Proeven in de Tuinen Mien Ruys

Ketting

Vanaf april zijn de tuinen van  Mien Ruys ✅weer open en een bezoek is zeker de moeite waard. U kunt zich hier wel even vermaken en als het mee zit kunt u ook nog een praatje maken met de mensen die de tuin onderhouden.

 

Een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. En een oase van rust voor iedereen, die gewoon een paar uur in stilte wil genieten.....


 

Vanaf het prille begin staat het experimenteren met planten, materialen en vormgeving voorop. Toen Mien Ruys begon te werken op de afdeling tuinontwerpen van de kwekerij Moerheim, bestonden er in Nederland nog geen studiemogelijkheden.

Vakliteratuur was schaars. Om ervaring op te doen met de planten die op de kwekerij werden gekweekt, experimenteerde ze in de boomgaard en de groentetuin van haar ouders met planten voor schaduw en zon....

 

De Tuinen omvatten 30 stijltuinen die een overzicht bieden van tuinontwerpen van 1924 tot heden. Geëxperimenteerd wordt met uitgebalanceerde plantencombinaties, vormgeving en materialen De drie oudste tuinen hebben de status van Rijksmonument, 20 tuinen zijn van de hand van Mien Ruys.    


Een bekend experiment uit de jaren '60 is de proef met het toepassen van spoorbielzen. Ook het gebruik van de gewassen grindtegel komt uit de ideeënkoker van Mien Ruys. De ervaringen waren in eerste instantie belangrijk voor haar tuinarchitectenbureau. Later konden echter ook de lezers van het door Mien Ruys opgerichte kwartaalblad Onze Eigen Tuin en de bezoekers van de Tuinen van Mien Ruys volop profiteren van deze kennis en ervaringen.

Voor Actuele proeven kijk op de site van Mien Ruys.

 

Van mei tot en met oktober is er elke 1e zaterdag van de maand om 13.30 uur een gratis rondleiding voor bezoekers van de tuinen (niet bedoeld voor groepen).

Groepen kunnen op aanvraag een rondleiding krijgen van een deskundige.

Per rondleider geldt een maximum van 25 personen.

De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur en kosten EUR 45,00.

Honden zijn welkom mits aangelijnd!

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Rolstoelen:

De tuinen zijn ook toegankelijk voor rolstoelen. Er zijn twee eenvoudige duwrolstoelen die gebruikt kunnen worden voor mensen die niet zo goed ter been zijn.

 

Theehuis:

Na de wandeling door de tuinen is er gelegenheid om nog even na te genieten in het gezellige Theehuis. Daar vindt u bovendien informatie over de materialen, die in de tuinen zijn toegepast. Tevens is er een leestafel met een ruim assortiment naslagwerken.

 

Exposities:

Het hele seizoen zowel binnen als buiten kunstexposities


Openingstijden

1 april t/m 31 oktober

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Zondag 12.00 - 17.00 uur

Maandag gesloten, met uitzondering van

feestdagen

 

Entreeprijzen:

Volwassenen: € 7,50 per persoon

Kinderen 4 t/m 14 jaar: € 3,50 per persoon

Kinderen tot 4 jaar: gratis toegang

Groepen min. 20 personen € 6,50 per persoon

 

 

Voor meer info zie: Tuinen van Mien Ruys

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 


Proeven in de Tuinen Mien Ruys

Reactie schrijven

Commentaren: 0