Zoover “rommelt” met Awards voor vakantiehuizen

Sinds 2016 is Zoover bezig zichzelf in het been te schieten met het vaststellen van de criteria voor hun Awards!

 

Vanaf 2016 moeten de eigenaren van vakantiewoningen, om in aanmerking te komen voor een Award, een minimaal aantal beoordelingen gehad hebben!

 

Een goed idee hoor ik u zeggen en in principe ben ik het daar mee eens. Maar Zoover schiet te ver door! Om in aanmerking te komen voor een Award voor jaargang 2017, dienen de eigenaren 30 beoordelingen te krijgen, gezien het feit dat er maar 10 weken in het hoogseizoen zijn, is dat natuurlijk een onmogelijke opgave!


Vaak worden bij “pareltjes” van vakantiehuizen twee weken of nog langer geboekt en dan mag je al blij zijn als je 5 beoordelingen bij elkaar kan sprokkelen, niet iedereen wil daar natuurlijk aan mee doen! Dus een aantal van dertig is natuurlijk gewoonweg niet mogelijk!!

 

Dit zullen ze bij Zoover toch ook wel inzien, hoor ik u denken?


De eigenaren van Maison Chauvières hebben zo’n vakantiewoning in midden Frankrijk die jaar in jaar uit alleen maar uitstekende beoordelingen krijgt en zij hebben deze vraag voorgelegd aan Zoover. Op deze vraag werd gewoon geen antwoord gegeven en er werd doodleuk gezegd dat consumenten behoefte hadden aan een flink aantal reviews en ze daarom hadden besloten om met een minimum aantal beoordelingen te gaan werken. Op de vraag of ze konden uitleggen hoe een eigenaar, op basis van 10 weken 30 beoordelingen moesten halen, werd doodleuk gezegd dat men dan maar mensen moest gaan aanschrijven die nog niet gereageerd hadden!

 

Miskleun Zoover

Het ziet er dus naar uit dat de Awards niet meer gegeven worden op basis van beoordelingen van de gasten, maar dat deze gegeven worden aan die eigenaren, die de meeste mensen kunnen benaderen (vrienden, bekenden, buren etc.) om een reactie te geven. Een grote miskleun van Zoover!

Vakantiecomplexen met meerdere Gites zullen natuurlijk wel de mogelijkheden hebben om aan dat aantal van dertig te komen, vaak kunnen zij de gasten ook meer bieden omdat hun omzet veel hoger is en zelfs een kok kunnen inhuren. Maar er zijn ook mensen op zoek naar een rustig stekje waar je wel van de rust kunt genieten, deze plekken worden dus door Zoover in de ban gedaan!

Zoover groot geworden door de mogelijkheid om vakantieplekken te beoordelen en te bekijken heeft zichzelf voorbijgelopen in de race zoveel mogelijk hits te bezorgen. Jammer!

Zoover · rommelt · Awards · voor · vakantiehuizen


Reactie schrijven

Commentaren: 0