Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Oekraïne zegt Russisch complot om Zelensky te vermoorden te hebben verijdeld (di, 07 mei 2024)
De Oekraïense staatsveiligheidsdienst SBU zegt een Russische samenzwering te hebben tegengehouden die onder anderen president Volodymyr Zelensky moest vermoorden. Twee Oekraïense kolonels zijn opgepakt, schrijft onder meer de Britse krant The Independent.
>> meer lezen

Mijlpaal voor AEX: voor het eerst boven de 900 punten (Tue, 07 May 2024)
De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.
>> meer lezen

Wetenschappers vrezen ernstige gevolgen van diepzeemijnbouw op bodemleven (Tue, 07 May 2024)
De winning van metalen op diepe zeebodems is mogelijk zeer schadelijk voor dieren die in de onderste oceaanlaag leven. Wolken metaaldeeltjes die vrijkomen bij diepzeemijnbouw hebben grote gevolgen voor sponzen en andere diersoorten, blijkt uit nieuw onderzoek van Wageningse wetenschappers.
>> meer lezen

Twee Nederlandse terrorismeverdachten van Syrië naar Nederland overgebracht (Tue, 07 May 2024)
Twee van terrorisme verdachte Nederlandse vrouwen zijn met hun twee kinderen van Syrië naar Nederland overgebracht. Het viertal is met hulp van de Verenigde Staten opgehaald. De vrouwen zijn na aankomst in Nederland aangehouden.
>> meer lezen

Arnhem regelt meer asielplekken dan nodig: 'Moeten anders naar opvang kijken' (Tue, 07 May 2024)
Niet 720, maar in totaal 1.700 opvangplekken. De gemeente Arnhem heeft samen met opvangorganisatie COA afgesproken dat ze meer asielzoekers gaat opvangen dan volgens de verdeling van de spreidingswet eigenlijk zou moeten. Tot vreugde van het COA.
>> meer lezen

Vingegaard zit maand na zware val weer op de fiets en hoopt Tour te halen (Tue, 07 May 2024)
Jonas Vingegaard heeft een maand na zijn zware val in de Ronde van Baskenland weer zijn eerste trainingsronde in de buitenlucht gereden. De 27-jarige Deen zegt in een videoboodschap dat hij hoopt de Tour de France te halen.
>> meer lezen

Nederlander (72) omgekomen bij val van klif tijdens bergwandeling in Italië (Tue, 07 May 2024)
Een 72-jarige Nederlandse man is maandag omgekomen bij een ongeval in de bergen van Noord-Italië. Tijdens een bergwandeling viel de man van een klif, schrijven Italiaanse media.
>> meer lezen

Vorig jaar zeker 314 natuurbranden in Nederland, meeste in juni en bij warm weer (Tue, 07 May 2024)
De brandweer moest vorig jaar uitrukken voor zeker 314 natuurbranden. Er woedden ook 70 branden op militaire terreinen en 21 akkerbranden.
>> meer lezen

Explainer | Met afstand de topfavoriet: hoe Kroatië het Songfestival platspeelt (Tue, 07 May 2024)

>> meer lezen

Voormalige NOS Journaal-meteoroloog Gerrit Hiemstra ontvangt eredoctoraat (Tue, 07 May 2024)
De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 24 mei een eredoctoraat uit aan onder anderen Gerrit Hiemstra, de voormalige meteoroloog van het NOS Journaal.
>> meer lezen

Kantoor van prominente Duitse Europarlementariër doorzocht in spionagezaak (Tue, 07 May 2024)
Het kantoor van de prominente Duitse Europarlementariër Maximilian Krah in Brussel is op verzoek van de Duitse autoriteiten doorzocht. Het onderzoek houdt verband met de aanhouding van zijn medewerker Jian G.
>> meer lezen

Vacature | NU.nl is per direct op zoek naar een redactiechef Economie (Tue, 07 May 2024)
Heb jij affiniteit met economische onderwerpen en zit je vol ideeën hoe daar op creatieve wijze mee aan de slag te gaan? Heb je ervaring met leidinggeven aan een redactie en de ambitie om voor een miljoenenpubliek te werken? NU.nl is per direct op zoek naar een ervaren redactiechef voor onze economieredactie (38 uur per week).
>> meer lezen

'Modellenscout' verdacht van ontucht met minstens 9 meisjes tussen 6 en 12 jaar (Tue, 07 May 2024)
Een 25-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van online misbruik van minstens negen kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Hij deed zich volgens justitie voor als een modellenscout. Er wordt rekening gehouden met dubbel zoveel slachtoffers.
>> meer lezen

