Een bezoek aan de Tuinen in Demen

Bijzondere combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, veel rozen ✅, in de verschillende delen van de tuin met elk hun eigen kleur en sfeer. Zo is er een oranje rozentuin, een witte tuin, een rozerode rozentuin en nog veel meer….

 

Het geheel is 1,7 hectare groot.

 

Demen ligt in een mooi landelijk dijkgebied, aan de maas, nabij het stadje Ravenstein. Er kan goed gewandeld en gefietst worden.


Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Speciale dagen:

 

Hemerocallisdag: 29 juni van 11.00 tot 17.00 uur Wokken met Wim.

 

Er staan ruim 130 soorten Hemerocallis langs het WimWillemsenpad. Mooi om te zien maar ook lekker om te eten! De nationale collectiehouder van de Hemerocallis, Wim Willemsen, zal bijzondere bloemen laten proeven.


Nazomeren: 7 september van 11.00 tot 17.00 uur Laatste open dag met producten van de tuin en bijzondere groenten en zaden, te zien en te proeven.

 

 

 

 

 

 

Tevens pompoenwedstrijd: de mooiste pompoen wordt door een kundige jury gekozen en er zijn mooie prijzen te winnen. (Deelname aanmelden tot en met 5 september)

Er is een gezellige theeschenkerij, waar je kunt genieten van een kopje koffie of thee in een rustige landelijke omgeving.

 

Geregeld exposities van diverse kunstenaars, sfeervolle muzikale optredens en vertellingen en performances. Zie hiervoor de website.


Plan je bezoek bij De Tuinen in Demen met behulp van onderstaande informatie.

 

Van 29 april tot en met 8 september ben je in 2019 van harte welkom in de Tuinen in Demen. De tuinen zijn elke donderdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

 

De tuin is toegankelijk voor rolstoel en rollator. Als het veel geregend heeft, kan het wel zwaar zijn om met een rolstoel of rollator door de tuin te gaan. Er staan door de hele tuin bankjes waar je even kunt gaan zitten. Er zijn toiletten, waaronder één invalidentoilet.

 

De entree bedraagt € 4,50 per persoon. Honden mogen helaas niet mee.

 

Voor de high tea die iedere zondag in augustus wordt geserveerd, vragen we je om vooraf te reserveren.

Kleine Poelstraat 13

5371 KM Demen

Tel. 0486 413442

info@detuinenindemen.nl

 

Bekijk ook onze andere artikelen over tuinen klik hier!

 

 

Voor meer info zie De Tuinen in Demen

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Een bezoek aan de Tuinen in Demen

Reactie schrijven

Commentaren: 0