Informatiebijeenkomst Landgoed Lekker Leven

Lekker Leven creëert een manier om zelfvoorzienend te wonen voor 50-plussers die bewust in het leven staan. Het is de wens om het eerste Landgoed te realiseren in de provincie Groningen. De provincie Groningen is bij uitstek geschikt vanwege het natuurschoon, de landelijke rust en ruimte en de vele culturele en recreatieve activiteiten.

 

Het Landgoed wordt zelfvoorzienend op het gebied van biologisch-dynamische landbouw, veeteelt en energie. Het Landgoed wordt een gemengd bedrijf; tuinbouw met een paar koeien, wat kleinvee, fruitbomen en klein fruit. Het geheel wordt geleid door een boer of boerin.
De woningen van Landgoed Lekker Leven gaan voorzien in de eigen behoefte aan water en energie. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd op eigen terrein in een natuurlijk helofytenfilter van moerasplanten. Gebruik van bodemwarmte en zonne-energie dragen bij aan de sluiten van de CO2 kringloop. Er wordt passief gebouwd en de woningen worden uit ecologische materialen opgetrokken. Zoals bijvoorbeeld hennepblokken met een hoge isolatiewaarde. Het belangrijkste voor een energiezuinige woning is gebruik maken van daglicht en warm bouwen. Er wordt zelfs naar gestreefd om een overwaarde aan energie te produceren zodat je je electrische auto of fiets kunt opladen.

 

 

De deelnemende partijen:

Oprichter en projectleider Leonie Essing heeft de Biologisch Dynamische tuin- en landbouwopleiding De Warmonderhof gevolgd en wordt daarmee de boerin op het eerste landgoed.
Leonie: Iedereen vanaf 50 levensjaren is welkom; ook mensen van 70/80/90. Ik vraag betrokkenheid, bewust zijn en bewust omgaan met de aarde en de energie. Naar vermogen meewerken; de koe melken of bijvoorbeeld appels uit de boomgaard in een mand doen...en er is ruimte voor eigen initiatieven zoals een klein restaurant, een sauna, een winkel met erfgoedproducten. Noem maar op. Landgoed Lekker Leven is a way of life en de ingrediënten zijn ‘acceptatie' en ‘welkom'. Je hebt elkaar nodig en dus ben je oké zoals je bent..
Huub van Laarhoven is een bekende ecologisch architect die werkt vanuit de visie van Helende Architectuur: "De grondslag voor mijn ontwerpen vind ik in het begrip harmonie. Harmonie geeft evenwicht. Evenwicht tussen licht en donker, groot en klein, open en dicht, leven en dood en natuurlijk evenwicht tussen bouwen en natuur. De mens als "gebruiker" van architectuur staat in mijn ontwerpen centraal. Het gaat er in de eerste plaats om, dat men zich in een gebouw, stad of dorp prettig voelt."
stukje Olco: ....en door de Natuur en Milieufederatie, Lokale Energie Voorwaarts.
Kortom: Landgoed Lekker leven: comfortabel, zelfstandig, in verbinding met elkaar en met het land.
Goed Land, Landgoed. 19 januari is ere en informatiebijeenkomst. Belangstellenden zijn welkom!
U kunt zich aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-49651715

Datum: Zaterdag 19 januari 2013 Tijd: 10.30 - 15.00 uur
Locatie: Contactpersoon: Oprichter Leonie Essing

Verdere informatie, ook over de bijeenkomst kunt u vinden op:
www.landgoedlekkerleven.nl
www.vanlaarhovenarchitecten.nl
www.olco.nl

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter