Pompoenen uithollen met uw kleinkinderen

De afgelopen herfst heb ik tijdens het oppassen op mijn kleinkinderen pompoenen met hen versierd. Ik had de pompoenen in mijn eigen tuin verbouwd en het was bijna 31 oktober (halloween) dus ik dacht ik neem ze mee en ga ze met hen uitkerven.
Nou, het was een geslaagde middag!
Ze vonden het wel een beetje vies werk, maar het is ons toch gelukt.
Eerst heb ik de bovenkant van de pompoenen afgehaald. Nu konden we bij de binnenkant en de kinderen hebben het leeggehaald met een lepel. (Met een beetje hulp van oma)
 

 

Daarna hebben we gezichtjes op de pompoenen getekend.


Hierna heb ik met een mesje de lijntjes een beetje ingekerfd. Zo konden ze zelf met een theelepeltje de binnenkant van de ogen, neus en mond eruit halen.
Het was erg leuk om te zien hoeveel plezier die kleintjes eraan beleefden.
De pompoenen hebben nog een paar weken hun paadje bij de voordeur versierd.
Hoeveel plezier de kinderen dit beleefd hebben laten de foto's zien.

Marianne Japenga

 

 

 

 

Met deze bijdrage heeft Marianne mooi vrijkaarten verdiend voor de huishoudbeurs die in Amsterdam gehouden wordt!

Marianne zal hier blij mee zijn want zij gaat elk jaar met haar 2 dochters naar de huishoudbeurs. Het is hun 'jaarlijks' moeder-dochter' uitstapje. Ze komen uit het noorden dus een gezellige busreis gaat eraan vooraf. Met broodjes en drinken natuurlijk.
Het is altijd reuze gezellig en ik verheug me er elk jaar weer op.
Mijn oudste dochter is druk met haar 2 kindjes en mijn jongste dochter is druk met haar werk. Dus voor hen is het ook even een lekker dagje genieten van alle rust (nou ja, rust).
Het is in ieder geval elk jaar supergezellig. We gaan met tassen vol naar huis. En thuis alles verdelen, want alles zit natuurlijk door elkaar. En dan ieder naar zijn eigen huis en genieten van een goede nachtrust. Om de volgende dag even lekker met elkaar te bellen en te MSN'en over onze nieuwe aanwinsten.

Nu ik er zo over schrijf krijg ik er nog meer zin in dan ik al had. De busreis is in ieder geval al gepland, dus nog een paar weekjes wachten.

Aldus Marianne die heel blij was met de vrijkaarten zoals je wel heb kunnen lezen!

Wil jij ook in aanmerking komen voor vrijkaarten voor deze of een andere beurs kijk dan hieronder.

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten!
Heeft u een leuk verhaal over een leuke beurs (bv vorig jaar) en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Heeft u niets te vertellen over een beurs, dan mag u ook een leuk verhaal schrijven over uw hobby. Doe daar dan ook wat foto's bij en ook dan maakt u een kans!

Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij enkele gratis kaarten. U kunt dan in aanmerking komen voor twee vrijkaarten. Wij krijgen meerdere sets gratis toegangsbewijzen tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar deze beurs kunt.

Succes en misschien tot op de huishoudbeurs!
Redactie VoorPlussers

 

 

Pompoenen uithollen met uw kleinkinderen

Reactie schrijven

Commentaren: 0