3 lindebomen zonder stam

In Arboretum Kalmthout ✅plantte Antwerps gouverneur Camille Paulus in 2003 achttien jonge lindebomen. Al deze bomen moesten samen uitgroeien tot een levend groeiwerk ontworpen door Sjoerd Buisman. De uiteindelijke bedoeling was en is om drie lindebomen zonder "stam" over te houden, vandaar de titel: Tree on Legs.

 

De boompjes werden door de gouverneur in drie groepjes aangeplant, telkens één grote in het midden met vijf kleine eromheen. Deze kleine werden vervolgens in de stam van de grote geënt om met elkaar te vergroeien.


In Arboretum Kalmthout plantte Antwerps gouverneur Camille Paulus in 2003 achttien jonge lindebomen.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen


Deze kleine werden vervolgens in de stam van de grote geënt om met elkaar te vergroeien.


Jaarlijkse snoeibeurt


De bomen zijn ondertussen voldoende sterk om op hun eigen benen te staan. De middenstam werd door de kunstenaar op 20 januari weggezaagd zodat de bomen op poten een feit zijn.

 

Sjoerd Buisman is een Nederlands kunstenaar die in Europa bekend werd met kunstwerken met de natuur als uitgangspunt. De natuur is voor hem niet enkel de inspiratie, hij gebruikt materialen uit de natuur zelf zoals planten en vruchten. Hij experimenteert volop met levende planten en bomen om ze zo tot letterlijke groei(kunst)werken te laten evolueren.


 In 2003 kreeg Sjoerd Buisman de Roland Holst-penning voor zijn gehele oeuvre.

Voor meer info zie Arboretumkalmthout
Heuvel 2
2920 Kalmthout
België
tel +32 (0)3 666 67 41

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

3 lindebomen zonder stam

Reactie schrijven

Commentaren: 0