ImageAls u zelf handig bent is het goed te doen om een toilet in een week of 2 in het geheel te renoveren.
Mijn toilet heb ik na een gedegen voorbereiding zelf in 2 weken in het geheel gerenoveerd.

Actie van VoorPlussers voor gratis kaarten voor de Woonidee Beurs!
Voor enkele inzenders van leuke artikelen over een verbouwing van een badkamer, w.c. ruimte, zolder of een nieuwe inrichting, stellen wij enkele kaarten beschikbaar voor de Woonidee Beurs. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met een gratis toegangsbewijs! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto’s. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes, Redactie VoorPlussers
Even voorstellen

Ik ben zelf 64 en nog niet zo lang met de VUT, voorheen altijd een drukke baan gehad, dus van klussen kwam niet veel terecht met als gevolg veel achterstallig onderhoud in mijn woning, een toilet renoveren was voor mij de eerste keer, een goede voorbereiding was dan ook belangrijk!

Oude situatie
Het toilet is standaard opgeleverd in 1992 de wanden waren tot 1.20 m betegeld, de afmetingen voldoen maar net aan de minimale breedte van 80 cm maar de ruimte had wel een niet afsluitbare ventilatie met een doorlaat van 84 cm².


Wensen op een rij
Een wandclosetpot in combinatie met design wandtegels. Betegeld tot het plafond met op de grond zwarte vloertegels. In de hoek een klein fonteintje, dit alles verfraaid met duurzame accessoires.Uitvoering
Na het slopen van de oude pot en fontein de koperen toevoerleidingen verplaatst, voor de afvoer van het toilet heb ik een nieuw gat door het beton moeten laten boren van 120 mm. In de kruipruimte kon ik de nieuwe afvoer pijp bewerken en aansluiten op het bestaande afvoersysteem.
Boven de wandtegels het stucwerk aangesmeerd met “rotband A”
Het voordeel voor mij was, dat ik de oude tegels kon laten zitten.
Met het tegelwerk ben ik beneden met halve tegels begonnen.
Voor de voegen kruisjes van 3 mm gebruikt.
Enige probleem was de post van de deur, daar heb ik een aluminium sierlijst voor moeten gebruiken.
Daarna het inbouwreservoir met frame op zijn plaats gezet, voor de betegeling watervast multiplex gebruikt.
Boven het reservoir heb ik op de hoek voor de afwerking een aluminium lijst toegepast. Tot slot de vloertegels deze zijn over de bestaande tegels gelegd.
Belangrijk om te vermelden. Gezien de hardheid van de tegel een watergekoelde tegelsnijder te huren.

Resultaat
Een toilet waar ik trots op ben, ziet er weer eigentijds uit en makkelijk schoon te houden. Aardig om te vermelden dat aan de achterkant van de lange kant de openhaard is geplaatst en het toilet in de avond heerlijk warm is.


Met dank aan Jacques Zwerver
Goed voor twee vrijkaarten voor de Woonidee beurs!

RSS / Twitter