Toscane wordt ook wel het mooiste landschap van Italië genoemd. Karakteristiek zijn de golvende heuvels bedekt met zonnebloemvelden, cipressen, olijfboomgaarden en lange rijen druivenstokken. Naast de heerlijke wijnen, culinaire hoogstandjes en de rustgevende natuur biedt Toscane hoogst interessante architectuur en een veelheid aan musea met rijke collecties.

Voor u reserveerden wij een aantal kamers in Hotel naar keuze in het centrum van Montecatini Terme, een van de meest beroemde thermale badplaatsen in Italië. U kunt hier genieten van een groot aantal behandelingen in de nabijgelegen thermische baden of het verkennen van het prachtige omringende landschap. Bezoek tevens de belangrijkste steden van Toscane zoals Florence en Pisa met haar scheve toren.


Accomodatie:
Nette hotels met een perfecte ligging in het centrum van Montecatini Terme in Toscane. Montecatini staat bekend om haar baden met thermaal water en biedt prachtige parken en tuinen, alsmede een ruime keuze aan winkels, restaurants en avondgelegenheden. Vanwege de goede ligging zijn de bezienswaardigheden in Toscane goed te bereiken. Tevens bezoekt u er met gemak Florence, Pisa of Lucca.

 

 

  

Florence

Florence - of Firenze zoals de Italianen de stad noemen - is het kloppend hart van Toscane. Indien u van kunst houdt, dan mag deze stad zeker niet op uw reis door Toscane ontbreken. De prestigieuze dom, het wereldberoemde Uffizi-museum, het Pallazo Vecchio en de Ponte Vecchio (een van de meest unieke bruggen van Europa), zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden.

Pisa

De bekendste attractie van Pisa is ongetwijfeld de scheve toren, de Campanile zoals ze deze in Italië noemen. De toren maakt deel uit van een reeks historische gebouwen op het Campo dei Miracoli. Hier vindt u ook de Duomo, de 11e eeuwse kathedraal en één van de mooiste monumenten van Italië. Bewonder ook het Battistero (doopkapel), het Camposanto (begraafplaats) en twee waardevolle musea. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen geconcentreerd rond en op het Campo dei Miracoli. Het loont echter de moeite om ook even door het hart van de stad te wandelen tot aan de rivier Arno. Aan de ligt namelijk het Nationaal Museum, evenals diverse andere prachtige gebouwen.

Lucca

Lucca, de ommuurde stad en de geboortestad van de componist Puccini. Muziek is mede om deze reden een deel van het leven in Lucca. Lucca is - evenals de vele andere historische steden in Toscane - ook rijk aan paleizen (palazzo's) en andere prachtige gebouwen. In één van de paleizen is het belangrijkste museum van Lucca gevestigd, het Museo Nazionale. Naast het Nationaal museum zijn er in Lucca nog diverse andere musea die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 


Inclusief

•Op basis van eigen vervoer
•Verblijf in Hotel in 1 of- 2-persoonskamer
•Italiaans ontbijt
•logies ontbijt of half pension (afhankelijk vann uw keuze)

Exclusief

•Reserveringskosten € 20,- per boeking (€ 15,- indien geboekt via internet)
•Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
•Lokale toeristentax: € 0,50 - € 1,- p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
•Annuleringsverzekering en/of reisverzekering

 

Voor meer info of boeken kijk hier!

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

Peter Langhout

RSS / Twitter