Overnachten in een museum

Overnachten in een museum Boerma  is geopend in 1993 en toont leven en de kunst van de Groninger beeldend kunstenaar Lammert Boerma (1948), schilderijen verkoop en Bed and Breakfast zijn nevenactiviteiten van het museum gelegen op het platteland in Borgercompagnie, een veenkoloniaal dorp in de provincie Groningen, waar Boerma is geboren als boerenzoon.


Bed and Breakfast in noord Nederland tussen de kunst van een beeldend kunstenaar is voor velen een mooie ervaring, dit stimuleert onbewust ook vaak de kunstverkoop van Lammert. Na 7 jaar als machine-tekenaar-constructeur werd Lammert in 1975 beeldend kunstenaar. Na diverse exposities in binnen- en buitenland, is Boerma's kunst ( vooral schilderijen ) nu vrijwel alleen nog hier te zien.

 

Het museum telt momenteel ongeveer 450 m2 vloeroppervlak, verdeeld over 13 vertrekken, waaronder expositie ruimtes, ateliers, werkplaatsen en woonruimtes. Te zien zijn schilderijen, portretten, beelden, tekeningen, foto's, meubilair en toegepaste architectuur. In feite word getoond het leven, werk en wonen, kortom het functioneren als beeldend kunstenaar. een soort hedendaags Rubens-Rembrand huis met het verschil dat deze kunstenaar nog leeft.Ook biedt het museum de mogelijkheid om te overnachten middels Bed and Breakfast.

 

Voor meer info zie Overnachten in een museum.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              


Overnachten in een museum

Reactie schrijven

Commentaren: 0