Een jaloersmakend mooi fotoboek, is zo gemaakt

De laatste jaren zie je ze steeds vaker voorbij komen: fotoboeken. In alle vormen en maten, met foto’s van (klein)kinderen en van prachtige reizen. Maar hoe maak je nou zo’n fotoboek? Hieronder volgen een paar tips waardoor jouw fotoboek, jaloersmakend mooi wordt.


Een fotoboek maken, toen en nu

 

Een aantal jaar geleden maakte we nog foto’s met een analoge camera. We haalde het rolletje eruit en lieten de foto’s ontwikkelen. Enkele dagen later kon je de foto’s ophalen. Je haalde nog een mooi en passend fotoboek en dan kon het proces beginnen. Eerst selecteerde je de leukste foto’s, en dan ging je creatief aan de slag door ze in het fotoboek te plakken. Wanneer je klaar met het fotoboek liet je het met trots rondgaan op verjaardagen.

In feite is in de loop der jaren dus helemaal niet zoveel veranderd. Nu heb je de digitale foto’s al op de computer gezet, kies je het fotoboek dat jij wilt maken, sleep je de foto’s naar het fotoboek en druk je op verzend. Enkele dagen later ligt jouw gepersonaliseerde fotoboek op de deurmat. Daarna laat je nog steeds met trots, jouw fotoboek rondgaan op verjaardagen. Een fotoboek maken, anno 2016, verschilt dus amper met jaren geleden.

Fotoboek maken, kijk hier
Fotoboek maken, kijk hier

De leukste foto’s selecteer je samen

 

Twee paar ogen zien meer dan één, is een spreekwoord dat van toepassing is bij het maken van een fotoboek. Bovendien is samen foto’s uitzoeken, ook nog eens erg gezellig.

In het digitale tijdperk zijn veel meer foto’s. Vroeger wilde je het rolletje niet te snel vol maken, maar met de geheugenkaarten van tegenwoordig worden duizenden foto’s gemaakt. De leukste foto’s uit duizenden foto’s te pikken, is dus een flinke klus. Maar zoals bij iedere flinke klus, maken vele handen licht werk. Zet de foto’s dus op de computer en ga er samen met een heerlijk bakje koffie, (of wijntje) voor zitten. Selecteer de leukste 50 á 100 foto’s en voeg ze samen in een prachtig fotoboek.


Jaloers maken, doe je zo

 

Jouw vrienden en familie jaloers maken met jouw fotoboek is helemaal niet moeilijk.

Inmiddels heb je –na een uitgebreid selectieproces- een prachtig fotoboek samengesteld, en ontvangen. Tijd dus om de groene monsters naar boven te halen. Stop jouw unieke fotoboek in je tas en neem het mee naar verjaardagen, feestdagen en andere aangelegenheden. Haal het fotoboek tevoorschijn, laat het rondgaan, en verzamel alle complimenten over het fotoboek. Waarschijnlijk haalt iedereen de daaropvolgende verjaardagen ook zo’n prachtig fotoboek tevoorschijn. Maar dan weten we allemaal, wie de échte trendsetter was.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 


Een jaloersmakend mooi fotoboek, is zo gemaakt

Reactie schrijven

Commentaren: 0