Zelf rozen maken van Crêpepapier, stap voor stap met foto's!

Het is leuk om zelf papieren rozen te maken. Het lijkt heel moeilijk maar als u er een gemaakt heeft gaat de volgende heel gemakkelijk en het resultaat zal u verbazen.


Benodigdheden: 

Aquarelverf, 

Glazen, 

Knijpers, 

Toiletpapier, 

Crêpepapier, 

Installatiedraad, 

Karton, 

Satéprikkers, 

Floratape 

Houtlijm, 

Dekseltje voor de houtlijm


We beginnen twee mallen uit karton te knippen van 5 bij 7 cm. 

Een malletje knippen we in de vorm van en blaadje.


Nu gaan we een stuk van 7 cm van de bundel crêpepapier te knippen. U kunt hiervoor de rechte mal gebruiken. Rol de reep uit en knip deze in drie gelijke delen. Wikkel een deel om de rechte mal.


Knip de zijkanten open en verwijder de mal.


Blaadjes knippen Gebruik nu de mal van het blaadje en knip nu de blaadjes rondom het malletje. 

Doe om deze blaadjes een wasknijper. Herhaal dit nog een keer.


Dompel de blaadjes in een wassing van aquarelverf, tip de blaadjes met onverdunde verf aan en leg ze te drogen op een krant. Wees hiermee erg voorzichtig, nat papier is erg kwetsbaar!
Buiten drogen gaat erg snel als het goed weer is uiteraard.
U kunt ook gekleurd crêpepapier gebruiken, deze dient dan in schoon water met de wasknijper voorzichtig heen en weer gehaald te worden.


Als de blaadjes droog zijn gaan we deze met de duimen iets uitrekken en uitbollen.


Met een satéstokje gaan we de blaadjes aan de bovenkant zowel links als rechts oprollen.

 

De blaadjes zijn nu klaar voor gebruik.


Maak een oogje aan het uiteinde van een stuk installatiedraad (lengte ongeveer 30 cm, dit is natuurlijk afhankelijk van de lengte van de steel die u wilt maken). Neem een stuk toiletpapier van 25 cm en vouw dit tot een strook .
Trek ongeveer 10 cm van deze strook door het oogje en wikkel dit stevig om het oogje.
Nu het andere gedeelte van de strook stevig om het oogje wikkelen in de vorm van een knop. Lijm dit vast met wat houtlijm, gebruik hiervoor een satéprikker.


Neem 6 blaadjes en knip 1 cm aan de onderkant af. Plak nu een blaadje stevig om de knop en laat het aan de bovenkant uitlopen in een puntje. Plak nu dakpansgewijs (een derde overlappen) de 5 blaadjes strak om de knop. Bij elk blaadje de lijm steeds iets lager op de roos aanbrengen. Laat deze 5 blaadjes twee millimeter boven de knop uitkomen.


Ga nu verder met het aanbrengen van de overige blaadjes (plus minus 25 blaadjes in totaal voor een roos) en doe dit weer steeds dakpansgewijs. De lijm steeds iets lager aanbrengen op de roos. Als alle blaadjes geplakt zijn gaan we verder met de steel.


Knip 5 stukjes floratape van ongeveer 5 cm en knip het uiteinde in een punt. Verdeel deze vijf stukjes rond de onderkant van de roos. Ga nu de steel omwikkelen met de floratape te beginnen over de vijf stukjes tape reeds aangebracht. Als de steel geheel bedekt is de tape afknippen.


De roos is nu klaar! 

 

Veel plezier met het maken van de rozen!

 

Met dank aan Marga van Gend

 

Zelf rozen maken van Crêpepapier, stap voor stap met foto's!

Reactie schrijven

Commentaren: 0