Deze prachtige rondreis door het westen van Canada laat U kennismaken met enkele van de mooiste en meest indrukwekende natuurgebieden ter wereld. Met name de provincie Brits Columbia met zijn machtige bergen, sneeuwwitte gletsjers, wildstromende rivieren, groenblauwe meren en eindeloze bossen zal een diepe indruk op U maken. Voeg daarbij het bezoek aan een aantal prachtige "western" plaatsen en mooie steden (wat te denken van Seattle, Banff en niet te vergeten Olympisch Vancouver) en U begrijpt dat dit een hele bijzondere rondreis in Canada is.

Programma
Dag 1: Amsterdam - Seattle
Vandaag vliegen we met United Airlines van Amsterdam via Washington of Chicago naar Seattle aan de Amerikaanse westkust waar we in de loop van de middag aankomen. Onze touringcar brengt u naar het hotel niet ver van de stad waarna u even kunt bijkomen van de reis.

Dag 2: Seattle
Vandaag ontdekken we per rondrit de superstad Seattle, die mede dankzij vele films bekend is geraakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Sleepless in Seattle met Tom Hanks en Meg Ryan. U ziet onder meer het mooie centrum met de gezellige 'Pike Place Market' en het historische 'Pioneer Square'. U krijgt genoeg tijd om Seattle zelf te verkennen. De overnachting vindt wederom plaats in Seattle.

 

Dag 3: Canada
Vandaag trekken we Canada in. Door de prachtige natuur van de Cascade Mountains rijden we naar het prachtig aan de oevers van Lake Okanagan gelegen stadje Kelowna, waar we overnachten. De stad staat bekend als de warmste plaats in Canada (hoewel het er in de winter ook bijzonder koud kan zijn), waardoor het een uitzonderlijk goed gebied is voor wijnbouw. Diverse wijnboeren hebben zich langs het meer gevestigd en met name de "sparkling wine" wint vele prijzen op de wereldmarkt.

Dag 4: Kelowna en omgeving
Eerst bezoeken we Kelowna Land and Orchard, de grootste privé boomgaard van Canada, waar we vrij mogen rondkijken. Door de Okanagan Valley, een groot land- en tuinbouwgebied, rijden we naar het Glacier National Park. Via de Rogers Pas bereiken we het Yoho National Park waarna we de provincie Alberta en het prachtige Banff National Park bereiken. We bevinden ons nu in het hart van de Canadian Rockies en overnachten in het gezellige stadje Banff.


Dag 5: Banff en omgeving
Vandaag staat er een mooie tocht door de omgeving met onder meer de Bow River en de gelijknamige watervallen op het programma. Wie wil kan onderweg per kabelbaan de Sulphur Mountain "beklimmen" (exclusief). Boven aan de top, waar ook een restaurant is, heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en het stadje Banff. In de middag bent U vrij om Uw eigen plan te trekken. Wat te denken van een mooie helikoptertocht ? U kunt voor deze avond ook boeken voor een gezellige Dinner Show. De overnachting is wederom in Banff.


Dag 6: Jasper National Park
Via de bekende Icefield Parkway rijden we naar Jasper National Park. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld. Jasper staat tevens bekend om het vele wild. Dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, sneeuwgeiten, rendieren, wolven, grizzlyberen en zwarte beren gedijen hier erg goed. U bent gewaarschuwd!

Daarna stoppen we in Lake Louise waarvan het stille blauwgroene water een machtig mooie spiegel op de Mount Victoria vormt. Via de Scale Bowpas en de Sunwaptapas (met de allermooiste vergezichten) bereiken we Columbia Icefield. Wie wil kan hier een ritje op een sneeuwscooter maken (exclusief).Vroeg in de middag komen we in Jasper aan. Optioneel is een boottocht over de historische Athabasca River. We overnachten in of nabij Jasper.


Dag 7: Maligne Lake Canyon en Jasper
In de ochtend maken we een korte rondrit door en rondom Jasper. Daarna rijden we naar Lake Maligne, een prachtig gelegen gletsjermeer waar u een boottocht naar Spirit eiland kunt maken. Op de terugweg heeft U de gelegenheid om een wandeling door Maligne Lake Canyon te maken (exclusief). Na terugkeer in Jasper heeft U nog voldoende gelegenheid dit leuke stadje zelf te verkennen. We overnachten wederom in of nabij Jasper.


Dag 8: Mount Robson en Sun Peaks
Langs de hoogste berg in de Canadese Rockies, de bijna 4000 meter hoge Mount Robson, rijden we Brits Columbia weer binnen. We dalen via de bekende Yellowhead Highway af richting Sun Peaks onze volgende overnachtingsplaats. Sun Peaks ligt in de Canadese provincie British Columbia, wordt omringd door drie bergen en is in de winter een goede skibestemming. Zoals de naam al doet vermoeden is er in Sun Peaks meer dan 2000 uur zon per jaar. U heeft hier voldoende vrije tijd om zelf rond te kijken.


