ImagePersbericht
Utrecht, 24 december 2008

1600 exposanten uit 160 landen In de Jaarbeurs in Utrecht is het van woensdag 14 t/m zondag 18 januari een en al gezelligheid op de Vakantiebeurs 2009. Het thema dit jaar is ‘Kleurrijk’, wat de diversiteit aangeeft van de beurs, van de vele bestemmingen, de optredens, lezingen en presentaties die op het programma staan. Voor het eerst presenteert zich een gastland op de Vakantiebeurs en welk kleurrijk land past daar nou beter bij dan Cuba, dat groots zal uitpakken. De Cubanen laten de Vakantiebeurs bruisen met zang en dans, laten zien hoe je een echte Cubaanse sigaar moet rollen terwijl u geniet van een Mojito, de originele Cubaanse cocktail. De Vakantiebeurs heeft maar liefst 1600 exposanten uit 160 landen die veel nieuws te vertellen hebben over uw meest favoriete vakantiebestemming. Bart Strijker, projectmanager van de Vakantiebeurs: ,,U hebt contact met de mensen uit deze landen zelf en krijgt persoonlijk advies. Wat is er mooier om van Keniaanse exposanten te horen hoe fantastisch het is om de krijgers van de Masai te ontmoeten, een Franse hoteleigenaar die u informeert over de leuke uitstapjes in de omgeving of een exposant uit Barcelona boordevol tips voor een geslaagde citytrip naar de Catalaanse hoofdstad. En als u enthousiast bent geworden kunt u meteen boeken’’.

Nederland ‘klassiek en trendy’
Alle vakantielanden zijn aanwezig, in Europa en ver weg. Beursbezoekers die niet per se naar de andere kant van de wereld hoeven kunnen terecht in de Beleef Nederland-hal van de Vakantiebeurs. Hier worden u alle toeristische attracties die ons land te bieden heeft prominent gepresenteerd. Veel Nederlanders ‘ontdekken’ opnieuw hun eigen land als vakantiebestemming, zo weet het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Lekker weg in eigen land is anno 2009 weer klassiek en trendy. Verdwalen hoeft niet op de Vakantiebeurs, want u kunt zich vantevoren op www.vakantiebeurs.nl uitgebreid oriënteren op bepaalde vakanties en dan een route over de beurs uitstippelen langs de exposanten van uw keuze. Specialisten in cultuurreizen bijvoorbeeld, culinaire of sportieve vakanties.


Kids & Go
Een nieuwe route dit jaar is Kids & Go, die het voor gezinnen met jonge kinderen erg gemakkelijk maakt om reizen te vergelijken en de ideale gezinsvakantie uit te kiezen. Voor de kids zijn op de stands leuke activiteiten georganiseerd, hier en daar worden zelfs cadeautjes uitgedeeld. De deelnemers aan deze themaroute zijn herkenbaar aan een speciaal icoontje op de beursplattegrond in de beurs Wegwijzer, die voor alle beursbezoekers gratis verkrijgbaar is bij de entree van de Vakantiebeurs.

Gezondopreis.nl
Hoofdsponsor van de Vakantiebeurs is Gezondopreis.nl, want gezond op reis gaan en ook gezond terug komen is dit jaar een erg belangrijk thema. Deskundigen vertellen u welke vaccinaties u nodig heeft voor bepaalde gebieden in de wereld en welke regels u in acht kunt nemen bij het eten van lokaal voedsel.

Reiscafé
Andere primeurs op de Vakantiebeurs: het Zuid-Afrika Paviljoen, kookworkshops en fotoworkshops. Het Reiscafé is het trefpunt van vakantiegangers die een bepaalde reis al hebben gemaakt en hun ervaringen willen doorvertellen aan beursbezoekers die dezelfde bestemming op het oog hebben. Op vrijdag is Dance and Taste around the World, een avond met wereldse gerechten en muziek met als afsluiter de Caribbean Afterparty. Liefhebbers van een cruise kunnen hun hart ophalen bij het Cruisepaviljoen, dubbel zo groot als vorig jaar. Verder het ‘Wereld aan je voeten plein’, met dans, muziek en presentaties over bestemmingen, en als u voor een prikkie op reis wilt kunt u meedoen aan vakantieveilingen en zelf de prijs van uw vakantie bepalen.

www.vakantiebeurs.nl
Het laatste nieuws en een compleet overzicht van de activiteiten vindt u op www.vakantiebeurs.nl. Bovendien kun u via deze site alvast een kaartje kopen met korting en u hoeft dan ook niet meer in de rij te staan bij de kassa.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2009 zijn van woensdag 14 januari t/m zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Kaarten, met aanzienlijke korting van € 5,50, zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via http://www.vakantiebeurs.nl/.


 
Voor meer artikelen over de vakantiebeurs kijk hier.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 181 gasten en geen leden online