Centraal gelegen, het Von Gimborn Arboretum

Verscholen en ver weggestopt van de stad Doorn, ligt het Von Gimborn Arboretum ✅, zeker de moeite waard om eens te gaan kijken!

De kans is wel zeer aanwezig dat u oog in oog komt met een van de hertjes die hier rondstappen. De tuin wordt op de hoofdweg aangegeven met een klein bordje arboretum, goed opletten.

Het Von Gimborn Arboretum is van oorsprong een privé-tuin. De toenmalige eigenaar, de bekende inktfabrikant Max von Gimborn, begon met de aanleg eind 1924.


Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

fotograaf: Akkie Joosse, foto rechtsboven eveneens.  Heidetuin in de winter.

 

 

Zijn oorspronkelijke plan was midden in het Arboretum, op de kop van de Heidetuin, een huis te bouwen en daar te gaan wonen.

Als gevolg van de crisisjaren en de oorlog is het er nooit van gekomen.

Na het overlijden van Max von Gimborn werd het Arboretum aan de Universiteit 'verkocht' voor een symbolisch bedrag, met de expliciete eis dat de collectie en het park als zodanig in tact zouden blijven.

Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl met doorkijkjes en waterpartijen.

De totale oppervlakte is 27 ha.


fotograaf: Nick Meijdam

fotograaf:  Akkie Joosse

 

Het Arboretum kan bogen op een internationaal hoog aangeschreven collectie houtige gewassen (= bomen en struiken) en wordt regelmatig bezocht door onderzoekers uit het buitenland.In het Von Gimborn Arboretum werken 5 mensen die regelmatig hulp krijgen van vrijwilligers. Mogelijk is er niemand om u een kaartje te verkopen, buiten staat een apparaat waar u dit zelf kunt doen.

 

Voor meer info zie Von Gimborn Arboretum

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Centraal gelegen, het Von Gimborn Arboretum

Reactie schrijven

Commentaren: 0