Dag 9: Whistler
De ene dag is nog mooier dan de andere. Dat geldt ook voor deze dag die ons naar Whistler aan de voet van de adembenemde Blackcomb Mountain voert. Onderweg genieten we van spectaculaire landschappen van bergen, wilde rivieren en indrukwekkende meren. Whistler is een echte wintersportplaats die ook een prominente plaats binnen de Olympische Winterspelen 2010 zal innemen. De naam Whistler komt van het geluid dat gemaakt word door marmotten die in het gebied voorkomen ('whistle' betekent 'fluiten' in het Engels). U overnacht in of nabij Whistler.


Dag 10: Vancouver Island - Vicoria
We rijden vandaag naar de ferry die ons naar het prachtige Vancouver Island brengt. Via de Straat van Georgia varen we naar het stadje bijzonder sfeervolle stadje Victoria. We maken een mooie rondrit en zien onder meer de Marine Drive, Bastion Square en het Thunderbird Park met zijn buitengewone verzameling totempalen. We overnachten in Vicoria.

 

 

 


Dag 11: Butchart Gardens - Vancouver
Vandaag bezoeken we Butchart Gardens,de Canadese Keukenhof met onder meer de vermaarde rozentuin, de Japanse tuin ,de Italiaanse tuin en niet te vergeten Sunken Garden. Daarna rijden we naar de ferryboot die ons naar Vancouver voert. Vancouver is met zijn sublieme ligging tussen zee en bergen een echte Canadese topbestemming. Niet alleen de natuur in de directe omgeving van de stad is indrukwekkend, ook de stad zelf heeft met zijn talloze parken en tuinen heel wat groene troeven in petto. Maar Vancouver biedt meer dan natuur alleen. Net als in zoveel andere Canadese steden, telt de stad veel immigranten. Al die verschillende volken en culturen geven de stad de gekende gezelligheid, waardoor iedereen zich er thuis voelt. En het betekent ook dat bij het winkelen, uitgaan en eten in deze stad verscheidenheid troef is. We overnachten in Vancouver.

 

Dag 12: Vancouver
Vancouver is een van de mooiste en zeker een van de mooist gelegen steden ter wereld. Met aan de ene kant de eindeloze Stille Oceaan en aan de andere zijde de besneeuwde en hoog oprijzende bergen. We maken een uitgebreide stadsrondrit en zien de gezellige haven, de stranden, Chinatown, het historische gedeelte Gastown en Stanley Park met zijn indrukwekkende bomen en verzameling totempalen. U krijgt ook voldoende tijd om hier Uw eigen plan te trekken. Overnachting wederom in Vancouver.


Dag 13: Philadelphia
We vertrekken niet te vroeg en rijden in een lekker rustig tempo naar Seattle, het begin en eindpunt van deze reis. Hier brengen we de laatste nacht door. Onze reisleider heeft vast een idee voor een gezamenlijk afscheidsdiner.


Dag 14 en 15: Seattle - Amsterdam
In de loop van de morgen is transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht (met overstap in Chicago of Washington) naar Amsterdam. We overnachten in het vliegtuig waarna u in de ochtend aankomt op Schiphol te Amsterdam.

Excursies
Stadsrondrit Seattle
Bezoek aan Kelowna en omgeving
Bezoek aan landgoed Kelowna Land & Orchard
Tocht door Yoho National Park, Banff Park, Bow River en Sulphur Mountain
Jasper National Park
Maligne Lake Canyon
Mount Robson, Sun Peaks en Whistler + omgeving
Rondrit in Victoria
Butchart Gardens en Sunken Garden
Vancouver stadsrondrit

Inclusief
Retourvlucht van Amsterdam naar Seattle met overstap in Washington of Chicago met United Airlines in W klasse
Luchthavenbelasting en toeslagen op basis van laagste vluchtklasse (W)
Rondreis per moderne touringcar met airconditioning en ervaren chauffeur
Verblijf in tweepersoonskamer in diverse hotels o.b.v. logies
Begeleiding tijdens uw gehele verblijf in de VS van een Nederlands sprekende reisleiding
Parkeer, ferry, haven- en tolgelden gedurende de hele reis

Exclusief
Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking
Reserveringskosten EUR 20,- per boeking (EUR 10,- indien geboekt via internet)
Verplichte fooien
Eventuele verhoging van de luchthavenbelasting en/of brandstoftoeslagen door de luchtvaartmaatschappij
Maaltijden en persoonlijke entreekosten en facultatieve excursies

Optioneel
Annuleringsverzekering en/of reisverzekering
Optionele excursies en diners
Snelle, goedkope parkeerservice bij Schiphol van onze partner Quickparking

Belangrijk
Noot: de reis kan ook in andere volgorde worden uitgevoerd waarbij uiteraard ook alle beschreven bezienswaardigheden bezocht worden.
Er is een minimale deelname van 26 personen per vertrekdag.
Het kan zijn dat de reis i.s.w. met een andere touroperator wordt uitgevoerd.
U dient zich minstens 72 uur vooraf te laten registreren bij de Amerikaanse Regering: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/esta/
U kunt deze reis ook zonder vlucht dus alleen de rondreis boeken. Prijs 998 euro per persoon. U regelt dan zelf Uw vlucht en meldt U op de eerste dag van de reis in het hotel

 

Deze reis is helaas niet meer te boeken

Voor meer leuke reizen Kijk hier!

 

 

Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 191 gasten en geen leden online