Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Kantoren worden minder waard doordat personeel blijft thuiswerken (di, 07 mei 2024)
Verkoopprijzen van kantoren dalen al vier kwartalen op rij. Zo'n lange daling is sinds 2015 niet meer voorgekomen. "Dit komt mogelijk doordat Nederlanders relatief veel thuiswerken", zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.
>> meer lezen

Amerikaanse uitgever neemt grootste uitgeverij van Nederland over (Tue, 07 May 2024)
De Amerikaanse uitgever Simon & Schuster (S&S) neemt de grootste uitgeverij van Nederland over. Veen Bosch & Keuning (VBK), dat boeken van onder anderen Herman Koch en Esther Verhoef uitbrengt, is de eerste grote Nederlandse uitgever die in buitenlandse handen komt.
>> meer lezen

Jonge Nederlandse miljonairs verdienen vaak hun geld met AI (Tue, 07 May 2024)
Dat kunstmatige intelligentie ook gebruikt kan worden om geld mee te verdienen, bewijst een aantal jonge ondernemers. In de lijst met de honderd rijkste Nederlanders onder de veertig jaar, opgesteld door Quote, staan opvallend veel ondernemers die hun fortuin vergaren met AI.
>> meer lezen

NU+ | Concurrentie hekelt hoge tarieven in nieuwe glasvezelgebieden van KPN (Tue, 07 May 2024)
KPN en Ziggo verhogen jaarlijks in juli de tarieven voor tv, internet en telefonie. Overstappen naar een andere provider loont, zegt de Autoriteit Consument & Markt. Maar in een steeds groter deel van ons land worden de keuzemogelijkheden beperkter.
>> meer lezen

NU+ | Pim Fortuyn leest jaren na dood boek voor: 'Goede kloon maken is lastig' (Mon, 06 May 2024)
De in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn die zijn eigen boeken voorleest: met AI is het nu mogelijk, en werkelijkheid. Eenvoudig is het niet, want het kost veel tijd en expertise.
>> meer lezen

Venetië verdient in eerste testweek bijna miljoen euro aan toegangstickets (Mon, 06 May 2024)
Venetië heeft al 975.000 euro verdiend met het verkopen van toegangsbewijzen. Bezoekers van de Italiaanse stad moeten sinds eind april 5 euro entree betalen op de drukste dagen. Het stadsbestuur hoopt met de maatregel het massatoerisme te beperken.
>> meer lezen

Inkomsten uit Russische olie in april meer dan verdubbeld (Mon, 06 May 2024)
De Russische olie-inkomsten zijn in april meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks internationale sancties die bedoeld waren om Rusland financieel te schaden tijdens de oorlog in Oekraïne, verdient het land dus nog goed aan hun olie.
>> meer lezen

Journalisten van Italiaanse publieke omroep staken 24 uur lang (Mon, 06 May 2024)
Journalisten van de Italiaanse publieke tv- en radio-omroep RAI staken maandag 24 uur lang, meldt Het Financieele Dagblad. De reden voor de staking zijn de bezuinigingen en "verstikkende controle" van de extreemrechtse regering van Giorgia Meloni.
>> meer lezen

Hypotheekrentes gestegen naar hoogste punt dit jaar (Mon, 06 May 2024)
De tarieven voor populaire hypotheekrentes zijn afgelopen week gestegen naar het hoogste punt van 2024. Meer dan de helft van de geldverstrekkers heeft zijn tarieven verhoogd. Dat blijkt uit cijfers van Van Bruggen Adviesgroep en De Hypotheekshop.
>> meer lezen

Zonnepanelenbezitter stapt vaker over na invoering terugleverkosten (Mon, 06 May 2024)
Eigenaren van zonnepanelen krijgen het bij veel energieleveranciers flink te verduren door de invoering van terugleverkosten. Ze stappen vaker over, maar slaan nog niet massaal op de vlucht. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs energieleveranciers en -vergelijkers.
>> meer lezen

Australische vliegmaatschappij krijgt miljoenenboete om 'spookvluchten' (Mon, 06 May 2024)
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft een boete van omgerekend 61 miljoen euro gekregen. Het gaat om een schikking met toezichthouder ACCC. Qantas had tienduizenden tickets verkocht voor vluchten die al waren geannuleerd.
>> meer lezen

Heineken wil flink groeien en opent zestig pubs in Verenigd Koninkrijk (Mon, 06 May 2024)
Heineken wil nog groter worden in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse biermerk investeert ruim 45 miljoen euro (39 miljoen pond) in verschillende eigen pubs.
>> meer lezen

