ImagePersbericht
Utrecht, 13 oktober 2008

Second Home International - Jaarbeurs Utrecht 10 t/m 12 oktober 2008

Het is een goed bewaard geheim, dat van de week werd onthuld: Marokko is het eldorado voor tweedehuizenkopers. Met een uitstekend investeringsklimaat, goede financieringsmogelijkheden via de Marokkaanse banken en hoge rendementen biedt het land uitstekende beleggingsproposities. En Marokko heeft ook nog eens alle ingrediënten in zich van een perfect vakantieland. Op de beurs Second Home International, van 10 tot en met 12 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, heeft het land zich voor het eerst prominent gepresenteerd met een gevarieerd aanbod onroerend goed. Ondanks de vele Marokkaanse landgenoten in Nederland is Marokko zelf niet zo bekend. Toch is het een geweldige vakantiebestemming met uitstekende perspectieven om te beleggen in een tweede huis. Benno Peters van Estates Marokko, een van de exposanten op Second Home International 2008: ,,De economie in Marokko is groeiende en heeft het vertrouwen van veel buitenlandse investeerders, zoals Engelsen, Spanjaarden, Fransen, Amerikanen en Israëliërs. Nederland moet wat dat betreft nog een inhaalslag maken. In Marokko kun je nog investeren in zekerheden, in betrouwbaar en waardevast onroerend goed, met hoge rendementen. Dat is juist in deze tijd wel zo prettig."

Marokkaanse Côte d'Azur
Naast de financiële aspecten rond de aanschaf van een tweede huis, speelt de bestemming zelf een essentiële rol. Op dat punt biedt Marokko veel voordelen. Marrakech en Agadir zijn van oudsher populaire bestemmingen, maar ook de Marokkaanse Côte d'Azur in het noorden wordt steeds meer ontdekt. Niet verwonderlijk, want hier is zo'n beetje alles te vinden wat de verwende vakantieganger zich kan wensen.Diversiteit
Peters: "Marokko biedt prachtige cultuur, historie en niet te vergeten schitterende landschappen. De diversiteit van het land maakt een zomervakantie of een overwintering erg aantrekkelijk. Je kunt winkelen bij Chanel maar ook op de souk, genieten van haute cuisine of gegrilde sardientjes bij een stalletje. Liefhebbers van actie komen ook niets tekort, ze kunnen skiën in de bergen van Marrakech, hiken door de woestijn, raften in de rivieren, surfen op zee of op woestijnduinen. Marokko is echt een vakantieland met vele gevarieerde mogelijkheden en nog prettig betaalbaar ook."

Interessante mogelijkheden
Behalve Estates Marokko presenteerden de exposanten International Drimazi, group El Alami/Lotinord en Regency Real Estate een breed scala aan Marokkaans onroerend goed op Second Home met prijzen die duidelijk onderscheidend zijn. Van toeristische resorts tot residentiële projecten en van betaalbare appartementen tot sprookjesachtige paleizen. Een voorbeeld is het unieke Beach & Golf Resort Le Jardin de Fleur met maar liefst elf resorts, een adembenemend project in het plaatsje Mediterrania-Saïdia in het noorden van Marokko aan de Middellandse zee.
Townhouse
Hier waren resorts beschikbaar voor hotelondernemingen. Particulieren kunnen een prachtig townhouse kopen dat in beheer en verhuur gegeven kan worden aan o.a. Radisson Sas en Best Western Premier. Rio Ferdinand, de bekende verdediger van Manchester United, was al zo slim om er maar liefst zes aan te schaffen. En, niet onbelangrijk om te weten: Transavia en Royal Air Maroc vliegen rechtstreeks van Schiphol naar Marokko.Openingstijden
De 24e editie van Second Home International was van vrijdag 10 t/m zondag 12 oktober 2008, Jaarbeurs Utrecht, hal 7 & 8. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.


Voor meer informatie zie SecondHome

RSS / Twitter