Orchideeën kweken leuke hobby met steeds wisselende resultaten

Bent u op zoek naar een nieuwe hobby en u houdt van planten, dan hebben wij een hele leuke hobby gevonden.

Orchideeën kweken is een spannende aangelegenheid, elke orchidee is weer anders en als je nog geen bloemen hebt is het altijd weer een verrassing wat er te voorschijn komt.


Anguloa uniflora of de tulporchidee

ANGULOA komt voor in de Zuid-Amerikaanse Andes van Colombia tot Peru.


Kweekwijze

Aan de bolvormige formatie van de sepalen dankt de plant zijn naam"tulporchidee".

Lange, brede afvallende bladeren groeien vanuit de bulben.

 

Een bloemstengel ontspruit ook vanuit elke bulb.

Laat in het voorjaar dragen de 20 tot 30 cm lange, door de bladschede omgeven stengels welriekende, enkele, wasachtige bloemen met citroen- tot goudgele sepalen en petalen,die de donsachtige lippen bijna verbergen.

 

De bolvormige bloem is tot 7,5 cm lang en 5 tot 7,5 cm in doorsnee. Twee tot vier geplooide bladeren,45 tot 60cm.lang,ontstaan aan de basis van elke bulb. De soort is makkelijk te kweken. De plant is epifytisch.

 

Anguloa soorten moeten in een koele,beschaduwde omgeving worden gekweekt. Als ze bij kunstlicht worden gekweekt, moet dit 14 tot 16 uur per dag zijn. Handhaaf een koele temperatuur van ‘s nachts 10 tot 13 gr C en overdag 16 tot 21 gr C. Vochtigheid circa 50 Percent.

 

Geef in de groeitijd volop water, maar onderbreek het water geven enkele weken voor de planten gaan bloeien, totdat de nieuwe groei begint. Deze rustperiode is nodig om de bloei te bevorderen. ‘s Winters gunnen we haar een iets koelere rustperiode. Het is een koudeminnende plant. 

De bloemen zijn groenig tot paarsig wit met fijne paarse stippen en van binnen versierd met een gelige vlek.

 

Auteur Jan Dekker

 

Heeft u ook mooie Orchideeën en wilt u er iets over op deze site zetten, laat het ons weten dan zetten wij het er graag op! 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Orchideeën kweken leuke hobby met steeds wisselende resultaten

Reactie schrijven

Commentaren: 0