Reizen naar de mooiste gebieden van Italië? Peter Langhout Reizen maakt het mogelijk. We hebben een route uitgestippeld die u zeker zal aanspreken. We brengen een uitgebreid bezoek aan Rome, dat ooit de hoofdstad was van een enorm keizerrijk. Vervolgens reizen we verder richting Sorrento. We maken onderweg het leven van alledag, dat zich voornamelijk op straat afspeelt, mee in Napels. Bij de Romeinse stad Pompeï kunt u de opgravingen bezichtigen. Vergeet vooral niet uw fototoestel mee te nemen! Werkelijk een schitterende busreis door Italië voor degenen die houden van een stukje echte Italiaanse cultuur.


Accommodatie
Tijdens deze rondreis verblijven we in diverse hotels. We overnachten eerst in Toscane, vervolgens twee nachten in Fiuggi Terme en vijf nachten in Sorrento of omgeving. Op de terugreis verblijven we nog één nacht in Toscane. Het zijn allen goede middenklasse hotels met restaurant/bar. De kamers beschikken minimaal over douche en toilet. Graag wijzen wij u erop dat de Italiaanse badkamers anders zijn dan wij gewend zijn. De douches zijn vaak kleiner. U verblijft hier op basis van halfpension.

 

Programma
Woensdag
Nadat u met de servicelijnen op ons verzamelpunt bent gekomen wordt u ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens vertrekken we naar ons overnachtingshotel in Duitsland waar we ook dineren.


Donderdag
Vandaag rijden we verder naar Italië. Ons hotel is gelegen in Toscane, in het kuuroord Montecatini Terme. Nadat u zich heeft opgefrist staat het Italiaanse diner voor u klaar.

 


Vrijdag - Vaticaanmuseum
Na het ontbijt vertrekken we naar de wereldstad Rome. Hier brengen we een bezoek aan Vaticaanstad. Onder leiding van een gids bezoeken we ook het Vaticaanmuseum (entree excl.). Vervolgens rijden we naar ons hotel in Fiuggi Terme.

 

 

 


Zaterdag - rondleiding Rome
Vandaag staat de binnenstad van het prachtige Rome op het programma. Onder leiding van een Nederlandstalige gids bekijken we de vele bezienswaardigheden in de binnenstad. Rome staat bol van de historische bezienswaardigheden, schitterende pleinen, fraaie paleizen en boeiende musea. Tijdens de rondleiding ziet u o.a. de Trevifontein, het Forum Romanum en het Colosseum. U zult onder de indruk zijn van deze wereldstad. Rome lijkt net één groot openluchtmuseum. Natuurlijk is er ook nog wat vrije tijd om zelf op pad te gaan. Ga gezellig shoppen in de leuke winkeltjes, ga op zoek naar het lekkerste Italiaanse ijs of geniet gewoon lekker van de sfeer vanaf een sfeervol terrasje.


Zondag - Montecassino en Napels
In de ochtend gaan we op pad richting ons hotel nabij Sorrento. Onderweg bezoeken we Montecassino, waar u een bezoek kunt brengen aan de beroemde abdij. Deze abdij ligt op 519 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de wijde omgeving. Vervolgens brengen we een bezoek aan het prachtig gelegen Napels. Geniet van de mooie uitzichten op de Middellandse Zee en de vulkaan de Vesuvius. Aan het begin van de avond arriveren we in ons hotel voor het diner.


Maandag - vrije dag, optional Capri
Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel bieden we een excursie aan die eigenlijk niet mag worden overgeslagen; naar Capri, één van de mooiste plekken van Italië. We worden bij het hotel opgehaald en gaan naar de haven. Het is ongeveer een uurtje varen. Vervolgens gaan we met een gids de belangrijkste plaatsen van het eiland bekijken. ´s Middags heeft u de gelegenheid om zelf het eiland te verkennen of een boottocht naar de beroemde blauwe grotten te maken. Een dag om nooit te vergeten!

 

Dinsdag - Pompei en Vesuvius
Vandaag brengen we een bezoek aan Pompeï en de Vesuvius. Onder begeleiding van een gids zullen we Pompeï (entree excl.) met de wereldberoemde opgravingen bezichtigen. Het stadje werd in het jaar 79 bedolven onder de lava na een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Een bezoek aan Pompeï is zeer indrukwekkend. 's Middags zullen we een bezoek brengen aan de vulkaan Vesuvius. Met de bus rijden we naar ca 1000 meter hoogte, waar we de indrukwekkende oude krater bezoeken. Dit gaat te voet, dus vergeet uw wandelschoenen niet!


Woensdag - Amalfikust
Na het ontbijt gaan we naar de Amalfikust. Deze kust is wereldberoemd vanwege de spectaculaire uitzichten, de tegen de rotswanden gebouwde dorpjes en de mooie kustroute. We stoppen o.a. in de kustplaatsjes Positano en Amalfi, waar u voldoende tijd heeft om de plaatsjes te bezichtigen en te genieten van de gezellige vakantiesfeer.


Donderdag - Sorrento
Na het ontbijt gaan we naar het centrum van Sorrento, een gezellige havenstad aan de Golf van Napels. Wandel door de sfeervolle straatjes en parken en bezichtig de mooie historische gebouwen en monumenten. Natuurlijk zijn er ook volop gezellige cafeetjes, terrasjes en ijswinkeltjes te vinden. De middag is ter vrije besteding. Geniet volop van uw vakantie in Italië.


Vrijdag - Assisi
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Onderweg brengen we een kort bezoek aan Assisi, een prachtige stad met een rijke historie en volop middeleeuwse bezienswaardigheden. We vervolgen de weg naar Toscane, waar we aan het begin van de avond zullen aankomen.


Zaterdag
Na het ontbijt vertrekken we naar het overnachtinghotel in Duitsland.


Zondag
De vakantie is bijna ten einde. Aan het einde van de middag arriveren we weer in Nederland. Na een afscheidsdiner wordt u met de servicelijnen naar uw opstappunt gebracht.

 

Excursies
Bezoek aan Vaticaanstad en museum o.l.v. een Nederlandstalige gids (excl. entree)
Rondleiding door wereldstad Rome o.l.v. een Nederlandstalige gids
Bezoek aan Montecassino
Bezoek aan Napels
Rondleiding door Pompei o.l.v. een Nederlandstalige gids (excl. entree)
Excursie naar de Vesuvius
Bustour langs de Amalfikust
Bezoek aan Sorrento
Kort bezoek aan Assisi


Optionele excursie
Bezoek aan Capri

Wilt u zien hoe onze gasten deze reis hebben beleefd?

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=OfEVH8T5khs&]


Inclusief
Vervoer per luxe touringcar, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
Kamer met douche en toilet
Koffie met gebak op de heenreis
Afscheidsdiner in Nederland
Alle genoemde excursies

Exclusief
Reserveringskosten Euro 20,- per boeking (Euro 15,- via internet)
Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking

Er zijn meerdere vertrekdata mogelijk.
Prijzen vanaf 599 euro!

U verblijft op basis half pension!

 

Meer info of deze reis boeken klik hier!

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

Peter Langhout

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 89 gasten en geen leden online