ImagePublicatiedatum: 07-10-2009


De aankoop van een tweede woning is voor velen een droom die in vervulling gaat. Maar in de praktijk komt er op financieel en juridisch gebied heel wat bij kijken. Daarom staat Second Home International aanstaande vrijdag in het teken van seminars waarbij de beursbezoeker van experts antwoord krijgt op financiële en juridische vragen. Deze consumentenbeurs met een internationaal huizenaanbod in binnen- en buitenland start vrijdag 9 oktober in Jaarbeurs Utrecht en is geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

 

 

Overdracht op kinderen
Een grote groep Nederlanders heeft een tweede woning in het buitenland. Bij de aanschaf van een tweede woning speelt naast het genieten hiervan met de familie ook de beleggingsoverweging een rol. Met een tweede woning als beleggingsobject kan rendement worden behaald in de vorm van een waardestijging dan wel de opbrengsten uit verhuur.

Verkoop aan kinderen
Na jarenlange waardestijgingen van tweede huizen in het buitenland staan prijzen sinds de kredietcrisis onder druk. In het verband met deze gedaalde woningprijzen in het buitenland is het nu de juiste tijd om een verkoop van de woning aan de kinderen te overwegen. Deze verkoop moet wel in het totale schenkingsplan passen en moet rekening worden gehouden met de nieuwe erf- en schenkbelastingwet die mogelijk in 2010 in Nederland wordt ingevoerd. Ook de juridische en fiscale wetgeving in het betreffende buitenland speelt een rol.

Warme hand
Drs. Eric Weusten van de afdeling Kroonwonenbuitenland bij Van Lanschot Bankiers, één van de sprekers van de seminars op Second Home International, zegt hierover: "Je kan beter met warme dan met koude hand geven". Weusten zal tijdens zijn seminar dieper ingaan op het onderwerp ‘een tweede huis als beleggingsobject'.
Daarnaast richt Weusten zich tijdens het seminar, dat plaats vindt op vrijdag 9 oktober van 13.15 tot 14.15 uur, met name op de aanschaf van de tweede woning in het buitenland.

Fiscale aspecten
Mr. Hanneke Kroonenberg CB van het Kenniscentrum spreekt over de fiscale aspecten van een tweede woning in het buitenland. Heering Associates verzorgt vrijdag van 11.30 tot 13.00 uur een seminar over Buitenlands onroerend goed en Estate Planning en ‘Hoe komt het toch (nog) goed met Frans onroerend goed?'. Ytrium Consult geeft later op de dag een seminar van 14.30 tot 15.30 uur met als onderwerp ‘In het buitenland kopen en financieren doe je zo'.

 

                        

Gratis
Beursbezoekers die zich van tevoren inschrijven via de website www.secondhome.nl kunnen de seminars gratis bijwonen. Bij inschrijving op de dag zelf wordt tien euro in rekening gebracht.

Second Home International
De najaarseditie van Second Home International is dé plek voor meer informatie over de tweede huizenmarkt. De 26e editie is van vrijdag 9 t/m zondag 11 oktober 2009, Jaarbeurs Utrecht, hal 3 & 4. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.

Actie van VoorPlussers

Maak kans op twee vrijkaarten voor de beurs in 2010!

De najaarsbeurs in 2010 wordt gehouden van 15 t/m 17 oktober!

Heeft u een leuk vakantiehuis en kunt u daar een leuk verhaal bijschrijven, stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto's en u maakt kans op twee vrijkaarten. Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de Secondhome Beurs met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van ook dan maakt u kans op twee gratis kaarten. Stuur uw belevenissen op de beurs aan ons op ook weer vergezeld met wat foto's.

Veel succes,
Redactie VoorPlussers

Voor meer info zie SecondHome beurs

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter