Met Papydur leuke dingen maken

Joke Heesters heeft weer wat gefreubeld met papydur.
Ze heet Truike en heeft een goed "voorkomen"!
Papydur is papier maché. Nog nooit met Papydur gewerkt, wilt u weten wat dit is?

Wat is Papydur?
Ook werk ik wel eens met papydur, dat lijkt een beetje op fijn papier-maché. Papydur wordt in zakken verkocht en is snel klaar voor gebruik. Het is een vlokkerig droog materiaal wat met water moet worden aangemaakt alvorens er mee geboetseerd kan worden. De kunst is om Papydur niet te vochtig te maken, omdat er dan slecht mee gewerkt kan worden, het is dan te papperig.


Het is na drogen zeer hard en sterk, dus een prima materiaal om figuren te maken die b.v. iets moeten dragen en die tegen een stootje moeten kunnen.
Na drogen kunt u er met een mesje stukjes van af snijden.
Na vochtig maken kan hierop ook weer verder worden gewerkt.
Het is niet geschikt om gladde figuren mee te maken, het eindresultaat is wat ruwer, waardoor het zich heel goed leent om figuren te maken met een brons of steen-effect. Na droging is Papydur licht van gewicht, zo hard als een rots en overschilderbaar. Eenmaal aangemaakt kunt u de massa nog maanden bewaren in een goed afgesloten plastic doos.

Met Papydur leuke dingen maken

Reactie schrijven

Commentaren: 0