Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Drukke start van meivakantie op Schiphol: 'Maar geen lange wachttijden' (za, 27 apr 2024)
Schiphol kent een drukke start van de meivakantie, maar volgens een woordvoerder hoeven reizigers niet lang te wachten. "Er zijn rijen en het is druk, maar het is beheersbaar en de sfeer is goed onder passagiers."
>> meer lezen

Vliegtuig verliest noodglijbaan vlak na vertrek uit New York (Sat, 27 Apr 2024)
Bij het vertrek van een Boeing-toestel vanuit New York is een noodglijbaan uitgeklapt. Het vliegtuig met 183 inzittenden moest een noodlanding maken op de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy.
>> meer lezen

Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen (Fri, 26 Apr 2024)
Het demissionaire kabinet wil dranken waarin veel suiker zit zwaarder belasten. Voor dranken met minder suiker hoef je dan juist minder belasting te betalen. Dat staat in een voorstel dat het ministerie van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
>> meer lezen

Klussers kunnen straks binnenstad niet meer in door strenge eisen bestelbusjes (Fri, 26 Apr 2024)
Veel bestelbusjes zijn niet schoon genoeg om volgend jaar nog in stadscentra te mogen komen. Professionele klusbedrijven vrezen daardoor dat ze straks in veel binnensteden geen verbouwingen meer kunnen uitvoeren.
>> meer lezen

KLM-stewardessen kunnen pumps onder uniform inruilen voor sneakers (Fri, 26 Apr 2024)
KLM-personeel mag vanaf 6 mei ook sneakers dragen onder het uniform. Dat stewardessen en piloten voor comfortabelere schoenen kunnen kiezen, past volgens de luchtvaartmaatschappij bij de huidige tijd. Ze kunnen schoenen van KLM krijgen of eigen sneakers dragen.
>> meer lezen

Krapte op arbeidsmarkt aangepakt door in te zetten op 35 extra werkcentra (Fri, 26 Apr 2024)
Het demissionaire kabinet trekt de komende jaren 86 miljoen euro extra uit om nog eens 35 werkcentra op te zetten in het hele land. Op die manier moet de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt.
>> meer lezen

Niet AI, maar de cloud is de pot met goud voor grote techbedrijven (Fri, 26 Apr 2024)
Terwijl techbedrijven als Google, Meta en Microsoft over elkaar heen buitelen met kunstmatige intelligentie, verdienen ze vooral steeds meer geld met de clouddiensten. Voor Microsoft is zijn clouddivisie zelfs al de belangrijkste inkomstenbron.
>> meer lezen

Optiekketen Hans Anders komt in Amerikaanse handen (Fri, 26 Apr 2024)
De brillen- en hoorzorgketen Hans Anders gaat over naar een Amerikaanse eigenaar. Investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf van Hans Anders, nexeye, over van de Britse investeerder 3i Group.
>> meer lezen

Energie volgend jaar iets minder duur door lagere tarieven netbeheerder (Fri, 26 Apr 2024)
Netbeheerder TenneT verwacht dat de transportkosten voor het hoogspanningsnet volgend jaar iets lager zijn. Dat heeft waarschijnlijk voordelen voor zowel huishoudens als bedrijven, al gaat het om slechts enkele euro's per jaar.
>> meer lezen

Europese Commissie gaat Shein op namaakartikelen controleren (Fri, 26 Apr 2024)
Shein wordt door de Europese Commissie in de gaten gehouden. De modewebwinkel moet binnen vier maanden kunnen bewijzen dat ze geen illegale of nagemaakte artikelen verkopen.
>> meer lezen

Bijna drie kwart van de maaltijdmixen overschrijdt gezond zoutniveau (Fri, 26 Apr 2024)
Fabrikanten voegen vaak een ongezonde hoeveelheid zout toe aan hun maaltijdmixen. Drie kwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de maximale hoeveelheid van 2 gram zout die het Voedingscentrum adviseert.
>> meer lezen

Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder (Fri, 26 Apr 2024)
Op Koningsdag wordt steeds vaker digitaal betaald. Vorig jaar werden er op deze feestdag 30 procent meer tikkies verstuurd dan in 2022.
>> meer lezen

Succesvol beursdebuut voor moederbedrijf Douglas (Fri, 26 Apr 2024)
Investeringsmaatschappij CVC Capital is vrijdag fors gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van parfumerieketen Douglas noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro, een kwart meer dan de introductieprijs van 14 euro per aandeel.
>> meer lezen

Grote ingreep tegen overbelasting stroomnet: meer gas en pauzeren laadpalen (Fri, 26 Apr 2024)
Het demissionaire kabinet en netbeheerders komen met maatregelen om overbelasting van het stroomnet in de provincie Utrecht tegen te gaan. Opvallend is dat het gebruik van gas niet wordt geschuwd. Verder moeten slimme laadpalen uitschakelen tijdens piekmomenten.
>> meer lezen

