Informatiebijeenkomst over voor 55plussers geschikte woningen in Almelo

Almelo - King Arthur Groep wil voor senioren geschikte woningen bouwen in Almelo.
In overleg met de gemeente Almelo is onderzoek gedaan naar de behoefte en op 7 oktober aanstaande wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd in het Theaterhotel te Almelo.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u gelegenheid om kennis te maken met het woonconcept, en kunt u aangeven welke woonwensen u heeft. Daarnaast gaat de Rabobank kort in op de voor- en nadelen van koop en huur.

 

 

 

 

Onderzoek
Onderzoek heeft uitgewezen dat veel ouderen, nadat de kinderen de deur uit zijn en een levenlang hard werken, iets anders willen dan het grote huis en die grote tuin. Het wonen in de vertrouwde buurt, maar zonder leeftijdsgenoten maakt, dat zij nadenken over hoe zij willen wonen als ze ouder worden.

Woonconcept
Het innovatieve aan het King Arthur Woonconcept is dat het concept uitgaat van de levensstijl van de bewoners en zich daarmee niet alleen richt op woningen en het leveren van diensten (zoals een huismeester, klussendienst of zorg). Ook de wijze waarop de betrokkenheid van bewoners bij de ontwikkeling ingevuld wordt, is nieuw. De levensloopbestendige woningen worden als het ware in mede-opdrachtgeverschap ontwikkeld. Dat wil zeggen dat bewoners actief betrokken worden bij de projectrealisatie. Dit doet King Arthur Groep volgens haar eigen vraaggerichte ontwikkelmethode, waarmee de wensen en behoeften van bewoners veel beter boven tafel komen dan met traditionelere ontwikkelmethoden.

 


Vraaggericht ontwikkelen: foto van een spelbord dat wij ontwikkeld hebben (niet wij bepalen hoe bewoners gaan wonen, dat bepalen ze zelf en voor wat betreft de algemene en openbare ruimten in gezamenlijkheid).

De nieuwe woonomgeving bevat naast een openbare buitenruimte, ook een openbare binnenruimte, die uitnodigt tot ontmoeten. Voor het welslagen van het concept is sociale interactie met (buurt)bewoners van belang.

 


Foto van de oprichters van de King Arthur Groep: blond = Anita Schimmel,
donker = Jarcine Spaander

Voor de oudere inwoners van Almelo betekent de realisatie van dit woonconcept dat zij in een levendige omgeving kunnen wonen, nabij voorzieningen en kunnen doen wat zij willen doen.

Wilt u deelnemen aan de bijeenkomst? Meldt u dan aan via de telefoon 033 - 201 2 491 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deelname is gratis. Aanvang 20:00 uur, ontvangst vanaf 19:30 uur.

 

RSS / Twitter