Prijs voor een postzegel gaat verder omhoog in juli (Mon, 06 May 2024)
Een brief versturen via PostNL wordt op 1 juli duurder. Vanaf die datum betaal je 1,14 euro voor een postzegel. De prijs is nu nog 1,09 euro. De verhoging is volgens het postbedrijf nodig, omdat de loonkosten zijn gestegen.
>> meer lezen

Ook nieuwbouw van seniorenwoningen blijft mijlenver achter bij doel (Mon, 06 May 2024)
Van de ambitieuze kabinetsplannen om veel seniorenwoningen bij te bouwen, komt weinig terecht. De komende drie jaar worden er minder dan 10.000 gebouwd, terwijl het er ruim 100.000 zouden moeten zijn. Dat meldt ABN AMRO maandag.
>> meer lezen

NU+ | Minder warmtepompen door vol stroomnet? 'Boel hoeft niet overal op slot' (Sun, 05 May 2024)
Huishoudens in een deel van het land krijgen het advies om geen elektrische warmtepomp te nemen, maar een hybride. Door de drukte op het stroomnet is er volgens het demissionaire kabinet geen ruimte voor volledig elektrische modellen. Een gemiste kans voor de verduurzaming van woningen?
>> meer lezen

Bijbelse plaag op Facebook: overspoeld door AI-plaatjes van Jezus-figuur (Sun, 05 May 2024)
Op Facebook zijn duizenden plaatjes te vinden van een Jezus-figuur in de vorm van maiskolven, garnalen en zandsculpturen. Soms staat er een man met een gieter naast, die het gewas zogenaamd heeft geoogst. Het is natuurlijk allemaal nep, maar niet altijd onschuldig.
>> meer lezen

Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april (Sun, 05 May 2024)
iPhone-producent Foxconn heeft de inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend.
>> meer lezen

NU+ | Verzekeringspremies auto schieten omhoog, maar besparen is mogelijk (Sun, 05 May 2024)
Autobezitters zijn dit jaar flink duurder uit bij de verzekering en komende jaren zullen de premies verder stijgen. Velen kijken te weinig om naar hun polis en kunnen best wat besparen. Daarvoor hoef je niet altijd te wisselen van verzekering.
>> meer lezen

Blokker vindt nieuwe geldschieter: verkoop definitief van de baan (Sat, 04 May 2024)
Een verkoop van winkelketen Blokker is definitief van de baan. Het is moederbedrijf Mirage Retail Group gelukt om een geldschieter te vinden en zo de herfinanciering rond te krijgen.
>> meer lezen

Kredietbeoordelaar S&P Global positiever over financiële gezondheid Turkije (Sat, 04 May 2024)
Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever gestemd over de zogenoemde kredietwaardigheid van Turkije. Vooral dat de Turkse regering eindelijk weer een orthodoxer economisch beleid voert, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.
>> meer lezen

NU+ | Onrust over regeling vroegpensioen neemt toe: eerste acties op komst (Sat, 04 May 2024)
Werknemers uit verschillende sectoren kunnen sinds 2021 met vervroegd pensioen. Het gaat om mensen met een zwaar beroep, zoals politiemedewerkers en bouwvakkers. Maar in 2025 eindigt de regeling en dat leidt tot grote onrust.
>> meer lezen

NU+ | Blokker blijft na turbulente jaren opnieuw op de been (Sat, 04 May 2024)
Het gaat al jaren stroef bij Blokker. Met verliezen van soms zelfs honderden miljoenen en een dreigend faillissement leek de neergang vorig decennium in gang gezet. Maar toch wist het bedrijf deze keer opnieuw het einde af te wenden.
>> meer lezen

Zwangerschapsdiscriminatie blijft probleem: 'Veel mensen kennen de wet niet' (Sat, 04 May 2024)
Vrouwen die vanwege zwangerschap een contractverlenging mislopen of afgewezen worden bij een sollicitatie: het is per wet verboden. Toch blijft zwangerschapsdiscriminatie een hardnekkig probleem op de arbeidsmarkt. Belangrijker nog, de mate van discriminatie is in de afgelopen jaren niet afgenomen.
>> meer lezen

NU+ | XR wil Brussel blokkeren: welke rol speelt EU in afbouw fossiele subsidies? (Sat, 04 May 2024)
Niet de A10 of A12, maar Brussel is zaterdag het toneel van een klimaatprotest. Extinction Rebellion (XR) wil de acties tegen fossiele subsidies over de grens tillen. Want ook de EU heeft een belangrijke rol in de afbouw daarvan.
>> meer lezen

Schiphol verwacht weer een druk, maar beheersbaar vakantieweekend (Sat, 04 May 2024)
Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren ook vakantiegangers terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar."
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0