De grootste botanische tuin van Nederland bezoeken in Haren

In Haren vlak onder Groningen vindt u de grootste botanische tuin ✅ van Nederland, de Hortus Haren. Hier groeien en bloeien, op een oppervlakte van circa 21 hectare, planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld.

 

Zowel bij goed als bij slecht weer is de Hortus een uitstekende locatie om enkele uren in door te brengen. De verschillende tuinen kunnen zelfstandig of onder begeleiding van een rondleider worden bezocht. Wanneer u de tuin gaat bekijken met één van de ervaren rondleiders, krijgt u meer gedetailleerde informatie over alles wat groeit en bloeit in de tuin. Reserveren hiervoor is wenselijk


Op dit moment is er in de Hortus de expositie, thee met witte puntjes. In de maanden maart en april is er elke zondag een rondleiding met thee als centraal thema. Na afloop van de rondleiding is er de mogelijkheid om een aantal soorten thee te proeven.

 

In de Hortus Haren kunt u verschillende soorten tuinen bezichtigen.Men kan een bezoek brengen aan de Chinese tuin, “het Verborgen Rijk van Ming”. Hier ziet u een levend stukje China met prachtige paviljoens, een waterval en het meer van de rode karpers. De tuinkamers bieden mooie doorkijkjes op de Chinese beplanting.

 

 

Een mooie aanvulling op uw bezoek is een bezoek aan het Chinese theehuis, het Kreunen van de Draak. Hier kan men genieten van een kop koffie met gebak. In de zomer heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht over de tuin. Het Chinese theehuis biedt tevens mogelijkheden voor een groepsbezoek. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, deze zijn zeer geschikt voor feesten en partijen.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

De grootste en oudste tuin van de Hortus is de Laarmantuin. Hier vindt u een arboretum (loof- en naaldbomenbos) en staat u oog in oog met enorme mammoetbomen. Hier groeit tevens de oudste berk van Noord-Nederland. U kunt hier een unieke collectie wilde planten bekijken en in het voorjaar bloeien de zeldzame orchideeën en stinzenplanten.


De landentuinen zijn ook zeker een bezoek waard: de Hortus heeft onder meer een Engelse tuin, een watertuin, agrarische tuinen, een bamboe- en grassentuin en het kassencomplex. In het kassencomplex bevindt zich onder andere het insectarium. Hier worden diverse soorten insecten gehouden waaronder, sprinkhanen, krekels en kevers.

In de Keltische tuinen van Ogham bevindt zich een onzichtbare poort naar de wereld van de Kelten. U loopt door een tijdtunnel naar de andere wereld. In deze tuin kunt u informatie vinden over uw persoonlijkheid in de bomenhoroscoop.

 

In de rotstuin kunt u een bergwandeling maken tussen prachtige planten. Deze tuin is begin jaren zeventig aangelegd. Wanneer u bovenaan gekomen bent, heeft u een prachtig uitzicht over alle tuinen in de Hortus.

 

De Hortus is dagelijks geopend van 9.30 – 17.00 uur. Er is goede parkeergelegenheid aanwezig en de Hortus is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Het gehele jaar door is de tuin zeker een bezoek waard.

 

  

Voor meer info zie HortusHaren


Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

De grootste botanische tuin van Nederland bezoeken in Haren

Reactie schrijven

Commentaren: 0