Zelf beeldjes maken van speksteen of albast

Hieronder wat beeldjes gemaakt van speksteen en albast die zijn ingezonden door Joke Haring.

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom! U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.   


De zwarte non met witte broek heb ik van twee verschillende stenen gemaakt en in elkaar gepast.

 

Ik had dat idee al voor ik de stenen kocht, ik wist alleen nog niet wat het zou moeten worden. Dat zouden de stenen wel uitwijzen.
Nadat ik ze gekocht had, heb ik ze een paar dagen in verschillende standen op mijn tafel gelegd, zodat ik ze telkens als ik in de buurt kwam kon bekijken. Toen ik een beetje een idee had wat het zou kunnen worden, heb ik een voorbeeld van boetseerklei gemaakt, om te kijken of het eruit zou kunnen. Ik had zelf iets abstracts in gedachten, maar mijn dochter von het op een menselijke figuur lijken. Daar ben ik op doorgegaan.

Toen ik de zwarte steen ruwweg af had - het leek op een pinguin - ben ik aan de witte steen begonnen. Dat begon steeds meer op een paar benen te lijken, dus heb ik er nog wat meer figuur in gebracht. Vervolgens heb ik ze in elkaar gepast en net zo lang gemeten en gevijld tot ze precies pasten. Daarna begon het schuur- en polijstwerk. Met dit als resultaat. Ze staan niet op een sokkel, dus je kunt ze ook apart neerzetten. Volgens een kennis leek het op een non, vandaar de naam.


De steen van het rode beeld vond ik zo mooi van kleur dat ik hem meteen kocht. Er zat een hoek in en aan één kant was het wat lager. Daar kwam het kind. De steen was vrij hard en brokkelde hier en daar wat af, maar toch kon ik er dit gezin uit maken. Toen ik bijna klaar was, brak een arm af. Die heb ik er weer aangelijmd met secondenlijm. Daarna kon ik het zo weer bewerken alsof er niets mee gebeurd was.
Dit vind ik één van mijn leukste beeldjes en niet alleen vanwege de kleur.


Ook heb ik nog een paar beeldjes van albast gemaakt. Die steensoort vind ik wat taaier, maar is ook gemakkelijk te bewerken. Dit (het beeldje op de foto) is het eerste werkstuk dat ik verkocht heb.

 

 

groetjes
Joke Haring


Zelf beeldjes maken van speksteen of albast

Reactie schrijven

Commentaren: 0