Auvergne trekt cameralenzen

Auvergne trekt camera lenzen. Alle seizoenen lenen zich voor een bezoek. Elk deel van de Auvergne heeft zijn eigen persoonlijkheid en schoonheid van de natuur. De mogelijkheden gaan van macro tot panoramische fotografie en het licht verschaft de camera de natuurlijke warme filters. Een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, wilde orchideeën, vlinders en insecten kan worden waargenomen.

De ultieme manier voor het ontdekken van deze regio is via foto workshops.


Samen fotograferen met Natuur en Landschap fotograaf Kristel Schneider is een hele leuke en ontspannen manier om de Auvergne te verkennen. Ervaar de natuur op een andere manier. Kristel verzorgt het hele jaar door fotografie in het veld.

Tijdens deze workshops leert u de basis beginselen van fotografie. Kristel toont u de voorbereiding en de opbouw van een foto. Samen kijkt u naar de grondbeginselen van een goede compositie. Zij zal u ook met een ander ook laten kijken natuur via structuren, details en abstracte vormen.

 


Natuur en Landschapsfotografie workshops.


Basis beginselen

Tijdens deze workshops leert u de basis beginselen van fotografie.

Kristel toont u de voorbereiding en de opbouw van een foto. Samen kijkt u naar de grondbeginselen van een goede compositie. Zij zal u ook met een ander ook laten kijken naar cultuur en natuur via structuren, details en abstracte vormen.

 

Bent u, uw familie of een kleine groep vrienden geïnteresseerd in een meer persoonlijke leerervaring binnen een natuurlijke omgeving, ga dan met Kristel Schneider mee in het veld.

 

Voor meer informatie : Kristelschneiderphotography


Hoogtepunten van de Auvergne

 

In het noorden, de Val d'Allier - het natuurgebied langs de Allier rivier, ten zuiden van de middeleeuwse stad Moulins. Dit gebied toont magnifieke beelden van meren, bossen en heuvels en een veelheid aan vogels, bloemen en insecten onder een scala van belichtingen. De morgens zijn mistig en een ontmoeting met een groep reeën vroeg in de morgen of bij schemering is geen zeldzaamheid.

 

Reizend naar het zuidwesten gaan de pieken van de heuvels over in de rondere vormen van de Puys. We gaan het Nationale park van de Vulkanen in, langs de keten van Puys, met als hoogste en naamgever van het gebied de Puy de Dome. Het licht en de kleuren veranderen, wolken zijn soms gekleed in grijsblauwe of purper kledij, waarbij lava gesteente bijdraagt aan de mysterieuze atmosfeer. De winters zijn koud en kunnen je bedelven onder sneeuw en een jagende wind vol vlokken; de lente vult de lucht met de geur van de ontluikende wilde flora en vers gemaaid gras, vogels bevolken lucht en bomen; de zomers zijn warm met zoemende bijen en sprankelend licht; de herfst licht het landschap op met oranje tinten en blauwe en grijze wolkenluchten. Landschap fotografen gaan door de voortdurend veranderende seizoenen zonder tweemaal de zelfde foto op de zelfde plaats.


Auvergne trekt cameralenzen

Dan, verder naar het zuiden bereik je de opreizende Sancy-keten. Weg van de skipistes ontrolt een paradijs van ongerepte natuur zich voor je ogen. Trekvogels rusten uit aan de voeten van de paarden op de weiden van de hoogvlakten. Kleine kronkelende wegen volgen lokale afrasteringen en leiden je van de ene vallei in de andere. Roofvogels hangen soms boven de met mos begroeide rotsblokken. Licht en kleur zijn uniek en veranderen net zo snel als de wind blaast. IJs en sneeuwdek groeien in dikte in de winter, grasvlakten veranderen in een witte zee met hier en daar bruin-gele plekken.


Het oostelijk deel van Auvergne heeft ook zijn eigen park, het Nationale

park Livradois-Forez, ongerept, wild en bedekt met dennenbossen.

Paddenstoelen en wilde dieren gedijen uitstekend in de bossen waar bomen

verdwijnen in oprijzende mist. De atmosfeer is soms mysterieus met ruisende beken en riviertjes alom.

 

Van hier terug naar het Noorden (boven Clermont-Ferrand), dennenbomen verdwijnen en het heuvelachtige gebied brengt een vreedzame atmosfeer terug in de Limagne-vlakte. Een uitgestrekt, bijna vlak gebied met vruchtbare grond dat de mens reeds eeuwen heeft gecultiveerd aan de voet van de vulkanen. De heuvels, bomen en wolken scheppen een landschap dat ook wel ‘het Franse Toscane' wordt genoemd, waar wildlife misschien wel schaars is, maar waar de kleuren groen en geel worden versterkt onder de veranderende wolken schaduwen en het licht unieke lijnen trekt langs de randen van de gecultiveerde heuvels.

 

Er is geen echt best seizoen voor een bezoek, elk deel heeft zijn eigen persoonlijkheid en schoonheid van de natuur, als het ene seizoen volgt op het andere. De mogelijkheden gaan van macro tot panoramische fotografie en het licht verschaft de camera met natuurlijke warme filters of een kouder scala aan kleuren. Vele wandelpaden waar wilde orchideeën groeien, geven alternatieven voor toeristische wegen.

 

Een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, vlinders en insecten kan waargenomen, afhankelijk van het seizoen. Bloemen en planten bedekken de aarde en water is overal, van kleine dauwdruppels tot ruisende watervallen vanuit de bergen als sneeuw en ijs smelten en minerale bronnen opborrelen.

 

Kristel Schneider is een natuur en cultuur fotograaf die graag op pad gaat in de Auvergne. Nederlands van origine, maar nu wonend in Puy de Dome.

 

Je kunt haar werk zien of voor informatie over haar Natuur en Landschapsfotografie workshopsworkshops.via: Kristelschneiderphotography.

 

(c) 2008-2011 Tekst en foto's Kristel Schneider

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!                

Voor een wel hele mooie vakantiewoning in de Auvergne met zwembad 800 km van Utrecht, kijk hier


Auvergne trekt cameralenzen

Reactie schrijven

Commentaren: 0