Openluchtopera voor jong en oud in Selatuinen

Opera Reintje de Vos in het jubileum jaar in de Selatuinen

‘Reintje houdt ons een spiegel voor’  

 

Na dertig jaar zomerconcerten nog een allerlaatste keer vlammen met een groots opgezette muziekvoorstelling in de openlucht. Zo hadden Ingrid Cornelisse en Anton van der Veer van tuintheater Selatuinen in Appelscha zich hun lustrumjaar in 2019 voorgesteld. Corona besliste anders, alle voorbereidingen ten spijt ging de opera Reintje de Vos niet door. “Maar inmiddels zijn de zangers en musici alweer druk aan het repeteren. In het laatste weekend van augustus komt Reintje dan eindelijk naar De Bult.”


Opera Reintje de Vos in het jubileum jaar in de Selatuinen

De openluchtopera markeert het einde van drie decennia zomerconcerten in Selatuinen. “We vinden het mooi geweest, we willen onszelf wat meer bewegingsvrijheid gunnen in de zomer”, aldus Anton. “Maar we stoppen niet zomaar”, vult Ingrid aan. “We gaan eruit met een knal.”

 

Vertrouwde stemmen

 

Die knal is de gloednieuwe opera Reintje de Vos, op maat geschreven voor Selatuinen. Hans Erik Dijkstra componeerde de muziek bij de eigentijdse bewerking van de middeleeuwse fabel en zal zelf als pianist het Animando Blaaskwartet aanvoeren. De cast bestaat uit acht professionele zangers uit de opera- en musicalwereld: bekende gezichten zoals de sopranen Mirjam Cornelisse - zus van - en Hannie Slingerland, maar ook aanstormende talenten als Diede Timmers en Jelle Gulmans. “Het zijn allemaal artiesten die hier vaker hebben opgetreden en waarmee we bevriend zijn geraakt. Iedereen wilde graag een rol hebben in de slotvoorstelling”, vertelt Ingrid. “Het verhaal van Reintje leent zich er bij uitstek voor.”

 

 

Naast de acht solisten heeft ook het twintigkoppige koor een belangrijk aandeel in de opera. Het voornemen was om een projectkoor samen te stellen met koorzangers uit de eigen regio, maar dat lukte niet door corona, aldus Ingrid. “Voor amateurs is de voorbereidingstijd nu te kort, vond mijn zus Mirjam. Ze heeft daarop allerlei oud-collega’s van de Reisopera geronseld en die zeiden allemaal enthousiast ja.”

www.selatuinen.nl   tel 0622980132-    0516 514992

 

De openluchtopera markeert het einde van drie decennia zomerconcerten in Selatuinen. “We vinden het mooi geweest, we willen onszelf wat meer bewegingsvrijheid gunnen in de zomer”, aldus Anton. “Maar we stoppen niet zomaar”, vult Ingrid aan. “We gaan eruit met een knal.”

 

Vertrouwde stemmen

 

Die knal is de gloednieuwe opera Reintje de Vos, op maat geschreven voor Selatuinen. Hans Erik Dijkstra componeerde de muziek bij de eigentijdse bewerking van de middeleeuwse fabel en zal zelf als pianist het Animando Blaaskwartet aanvoeren. De cast bestaat uit acht professionele zangers uit de opera- en musicalwereld: bekende gezichten zoals de sopranen Mirjam Cornelisse - zus van - en Hannie Slingerland, maar ook aanstormende talenten als Diede Timmers en Jelle Gulmans. “Het zijn allemaal artiesten die hier vaker hebben opgetreden en waarmee we bevriend zijn geraakt. Iedereen wilde graag een rol hebben in de slotvoorstelling”, vertelt Ingrid. “Het verhaal van Reintje leent zich er bij uitstek voor.”

 

Naast de acht solisten heeft ook het twintigkoppige koor een belangrijk aandeel in de opera. Het voornemen was om een projectkoor samen te stellen met koorzangers uit de eigen regio, maar dat lukte niet door corona, aldus Ingrid. “Voor amateurs is de voorbereidingstijd nu te kort, vond mijn zus Mirjam. Ze heeft daarop allerlei oud-collega’s van de Reisopera geronseld en die zeiden allemaal enthousiast ja.”Opera Reintje de Vos in het jubileum jaar in de Selatuinen

Fotograaf is Serge Duursma

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Openluchtopera voor jong en oud in Selatuinen

Reactie schrijven

Commentaren: 0