voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Persbericht,
Utrecht, 6 januari 2009

Een vrolijk dorp voor de levensgenietende toerist. Dat is het Caribbean Village in hal 1 van de Vakantiebeurs 2009. Talloze bezoekers genieten hier met volle teugen van de gevarieerde vakantiemogelijkheden in de Cariben die in tropische sferen worden gepresenteerd. Het is vooral de ‘don’t worry, be happy’ toerist die naar het Caribisch gebied trekt voor zon, zee en natuur, met op zijn tijd een smakelijke hap en een gezellig drankje. Maar zeker ook vanwege de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Aan gezelligheid en lokale lekkernijen zal het niet ontbreken in het gastvrije Caribische dorp, dat wordt ‘bewoond’ door locals uit deze bestemmingen zelf.
De Vakantiebeurs is van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari in Jaarbeurs Utrecht. De beursthema’s ‘kleurrijk’ en ‘meet the locals’ zijn de vrolijke aanbieders in het Caribbean Village op het lijf geschreven. Zij schotelen de beursbezoekers uit de eerste hand exclusieve informatie voor en tips over favoriete bestemmingen in deze toenemend populaire vakantieregio. De grote aantrekkingskracht van de Caribische eilanden en enkele landen op het vaste continent van Amerika is vooral te danken aan de grote variatie in het aanbod, de ongedwongen sfeer en een zekere lichtvoetigheid waarmee de lokale bevolking door het leven gaat.Internationaal toerisme
De groei van het internationale toerisme naar het Caribisch gebied in 2008 was zeer opvallend en nam ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2007 met 28,9 % toe. Grootste groeiers in de zomer van 2008 waren de Nederlandse Antillen (110,5%) en Jamaica (44%). Voor de Dominicaanse Republiek zette de groei ook door met een stijging van ruim 12%.

Nederlandse reizigers
Voor de Nederlandse reizigers zijn de Dominicaanse Republiek en de Nederlandse Antillen de voornaamste bestemmingen. De Dominicaanse Republiek boekte 26,2% van het totaal aantal bezoekers naar het Caribische gebied en de Nederlandse Antillen namen ruim 60% procent voor hun rekening. In de zomer van 2007 was het aandeel van de Nederlandse Antillen op het totaal aantal reizigers naar het Caribisch gebied nog 37%. Daaruit blijkt dat de populariteit van dit eiland sterk is toegenomen en de groei harder gaat dan ooit. Het winterseizoen loopt tot dusverre nog niet erg hard, wellicht vanwege de kredietcrisis.

Reisprijzen
Met een in modern jasje gestoken Hollandse stoelendans kunnen de bezoekers van het Caribbean Village fantastische reisprijzen naar deze bestemmingen in de wacht slepen, beschikbaar gesteld door Martinair, hoofdsponsor van het Village. De ludieke en soms hilarische wedstrijd is slechts een van de hoogtepunten op dit dorpsplein, dat met muziek, dans, lekkere hapjes en drankjes toch al volop entertainment biedt. Uiteraard is gezorgd voor opzwepende Caribische muziek waarop de vele liefhebbers van salsa zich kunnen uitleven. In deze uitbundige ambiance kunnen de beursbezoekers ondertussen heerlijk proeven van de befaamde Caribische cocktails en de lokale snacks die worden geserveerd.Geneugten
Steeds meer exposanten willen de bezoekers van de Vakantiebeurs de vele Caribische geneugten onder de aandacht brengen, zoals Martinair, Maduro Travel, Bonaire Toeristenbureau, Jamaica Touristboard, St. Eustatius, Sint Maarten en St. Martin, Antigua and Barbuda Department of Tourism, Van der Valk Vakanties, KEIS & Caribbean, Bonaire & Caribbean Fun Travel, Coral Estate Services, Superclubs, Does & Cadushi, Aruba Tourism Authority en Curaçao Tourist Bureau.

Caribbean Afterparty
Vrijdag staat de Vakantiebeurs in het teken van Dance and Taste around the World, een avond met wereldse gerechten en muziek, met als spetterende afsluiting de Caribbean Afterparty in samenwerking met Does & Cadushi.

De openingstijden van de Vakantiebeurs 2009 zijn van woensdag 14 januari t/m zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, met aanzienlijke korting van € 5,50, zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl.Zoekt u een vakantiewoning dan kunt u hier kijken.

Bekijk hier onze andere artikelen over de vakantiebeurs!

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter