,

een plastiekbuisje 13 cm,

schaar,

gewoon plakband van 5 cm,

waterbestendig plakband,

aluminiumfolie,

hoofdje van hobbywinkel,

haar,

stof voor kleertjes,

stof van een oud laken om in repen te snijden,

steen,

stukje betonijzer 8 mm dik en 20cm lang,

boor. 


Boor een gaatje in de steen van 8 mm en steek het ijzer erin. Knip de elektriciteitsdraden 2 van 1 m voor de benen en wikkel die samen met plakband van 2 cm, nu 2 van 62 cm voor de armen en plak samen, knip er 2 van 28 cm en verbindt armen en benen, draai een stukje draad in het midden van de schouders om het hoofdje op te zetten (zie foto) en tape goed rond de aanhechting.

 

Knip repen stof van 3,50 cm breed bij 50 cm lang. Neem een stuk aluminiumfolie, verfrommel het en maak eerst het lichaam.

Vergeet niet om een buisje in de beenverbinding te steken en plak de bovenkant van het buisje dicht.

 

Werk in lagen met je folie en plak het geregeld vast.

 

Nu de armen en de benen. Zet het figuur op de steen en zet het in de vorm die je wilt en druk alles goed aan. Omwikkel het geheel nu met gewoon plakband van 5 cm, daarna omwikkel je het met waterbestendig plakband en nogmaals met gewoon plakband, anders houdt de Powertex niet goed vast (zie foto).

 


Boor een gaatje in het hoofdje tenzij er een inzit en zet het op het lichaam en plak het goed vast volgens werkwijze lichaam. Leg een plastik zak over de steen en zet je pop er op. Doe een deel Powertex in een potje, gebruik bijvoorbeeld een leeg ijsbakje van een liter, niet te veel in een keer en steek een reep stof erin en wrijf de Powertex goed open, het mag niet te nat zijn, begin aan de voet en zo naar boven, schilder het gezichtje (zie foto) en laat het 1 week drogen.

 

Maak kleertjes die je wil, maar let goed op hoe je ze maakt, want je popje kan niet meer bewegen. De broek is geen probleem, maar het vestje wel. De mouwen kun je beter afzonderlijk doen, dit hangt van de houding af. Doe eerst een plastiekzakje over het hoofdje en bindt dit in de hals samen.

Doe de Powertex met activator in een potje en goed roeren. Wrijf alles goed in, begin met de sokjes, dan de broek, dan het vestje, haal voorzichtig het zakje van het hoofdje en zorg ervoor dat het aan de hals goed dicht zit.

 

Vervolgens weer 2 weken laten drogen en dan brushen.


succes Erna Vanbeselaere

Voor meer werk van Erna kijk hier!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Clowntje maken met Powertex

Reactie schrijven

Commentaren: 0