ImageMissie Stedeling

Geert Beke (gerontoloog) en Lucas Petit (hotelier) hebben samen in 2006 Stedeling B.V. opgericht. Zij hebben zich ten doel gesteld, in of nabij de stadscentra van middelgrote en grote steden in Nederland, unieke kleinschalige Stedeling-appartementencomplexen te ontwikkelen inclusief service en zorg. Zij weten zich inmiddels gesteund door een breed netwerk van marktpartijen, die weten dat het anders kan en anders moet.

Wat is stedeling:
Compleet nieuw concept over eigentijds wonen voor "ouderen" die niet naar een grootschalig zorgcomplex willen. Het kenmerkt zich door de volgende boodschappen:

• kleinschaligheid, 20 unieke appartementen vanaf 100 m2 met een eigen identiteit
• Op een toplocatie bij het stadscentrum, winkel en entertainment binnen 1 kilometer
• Krachtige vereniging van eigenaren, de bewoner blijft regisseur van zijn/haar eigen leven
• Persoonlijke service consulent, vanuit de filosofie dat de bewoner participatief en zelfsturend is en voldoende uitdaging ervaart om zaken zelf te regelen
• Zekerheid van alle denkbare service, service consulent heeft een "gouden gids " tot beschikking met een aantal service gebieden.
• waardevast, een aantrekkelijke investering

Doelgroep:
Mensen met een eigentijdse levensstijl, individueel, willen zelf kiezen, regelen en verantwoordelijk zijn. Houden van de kwaliteit in hun leven. Achtergrond is HBO+, meer dan gemiddeld inkomen, liefhebber van kunst, cultuur, leven in de stad en staan met beide benen in de maatschappij. Het is 2-richting verkeer, zijn interactief, willen ook elkaar helpen en ondersteunen. Niet zozeer gericht op stellen maar ook op alleenstaanden.

Babyboomers, youngtimers en ook senioren zijn onze belangrijkste doelgroep. We geven er liever geen naam aan. Een doelgroep die vraagt om volwassen, heldere en duidelijke communicatie. Die net zo online is als ieder ander, met haar tijd mee gaat en open staat voor veranderingen. Maar wel duidelijk de eigen regie voert en houdt! We noemen ze stedelingen!

1e Testimonial
Ruim één jaar woon ik met zeer veel genoegen in een Stedeling appartement, vlak bij het centrum van de stad. Het is ongelooflijk boeiend om mee te maken hoe individueel en zelfstandig iemand kan wonen en van daar uit tóch deel uit kan maken van een kleine inspirerende omgeving.

Het appartement maakt deel uit van een klein complex van twaalf. Het zijn behoorlijk luxe appartementen met veel technische en technologische snufjes. Zo kun je vanaf je stoel in de huiskamer niet alleen via je TV scherm zien wie er aanbelt, maar ook kun je de buitendeur automatisch openen. Veiligheid staat natuurlijk voorop en daarom hebben we ook een alarmsysteem zowel voor inbraak, als voor persoonlijke zorg. Je kunt aan de appartementen zelf verder niets bijzonders zien, maar er is een perfect geregeld servicesysteem, waar je al naargelang je behoefte, gebruik van kan maken. De service manager is degene die het servicepakket met alles erop en eraan op het gebied van gemak, comfort en zorg samen met je kan regelen. En wat ik ook belangrijk vind, het is echt een kleinschalige omgeving, waar gelijkgezinde individuen wonen.
Het zijn allemaal mensen die willen investeren in hun eigen leven, ook als het moeilijk wordt. Zij zijn zich allemaal bewust van hun eigen capaciteiten en als het nodig is, proberen zij elkaar van dienst te zijn.


De belangrijkste reden om daar naar te verhuizen was het overlijden van mijn partner, met wie ik de laatste 10 jaar had samengewoond, na mijn scheiding. Van mijn twee kinderen uit het eerste huwelijk woont mijn zoon in dezelfde stad, maar mijn dochter niet. Zij is getrouwd met een Shell manager en trekt met haar twee kinderen van land naar land. Bijna wekelijks bellen we met elkaar en verder hebben we veel contact via de e-mail. Ik vind het vooral leuk om te horen hoe het met mijn kleinkinderen gaat, want het is jammer dat je ze niet van dichtbij ziet opgroeien.

Toen mijn partner overleed, stond ik voor de derde keer in mijn leven er helemaal alleen voor en tot mijn verbazing merkte ik dat ik heel veel energie in mij voelde: ik wilde echt het beste uit mijn leven halen voor de komende tijd. Eén ding wist ik zeker: op alle fronten zo zelfstandig mogelijk blijven!

Ik ben toen rustig gaan nadenken over mijn toekomst en heb veel met mijn vrienden en kennissen van gedachten gewisseld over ouder worden. Eigenlijk dachten zij er hetzelfde erover als ik. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je bedenkt dat we allemaal zo’n beetje dezelfde leefstijl en interesses hebben. We spraken met elkaar dat ouder worden en dus ‘krakkemikkeriger’, betekent dat je meer energie moet stoppen in de regie van je eigen dagelijkse leventje.
Maar we zeiden tegen elkaar: als je niet oppast, zit je zo in een of ander, goedbedoeld, grootschalig woon-zorgcomplex, waar allerlei mensen zich met je gaan bemoeien.

Toen ik via….via hoorde van Stedeling appartementen wist ik meteen: dit is het! Ik zoek altijd gezelschap van mensen die een beetje hetzelfde zijn als ik. Daar bedoel ik mee dat zij respect hebben voor iemands leefstijl en zich niet opdringen. Het gaat mij er niet om dat zij – net als ik - het Financieel Dagblad moeten lezen, maar wel moeten zij een interessant gesprek kunnen voeren. Je wilt toch niet afgeschreven worden in je 3e en 4e levensfase?
Er valt nog veel te doen en te beleven. Natuurlijk is het anders dan vroeger. Maar daarom hoeft het nog niet minder te zijn, toch?

Het leuke is dat nu na één jaar we hier in dit appartementencomplex al ene beetje een gevoel van saamhorigheid hebben gekregen, hoewel iedereen grotendeels zijn eigen gang gaat.

Voor meer info kijk hier

RSS / Twitter