Man die tijdens legen van papiercontainer in vuilniswagen viel is overleden (Tue, 07 May 2024)
De man die dinsdagochtend in Arnhem in een vuilniswagen is terechtgekomen, is overleden. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.
>> meer lezen

35 procent meer discriminatiemeldingen sinds lancering landelijk 0800-nummer (Tue, 07 May 2024)
Het aantal discriminatiemeldingen bij antidiscriminatiebureaus is sinds de lancering van het landelijk telefonisch meldpunt 0800-08 80 op 1 januari met 35 procent toegenomen. Dat is exclusief duizenden meldingen over Johan Derksen en demissionair minister Hugo de Jonge, zegt Discriminatie.nl tegen NU.nl.
>> meer lezen

Live Gaza | Israëlische tanks rond Rafah, onderhandelingen in Caïro (Tue, 07 May 2024)

>> meer lezen

Video | Bewoner Gelders dorp komt wolf tegen als hij zijn hond uitlaat (Tue, 07 May 2024)

>> meer lezen

Marathonloper Kipchoge en familie werden bedreigd na dood concurrent Kiptum (Tue, 07 May 2024)
Topmarathonloper Eliud Kipchoge heeft grote zorgen gehad over de veiligheid van zijn familie. Hij ontving tal van online dreigementen van mensen die beweerden dat hij betrokken was bij een samenzwering om Kelvin Kiptum te vermoorden.
>> meer lezen

Hogere loonkosten hadden meer impact op inflatie dan bedrijfswinsten (Tue, 07 May 2024)
Dat de inflatie vorig jaar zo hoog was, kwam vooral door de gestegen lonen van Nederlandse werknemers. Ook de winsten van bedrijven droegen bij aan de stijging van prijzen, maar dat effect was volgens DNB veel kleiner.
>> meer lezen

4 van ruim 125 mensen die werden gearresteerd bij Gazaprotest UvA nog vast (Tue, 07 May 2024)
4 van de ruim 125 demonstranten die afgelopen nacht op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn gearresteerd, zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.
>> meer lezen

Persoon die mogelijk in papiercontainer sliep belandt in Arnhemse vuilniswagen (Tue, 07 May 2024)
Iemand is dinsdagochtend in een vuilniswagen terechtgekomen in Arnhem. Mogelijk lag het slachtoffer te slapen in een papiercontainer die werd geleegd.
>> meer lezen

Nog 49 personen vast onder het puin na instorting van gebouw in Zuid-Afrika (Tue, 07 May 2024)
De zoektocht naar 49 mensen onder het puin van een ingestort gebouw in de Zuid-Afrikaanse stad George is in volle gang. Het pand in aanbouw stortte maandag door onbekende oorzaak in. Op dat moment waren er 75 personen op het terrein.
>> meer lezen

NU+ | Kan iedereen met wat hulp mooi en zuiver zingen? (Tue, 07 May 2024)
De nachtegalen van Europa (en iets daar buiten) maken zich in Malmö klaar om hun zangkunsten te vertonen. Allemaal hopen ze de beste te zijn. Wat maakt dat de een prachtig klinkt en de ander als een valse, schorre kraai? Kan iedereen leren zingen?
>> meer lezen

Lagere verblijfskosten vakantiehuisjes drukken de inflatie (Tue, 07 May 2024)
De inflatie was in april 2,7 procent, iets lager dan in maart. Dat komt vooral door lagere prijzen voor een verblijf in een bungalowpark.
>> meer lezen

Kantoren worden minder waard doordat personeel blijft thuiswerken (Tue, 07 May 2024)
De verkoopprijzen van kantoren dalen al vier kwartalen op rij. Zo'n langdurige daling is sinds 2015 niet meer voorgekomen. "Dit komt mogelijk doordat Nederlanders relatief veel thuiswerken", zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.
>> meer lezen

Weerbericht | Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, in de avond klaart het op (Tue, 07 May 2024)
Dinsdag begint met veel bewolking. In het zuiden kan zelfs nog een bui vallen. Maar in de loop van de ochtend trekken de regen en bewolking weg. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar vervolgens af.
>> meer lezen

Video | Van dieren tot politieke statements: dit is verboden op het Songfestival (Tue, 07 May 2024)

>> meer lezen

NU+ | Scepsis, ververste selectie en morrende ster: dit wacht Slot op 'Arnefield' (Tue, 07 May 2024)
Arne Slot moet bij Liverpool de grote schoenen van Jürgen Klopp gaan vullen. De trainer van Feyenoord wacht op Anfield een ververste selectie, maar ook scepsis, een morrende sterspeler én de overweldigende Britse pers.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0