ImageInspirerende ontmoetingen bij Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling in Eindhoven!
Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling brengt mensen bijeen rond de thema's milieu, vrede, werk, cultuur, economie en solidariteit. Met acties, bijeenkomsten, publicaties en doe-activiteiten werkt Omslag aan een duurzame, kleurrijke samenleving.

Aanloopdagen zijn ontmoetingsdagen van doeners, denkers en zoekers, die actief willen werken aan de wereld en die van gedachten willen wisselen met medestanders. Elke dag heeft een specifiek thema, dat wordt ingeleid door een of meer betrokken vanuit de praktijk. Soms wordt er een film gedraaid of maken we een uitstap. Ook gebruiken we soms speelse vormen. Af en toe is aan de dag een excursie verbonden en in de zomer is er vaak een kampeerweekend in de grote Omslag-tuin.

De bijeenkomsten vinden plaats op de locatie van Omslag, aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven. Het inhoudelijk deel van de dag vindt plaats van 14:00-17:00 uur. Bij mooi weer maken we gebruik van de grote, zonnige tuin.

Aanloopdagen zijn ook een goede gelegenheid om (nader) kennis te maken met de medewerkers, de locatie en de activiteiten van Omslag.

Wie wil kan al om 12:00 uur arriveren en deelnemen aan een biologisch-vegetarische lunch. Ook bestaat de mogelijkheid om na afloop te blijven mee-eten. De deelnemers bereiden dan samen een (biologisch-vegetarische) warme maaltijd in de Omslag-keuken. Geef bij uw aanmelding aan of u vooraf en/of achteraf wilt mee-eten.

Wie vroeg opstaat kan vooraf, tussen 10:00 en 13:00 uur, nog even een kijkje nemen bij de buren van Omslag, de hergebruikmarkt van Emmaus. Wie graag wandelt, kan vanaf het station in een klein uur langs de Dommel naar Omslag lopen door een onverwacht groen stukje Eindhoven. Op het station zijn ook OV-fietsen.

Vooraf aanmelden!
Meld u aan via het aanmeldformulier op deze website of via 040-2910295, of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u komt en of u 's middags en/of 's avonds blijft mee-eten. Vermeld ook altijd uw e-mail-adres of telefoonnummer.
Het inhoudelijke programma is van 14:00 tot 17:00 uur.


Wie wil kan al om 12:00 uur arriveren en deelnemen aan de lunch. Ook na afloop is er een mogelijk om te blijven mee-eten. De deelnemers koken zelf een biologisch-vegetarische maaltijd!

17 en 31 januari 2009: Transition Towns in Nederland Tijdens deze Aanloopdag staan Transition Towns centraal. Dit zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken, eilanden) die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken. Peak Oil en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering.
Verandering van onderop!

De Aanloopdag van 17 januari is volgeboekt. Er komt een extra dag met dezelfde inhoud op zaterdag 31 januari.

Het inhoudelijke programma speelt zich af tussen 14:00 en 17:00 uur.
Vanaf 12:00 Aankomst en lunch
13.00 Rondleiding voor degenen die voor het eerst bij Omslag zijn.
14.00 Inhoudelijk programma
15.30 Theepauze
16.00 Vervolg inhoudelijk programma
17.00 Koken, tafel dekken
18.00 Vegetarische maaltijd
19.00 Afwassen, koffie, napraten
20.00 Einde

Voor meer info zie Omslag

RSS / Twitter