Recordaantal van ruim vier miljoen leden voor sportschoolketen Basic-Fit (Fri, 26 Apr 2024)
Sportschoolketen Basic-Fit heeft er in het vorige kwartaal een stuk meer klanten bij gekregen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal leden steeg met 251.000 tot een recordniveau van ruim 4 miljoen.
>> meer lezen

Huurmarkt aan banden gelegd: Kamer stemt in met veelbesproken wet (Fri, 26 Apr 2024)
De Tweede Kamer heeft ingestemd met de veelbesproken wet die een einde moet maken aan torenhoge huren. Op termijn zullen de huren van zo'n 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro per maand omlaag gaan, als ook de Eerste Kamer akkoord gaat.
>> meer lezen

Wereldwijde wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996 (Thu, 25 Apr 2024)
De hoeveelheid wijn die internationaal werd gedronken, kwam in 2023 op het laagste niveau in 27 jaar terecht. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). Volgens de organisatie is de gestegen prijs van wijn de boosdoener.
>> meer lezen

Honda steekt 15 miljard dollar in Canadese stekkerautofabriek (Thu, 25 Apr 2024)
De Japanse autoproducent Honda gaat 15 miljard Canadese dollar (meer dan 10 miljard euro) investeren in een nieuwe fabriek voor elektrische auto's in het oosten van Canada. Het is de grootste investering ooit van het bedrijf in Canada.
>> meer lezen

Pfizer en BioNTech in VS aangeklaagd om inbreuk mRNA-patenten (Thu, 25 Apr 2024)
De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft biotechnoloog BioNTech en farmaceut Pfizer aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens GSK hebben de twee bedrijven inbreuk gemaakt op patenten rondom mRNA-technologie, die is gebruikt bij het ontwikkelen van coronavaccins.
>> meer lezen

Steun in Kamer voor mestplannen Adema: 'Anders geen knip voor de neus waard' (Thu, 25 Apr 2024)
Er is in de Tweede Kamer veel steun voor de plannen van demissionair minister Piet Adema (Landbouw) tegen de acute mestcrisis. De bewindsman roept ook de kritische partijen op om in te stemmen.
>> meer lezen

NU+ | Spanning stijgt bij 'keiharde' onderhandelingen over VN-plasticverdrag (Thu, 25 Apr 2024)
Duizenden onderhandelaars, activisten en lobbyisten zijn deze week neergestreken in Canada voor nieuwe onderhandelingen over een VN-plasticverdrag. Het blijft spannend of dat vooral gaat over recycling van plastic, of dat er ingrijpendere maatregelen komen om de plasticproductie terug te dringen.
>> meer lezen

Al duizenden tickets over de toonbank voor dagtrip Venetië (Thu, 25 Apr 2024)
Venetië heeft donderdag om 8.30 uur al tienduizend toegangskaartjes verkocht aan toeristen die de Italiaanse stad een dag willen bezoeken, melden de plaatselijke autoriteiten. Dagjesmensen moeten vanaf vandaag op bepaalde dagen zo'n ticket hebben.
>> meer lezen

Greenpeace wil snel minder stikstof, Staat bang voor ontwrichting Nederland (Thu, 25 Apr 2024)
Als de stikstofneerslag in zwaar beschadigde natuurgebieden snel naar beneden moet, zorgt dat mogelijk voor een "ontwrichting van de samenleving". Daarvoor waarschuwde de Staat donderdag tijdens een rechtszaak over stikstof.
>> meer lezen

Beurswaarde Facebook-moederbedrijf keldert met ruim 170 miljard euro (Thu, 25 Apr 2024)
Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Dit kwam mede doordat het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook, WhatsApp en Instagram, een tegenvallende omzetverwachting afgaf.
>> meer lezen

Oproep | Werk jij in een supermarkt en heb je last van onruststokers? (Thu, 25 Apr 2024)
Scheldpartijen, vernielingen en bedreigingen: supermarktketen Dirk hoopt onrust tegen te gaan door haar personeel te voorzien van bodycams. Winkelmedewerkers kunnen de daders via beelden confronteren met hun gedrag. Werk jij in een supermarkt? En heb jij last van onruststokers?
>> meer lezen

Honderden vluchten richting Frankrijk geannuleerd vanwege stakingen (Thu, 25 Apr 2024)
Vliegverkeer richting Frankrijk ondervindt grote hinder van stakingen van luchtverkeersleiders. Dat leidt ook tot annuleringen van vluchten tussen Schiphol en Parijs.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0