busreis Neckardal en Heidelberg In het heuvelachtige gebied tussen Heidelberg en Heilbronn ligt het groene Neckardal. Hier zoekt de rivier de Neckar haar weg door uitgestrekte wouden, langs schilderachtige dorpjes en imposante burchten. Op het programma staan een aantal zeer aantrekkelijke excursies, zoals een bezoek aan historisch Heidelberg, de tuinen van slot Schwetzingen en een schitterende rondtour door het Zwarte Woud. Een leuke toevoeging: alleenreizenden betalen géén 1-persoonstoeslag.

Dagprogramma

Maandag

Nadat u met de servicelijnen op ons verzamelpunt bent gearriveerd, vertrekken we richting Duitsland. Na de lunch onderweg (excl.) bezoeken we de historische stad Koblenz. Tegen de avond bereikt u het hotel in Schwanheim waar we zullen dineren.

Neckardal en Heidelberg Dinsdag

Vandaag nemen wij u mee naar "Klein Versailles", ofwel het schitterende slot Schwetzingen. Hier bezoeken we de prachtige tuinen die rondom het slot gelegen zijn. ’s Middags bezoeken we het stadje Speyer. In het monumentale centrum vindt u talrijke bezienswaardigheden, zoals de prachtige Dom. Natuurlijk kunt u ook gaan winkelen of een gezellig terrasje opzoeken.

Woensdag

Na het ontbijt vertrekken we naar Heidelberg, deze stad heeft tal van bezienswaardigheden die u gezien moet hebben. Het is één van de mooiste steden van Duitsland en vooral de vesting is indrukwekkend. U heeft ruim de tijd om de historische binnenstad te bezichtigen. Vervolgens maken we een mooie boottocht over de rivier de Neckar. Ook vanaf het water heeft u een schitterend uitzicht op Heidelberg.

Donderdag

Vandaag staat een bezoek aan kuuroord Baden-Baden op het programma. In deze beroemde kuurstad ontspringt de heetste zoutwaterbron van Europa. ´s Middags rijden we door de mooiste noordelijke streek van het Zwarte Woud terug naar Schwanheim voor het diner.

 

Neckardal en Heidelberg Vrijdag

Na het ontbijt rijden we naar de Loreley, een hoge rots die uit de Rijn opstijgt. Volgens de sage lokt de jonkvrouw Loreley met haar schone zang de schippers in het verderf. Hierna is het tijd om op huis aan te gaan. Tegen het eind van de middag arriveren we weer op ons verzamelpunt, waar u nog een afscheidsbuffet krijgt voordat de servicelijnen u terug brengen naar uw opstappunt.

 

Excursie & Extra

 

•Bezoek aan Koblenz

•Bezoek aan de tuinen van slot Schwetzingen

•Bezoek aan Speyer

•Bezoek aan Heidelberg

•Boottocht over de Neckar

•Bezoek aan Baden-Baden

•Natuurtocht door het noordelijke deel van het Zwarte Woud

•Bezoek aan de Loreley

Neckardal en Heidelberg

Algemeen

Boek een overnachting in Zeeland (N-Brabant) of Nuland

Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is zalencentrum Het Witte Huis in het dorpje Zeeland (provincie N-Brabant). Wanneer u wat verder weg woont en u graag uitgerust aan uw vakantie begint, kunt u een overnachting bijboeken aan het begin (of einde) van de reis. U heeft twee keuzes:

•Bed & Breakfast De Kreitsberg Zeeland (N-Brabant)

Deze onlangs gerenoveerde Bed & Breakfast ligt direct aan ons verzamelpunt in Zeeland (N-Brabant). Ideaal om te overnachten. Tip: van donderdag t/m zondag kunt u dineren in het à la carte restaurant van Het Witte Huis, dat bekend staat om goede keuken. U heeft een eigen kamer en een gedeelde badkamer en toilet op de gang. U kunt voor € 2,- per dag parkeren bij ons verzamelpunt. Boek uw overnachting in Zeeland.

•Van der Valk Nuland

Hotel Van der Valk in Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen en vele reizigers hebben hier al eens overnacht. U kunt met eigen auto naar ons verzamelpunt in Zeeland (N-Brabant, 20 minuten) rijden. U kunt ook gebruik maken van onze servicelijn en met onze bus naar Zeeland reizen. U rijdt vanuit Nuland meteen door naar Zeeland (N-Brabant). U heeft een eigen kamer met eigen badkamer en toilet. U kunt uw auto niet in Nuland laten staan tijdens uw vakantie. U kunt uw auto wel parkeren op het verzamelpunt in Zeeland (N-Brabant)(€2,- per dag). Boek uw overnachting in Nuland.

 

vanaf €279 p.p. 

 

Voor meer info kijk hier

 

Voor meer leuke vakantieaanbiedingen kijk hier!

 

RSS / Twitter